Forgiven

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gifForgiven../images/Emo36.gif

שם: Forgiven אלבום: Jagged Little Pill שנה: 1995 הבוחר: איילת (Invisible) עובדות: #1 שיר מחאה על הכפיה והשובניזם בדת הקתולית. #2 אלאניס קיבלה חינוך קתולי אדוק. #3 ולמדה בבית ספר קתולי #4 השיר שלקח לאלאניס ולגן הכי הרבה זמן לעבוד עליו, רוב השירים הפכו מלירקס ליצירה תוך כמה שעות, Forgiven נמשך כמה ימים כי היו צריכים לשלב יותר גיטרות מבדרך כלל (חשמליות וקלאסית). #5 בהופעות אלאניס מוותרת על הפזמון האחרון. #6 רק בהופעה אחת בלבד היא ביצעה אותו, ההופעה ב- 20 ביוני 1995 בקנדה. #7 יש שמועה שהיא אמרה באיזה ראיון שהרבה ממה שגרם לה לרשום את השיר הוא שהיא שאלה את אבא שלה אם הוא מאמין ב"אדם וחווה" והוא ענה בשלילה, (מה שקצת סותר את הקטע של חינוך קתולי אדוק) #8 שיר מחאה דתי שני שאלאניס רשמה הוא Baba. #9 היא אמרה שהקתוליות רחוקה ממנה והיא לא מרגישה ולא רוצה להרגיש שהיא משויכת לשום דת. #10 ככה שקצת אירוני שהיא גילמה את אלוהים בדוגמה
#11 אבל היא אמרה שהיא מאמינה גדולה של אלוהים בדרכה הרוחנית האישית. #12 חודשיים לפני שיצא Jagged היתה לפורגיבן גרסה שונה. #13 בסיבוב הופעות של Jagged little pill מתי שהיא ביצעה את השיר, היו על המסך תמונות של ישו ומאריה וכל החבורה הקתולית שהולכת שמה..
#14 וב-1999 רצה המילה בכל השפות "אלוהים" (גם בעברית), ועל הדרך, היו גם מגילות בשפה העברית. #15 לפני כמה שנים היא חשפה שיש לה קשרים יהודיים. #16 ויש בכותל איפשהו את הפתק שלה
(היא ביקרה באתר שהיתה בארץ) #17 ובאיזה טקס סרטים היא לבשה שלוש שרשראות, אחת עם צלב השניה עם מגן דוד. Forgiven מילים:אלאניס מוריסט לחן: אלאניס מוריסט וגלן באלרד הפקה: גלן באלרד You know how us Catholic girls can be We make up for so much time a little too late I never forgot it, confusing as it was No fun with no guilt feelings The sinners, the saviors, the loverless priests I'll see you next Sunday We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did I sang Alleluia in the choir I confessed my darkest deeds to an envious man My brothers they never went blind for what they did But I may as well have In the name of the Father, the Skeptic and the Son I had one more stupid question We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did What I learned I rejected but I believe again I will suffer the consequence of this inquisition If I jump in this fountain, will I be forgiven We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did We all had delusions in our head We all had our minds made up for us We had to believe in something So we did

sofia262

New member
תודההה

ואו
תודה
היו כמה עובדות שלא ידעתי אבל זה שיר טוב

Rוית

New member
אוי איזה שיר מדהים..

בקרוב אפרש אותי בעצמי (משום מה חשבתי שכבר עשיתי אחד שכזה)

אחד השירים הטובים ב jlp

ללא ספק. שיר עם כל כך הרבה אמוציות וזעם שגרם לי כל כך להזדהות עם התחושות שלה. באותה תקופה ששמעתי אותו, (לפני 10 שנים בערך), הייתי במשבר זהות עם הדת, (מסיבות שונות), והשיר הזה פשוט גרם לי לתובנות חדשות והתמודדות נכונה יותר עם השאלות. תודה אלאניס!

Rוית

New member
../images/Emo57.gifהפירוש שלי לשיר../images/Emo57.gif

כאמור, השיר המעולה הזה של אלאניס מדבר על הדת, על אמונה, ועל מה היחס של אלאניס היה באותו זמן (ואני מניחה שחלק מזה גם היום) לגבי הדת שהיא נולדה אליה, הדת שניסו להעביר אליה והדת שהיא בחרה.. בדיוק אתמול ראיתי פרק ב"ג'ייק ובובי" (למי שמכיר
) וזה היה פרק שדיברו בו על דת, כל דת, ועל מה שהיא מייצגת לאנשים.. והנקודה התחתונה של הפרק היתה שלרוב, דת, זה משהו שמחזק ומחזיק אנשים, והם לא צריכים להיות מאמינים הדוקים, אבל זאת פשוט הדת שלהם שהם מכבדים אותה ומאמינים בה ואין סיבה שישפטו אדם לפי דתו. ולכן, לדעתי, עם כמה שאלאניס צינית לאורך כל השיר, היא סה"כ אומרת שאנשים היו צריכים משהו להאחז בו והיא לאו דווקא שונה מהאנשים האלו, היא פשוט ראתה את הכפיה שהיתה עליה כשגוייה.
Forgiven
You know how us Catholic girls can be We make up for so much time a little too late אתם יודעים איך אנחנו הבנות הקתוליות יכולות להיות אנחנו מפצות על כל כך הרבה זמן טיפה יותר מידי מאוחר השורה הראשונה, מעין משפט ציני ומתגרה... לקתולים איפשהו יש מעין הגדרה של אנשים מאוד ישרים והגונים, אבל רק לי זה נראה כאילו בכל הסדרות צוחקים על הבנות הקתוליות שהן.. WELL.. די מופרעות..? בכל מקרה, הכוונה שלי היא, שהמשפט לכאורה אומר "אתם יודעים איך אנחנו הקתוליות" כשזה נדמה שה"אתם יודעים איך" יתאר בנות טובות, מבית טוב, שלמעשה אלאניס, בהוספה של ה"CAN BE", מרמזת על בנות שקצת יותר מתפרעות ולא ממש "עומדות" בקריטריונים שמצפים מהן כבנות קטוליות.. אגב, אלאניס מכניסה את עצמה לקטגוריה הזאת (us Catholic girls) והשורה השניה גם היא מאוד צינית וחריפה (טוב, כל השיר הזה הוא כזה למעשה) ולדעתי הכוונה היא רמיזה לעבר ההליכה לכנסיה ביום ראשון. אלאניס מוצאת את זה די מגוחך שאנשים (ובעצם, בהקשר ישיר לשורה הקודמת, הכוונה לאותן בנות קתוליות וגם לה) יחטאו כל השבוע ואז על ידי הליכה ביום ראשון לכנסיה הן מעין יפצות על זה... האמת, זה הפירוש האישי שלי לשורה השניה הזאת, אבל אני מתארת לעצמי שיש אנשים עם רעיונות יותר טובים ומקורים לגבי זה
I never forgot it, confusing as it was No fun with no guilt feelings The sinners, the saviors, the loverless priests I'll see you next Sunday מעולם לא שכחתי את זה, מבלבל ככל שזה היה אין כיף ללא רגשות אשם החוטאים, המושיעים, הכמרים חסרי האהבה נתראה יום ראשון הבא שתי השורות הראשונות מדברות על הזיכרון של אלאניס כילדה ואיך היא ראתה את זה כילדה.. ובמילה אחת - היא מצאה את זה מבלבל.. כל הקטע הזה שאסור לחטוא, אבל במידה וחטאת אפשר "לכפר" על זה על ידי הליכה לכנסיה, זה מאוד בלבל אותה ולכן כל פעם שהיה לה כיף, היו לה רגשות אשם על כך כי הבלבול הזה גרם לה לכך שהיא כבר לא ידעה מה מותר לה ומה אסור וכל כיף נראה כחטא.. השתי שורות האחרונות, מתארות את יום ראשון בכנסיה, ודי ממשיכות את סוף הבית הראשון.. אלאניס מתארת את סוג האנשים שיש בכנסיה - החוטאים, שהיא מרגישה שהיא הרי חלק מזה (כי הרי אין כיף ללא רגשות אשם), יש את המושועים, שהם מתיימרים להיות אנשי הדת, ויש את הכמרים שאלאניס לא רק מוציאה אותם מקטגורית המושיעים, אלה גם מבין כולם היא מוסיפה להם את התואר "חסרי אהבה" כנראה היה משהו שגרם לה להרגיש זאת מכומר, ואני לא אתפלא אם זה היה זרז כלשהו לגבי היחס שלה לדת.. בסוף, אלאניס די סוגרת את מה שהיא אמרה עד עכשיו במשפט "נתראה יום ראשון הבא" (אוהבת את המשפט הזה
) כי היא די אומרת - יאללה, חוזרים לשבוע של שחיטות והרגשת אשם, אבל נתראה שבוע הבא ונתנקה מזה! ציניות משובחת
We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did לכולנו היו את סיבותינו להיות שם לכולנו היה דבר או שנים ללמוד כולנו היינו צריכים משהו להאחז בו אז עשינו כך הפזמון הוא מעין "תירוצים" של אלאניס ללמה אנשים הלכו לכנסיה, למה היא הלכה לכנסיה, למה אנשים נתלו בדת - היא אומרת שלכולנו יש את הסיבות שלנו, כולנו רצינו ללמוד משהו על עצמינו ובכלל, והשורה התחתונה היא שכולם צריכים להאחז במשהו, ככה שגם אם המצב הכי קשה שיכול להיות, יהיה את המשהו הזה שמאמינים בו שמחזיק אותנו - So we did - אז האמנו, אז הלכנו לכנסיה, אז שמרנו על החוקים.. כבר ממשיך...

Jagged chaos

New member
התפכחות ../images/Emo12.gif

יא אללה.. רוית.. כבר חרוש פצצות להגיד שאת מלכה.. אני מהאנשים שרואים הכל מקרוב מידי ומתעמקים בדברים קטנים לפני שהם לוקחים את "הדף" כמה סנטימטרים אחורה בשביל לראות את כל התמונה (מבינים למה אני מתכוון
) פירשת את הקטע מעבר (I never forgot it...sunday) בצורה שלך
הבנתי את זה הרבה יותר טוב עכשיו
לא הכנסתי בכלל עלילה לשיר, בגלל זה הוא לא היה לי מובן
"יאללה, חוזרים לשבוע של שחיטות והרגשת אשם, אבל נתראה שבוע הבא ונתנקה מזה!"
לא ראיתי את זה ככה.. את גדולה
כמרים חסרי האהבה - לא יודע כמה קשור זה יכול להיות למה שאלאניס התכוונה, אבל בכל מקרה, יש חוק אצל הכמרים שאסור להם להתחתן ולעשות מין (י'עני נגיד כומר בן 80..
. בתול..
, יותר מזה... גם לא התנשק אף פעם..). אבל יכול להיות גם פירוש אחר, בגלל היותם כמרים ובעלי דרגה דתית-רוחנית גבוהה הם נתפסים כמתנשאים ושחצנים. (כמו שהיא אומרת ב-באבא על "rightessnous mixed without loving compassion")

Rוית

New member
אני אוהבת שאתה מקשר שירים

זה עוזר לקבל תמונה רחבה יותר לגבי אלאניס...
ותודה על המילים

Rוית

New member
../images/Emo57.gifהמשך../images/Emo57.gif

I sang Alleluia in the choir I confessed my darkest deeds to an envious man שרתי 'הללויה' במקהלה הודתי על חטאי הקודרים ביותר בפני אדם קנאי בשורה הראשונה אלאניס מתארת את המקהלות שיש בכנסיה, שמתחילות לשיר לאחר הדרשה של הכומר וסוחפות כל כולם איתם ומחדירות אמונה באנשים (אוח, יותר מידי סרטי הוליווד בשבילי
) ואלאניס מציינת שהיא שרה במקהלה.. לא זכור לי פרט עליה שמסופר שהיא שרה במקהלה כילדה, אבל זה לא נראה לי הנקודה פה כ"כ.. לדעתי הכוונה במשפט שאלאניס היתה בכנסיה, שרה עם המקהלה, אבל היא לאו דווקא עשתה את זה מרצון או מאמונה, היא פשוט עשתה את זה כי זה מה שאותן בנות קתוליות עושות - שרות הללויה כמו ילדות טובות, שהן לאו דווקא ילדות טובות. המשפט השני מתאר את הווידאו בפני הכומר.. אלאניס מציינת שהיא התוודאה על חטאייה הכבדים ביותר, הקשים ביותר, בפני אדם קנאי.. למה קנאי? אני יכולה להבין את זה שאדם שכל החיים שלו שומע על כמה אנשים עושים כיף (אבל עם רגשות אשם כמובן) כשהוא עצמו לא יכול לעשות זאת אלה רק לשמוע על זה, יוצר רגשות קנאה בסופו של דבר.. My brothers they never went blind for what they did But I may as well have In the name of the Father, the Skeptic and the Son I had one more stupid question אחי, הם מעולם לא הלכו עיוורים עבור מעשיהם אבל אין סיבה שאני לא אלך בשם האב, הסקפטי והבן יש לי עוד שאלה טיפשית אחת תחילת הבית קצת לא ברורה לי אבל אני אנסה.. המושג "אחיי" פה מדבר לדעתי לא על אחיה האמיתיים של אלאניס, אלה על אחייה כמו שבארצנו הקטנטונת כל הגברים הם אחים של כל הגברים החברים שלהם (הרי כולנו מכירים את הביטוי הנודע "מה המצב אחי?"). ובכלל, בכנסיה, בבית ישו או איך שהם לא קוראים לזה, כולם אחים, כולם הילדים של ישו (נדמה לי.. בעוונותי, נוצריה עוד לא הייתי). אלאניס אומרת שהיא רואה שאחרים לא הלכו עיוורים אחרי מעשיהם, כלומר הם שמו לב לכל מה שהם עושים, דאגו שהם לא יחטאו, ישמרו על דרך האלוהים והאמונה שלהם, חיו כל הזמן במעין פחד שכזה והיא אומרת ש-I may as well have (אוח עד שמצאתי דרך לתרגם את זה!) כלומר היא אומרת שאם כולם שומרים על דרכם, היא מראה סימנים ראשונים של "מרידה" ואומרת שהיא לא תלך ככה, היא לא תחייה בפחד, היא כן תלך "כעיוורת".. (נדמה לי גם שיש פסוק בתנ"ך שמדבר על הליכה עיוורת אחרי האלוהים, אבל אני לא בטוחה בזה) אחד המשפטים שאני יותר אוהבת - "בשם האב, הסקפטי והבן". אלאניס לוקחת את המשפט "האב, הבן ורוח הקודש" ומשחקת איתו כך שנפשות הפועלות במשפט שלה הם האב, הבן והסקפטי, הלא מאמין.. וזה בעצך המצב של אלאניס.. היא תקועה בין האב לבן (בנצרות זה מדבר בטח על אלוהים (האב) וישו (הבן) נדמה לי.. בכל מקרה, סממנים נוצרים מאוד חזקים) כשהיא כבר לא מאמינה, היא הפכה לסקפטית, היא לא יודעת כבר במה היא מאמינה. בסוף אלאניס אומרת שיש לה עוד שאלה טיפשית אחת לשאול. לשאול את מי? אולי את המאמינים בדת, אולי הכמרים, אולי הוריה, לא משנה מי, אבל יש לה שאלות לגבי הדת שכשהיא שואלת אותן היא יודעת שהמאזין רואה אותן כטיפשיות, אבל בשבילה אלו שאלות שעוזרות לה להבין דברים לגבי הדת ולגבי עצמה ולכן זה חשוב לה.. (להזכירכם היא סקפטית, היא כבר לא יודעת למה להאמין) We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did הפזמון חוזר על עצמו ושוב, אלאניס אומרת, שלכולם (גם לה) היו את הסיבות שלהם מדוע להישאר מאמינים. What I learned I rejected but I believe again I will suffer the consequence of this inquisition If I jump in this fountain, will I be forgiven מה שלמדתי דחיתי, אבל האמנתי בשנית אני אסבול את התוצאות של האינקווזיציה הזאת אם אקפוץ למעיין הזה, האם ימחלו לי? גשר מעולה.. בקטע הזה אלאניס מדברת על עצמה ישירות. לא עוד בנות קתוליות, לא עוד אנשים עם הסיבות שלהם אלה נטו היא. היא מציינת שכל מה שהיא למדה, כל דרכי הדת האלו היא דחתה אותם (וכי הרי היא הלכה עיוורת), היא לא האמינה בהם, אבל בסוף היא כן חזרה להאמין. לדעתי ה"להאמין" פה לא מדבר דווקא על הדת הספציפית שלה או על החוקים שלה, אלה על אמונה במה שהיא מוצאת לנכון אם זה לאלוהים, לכנסיה, לחוקים, למה שזה לא יהיה.. היא דחתה את זה כילדה אבל היא למדה לחזור להאמין במה שהיא מוצאת לנכון. אלאניס אומרת שהיא תסבול את התוצאות של האינקווזציה שהיא עוברת. "אינקווזציה" בתירגום הכי מדוייק שמצאתי היא - דְּרִישָׁה וַחֲקִירָה ; (ימי הביניים) אִינְקְוִיזִיצְיָה, מוסד שיפוטי קתולי. ולדעתי זה כבר מסביר הכל.. אלאניס אומרת שהיא עוברת מעין אינזווזיציה על ידי המוסד הקתולי ששופט אותה, ואולי אפילו על ידי ההורים שלה או כל סמכות אחרת שאומרת לה שהיא צריכה לחיות באמונה כזאת וכזאת.. למה אלאניס מוכנה לסבול את האניקויזיציה הזאת ואת התוצאות שלה? בגלל מה שהיא מדברת עליו בשורה האחרונה ובכלל על מה שהשיר מנסה להשיג - מחילה. אלאניס שואלת האם היא תקפוץ למעין, ימחלו לה. כשתינוק נולד לדת הקתולית צריך להטביל אותו שזה בעצם טקס שכומר עושה שבו הוא טובל את האצבע בכלי קטן המכיל "מים קדושים" (או מה שזה לא יהיה) ועוברת בצורת צלב על ראש התינוק. לדעתי ה"מעיין" שאלאניס מתכוונת אליו היא בריכת מים קדושים שכאלו. היא שואלת אם היא תקפוץ למעין שכזה האם ימחלו לה.. לדעתי אלאניס מרגשיה כאב נפשי רב בגלל דברים שהיא עברה, עשתה, הרגשות שיש לה ואפילו המחשבות על דת והדעות שלה בנושא, ולכן היא מרגישה שהמחילה שהיא צריכה לקבל צריכה להיות מחילה ממש גדולה ולכן היא מקצינה והופכת את הכלי הקטן המכיל קצת מים למעיין גדול ושופע.. אגב, רק לי הקטע הזה בשיר שהיא צורחת ומבקשת מחילה מעביר צמרמורת שכזו?
We all had our reasons to be there We all had a thing or two to learn We all needed something to cling to So we did We all had delusions in our head We all had our minds made up for us We had to believe in something So we did לכולנו היו אשליות בראשינו לכולנו הוחלטה דעתינו בשבילנו היינו צריכים להאמין במשהו אז האמנו השיר נגמר שוב בפזמון רק שכל פעם הוא שונה. בהתחלה, אלאניס חוזרת על אותו המסר שהיא אמרה כבר בעבר שבעצם אומר שבסופו של דבר לכל אחד יש את הסיבות שלו להאמין ומכך גם לכל אחד יש את הסיבות שלו לחוסר אמונה. אלאניס לא מצטערת בדרך בה היא הלכה, היא פשוט רוצה שימחלו לה על כך ושהיא תוכל להמשיך לחיות את חייה בשלווה.. אך בפעם השניה אלאניס משנה את הפזמון ואומרת דברים חריפים מאוד- לכולנו הייו אשליות בראש - לדעתי האשליות מדברות לגבי הכנסיה, הדת הנוצרית, וכל האמונה שלימדו אותה לחיות לפיה. כל מה שאלאניס דיברה עליו לאורך השיר, היא רואה את הכל כאשליות שהכנסיה והדת מכרה לאותם מאמינים.. היא אומרת שבעצם זה לא משנה מה היתה דעתינו כי כבר החליטו לנו הכל מראש. שתינוק נולד להורים אשר מאמינים בדת מסויימת, זה לא משנה מה יהיו דעותיו של אותו תינוק כשיגדל, כי הוריו כבר החליטו בשבילו מה תהייה אמונתו ומה תהיה דרך מחשבתו בנושא. בסוף אלאניס אומרת חד וחלק - כולם צריכים להאמין במשהו. לא משנה אם זה אלוהים, אם זה דת, אם זה ישו, כולם צריכים להאמין במשהו, אותו משהו שמחזיק אותם ולכן, בסופו של דבר, כולנו מאמינים. וככה גם אלאניס, היא מאמינה, אבל בדברים שלה ובדרך שלה.

Rוית

New member
ולסיכום (לא היה לי מקום בהודעה../images/Emo3.gif)

לסיכום אומר, השיר הזה הוא לחלוטין אלאניס של ג'אגד. כלומר היום, לדעתי, אלאניס חיה לחלוטין נקייה מאשמה ושלמה עם עצמה ועם הדרך שלה ועל דברים שפעם היא הרגישה בצורך עז שימחלו לה עליהם... שיר מאוד חריף כנגד הדת, קתוליות, נצרות ואמונה, שנכתב מתוך המון כעס וזעם אך עם המחשבה (הנכונה) שכל אדם מאמין במשהו ויש לכבד את אמונותיו ודעותיו ולא לכפות עליו בכוח דברים שהוא לא מאמין בהם.. טוב, זאת הייתי אני והמילים שלי, מקווה שאהבתם

AlanisJunkie

New member
אחלה פירושים ואחלה מידע

כל הכבוד רוית ואמיל! אנשים, תקראו את זה, גם אם זה נראה לכם ארוך ומעייף, זה שווה כל שנייה של קריאה!

Jagged chaos

New member
יש לי מה להוסיף ../images/Emo13.gif

הכוונה ב- "my brother they've never went blind for what they did" הולך , לדעתי, יותר בכיוון של אמונה עיוורת. אלאניס קיבלה חינוך קתולי דתי, היא מכחישה כל מחשבה שיכולה לסטור את אלוהים, הולכת-עיוור עם האמונה, כאילו = היתה נאיבית. והקטע של ה"מעיין מים קדושים", בנצרות, מי שנגיד חילוני ורוצה להפוך להיות דתי (לחזור בתשובה, בגרסה הנוצרית
) הכומר טובל אותו במים, כאילו "לידה מחודשת". משהו כזה
. אז הכוונה של אלאניס בצורה עממית דפוקה "אם אחזור בתשובה, פשוט הכל ישכח\יסלח לי?".

Rוית

New member
עידכון חשוב במאמרים - נא תקראו../images/Emo13.gif

חוץ מכמובן הפירושים שתמיד נכנסים למאמרים, יצרתי קטגורית מאמרים חדשה.. שיר השבוע
תהיתי איך להפוך את השירשורים המלאי מידע האלו למאמרים והגעתי למסקנה שהצורה שכי תהייה נוחה זה פשוט להפנות ללינקים
אבל היי, לפחות יש מקום שמרכז את כל שרי השבוע שהיו (ויהיו).. (וכן, אני עדין מחפשת דרך לסדר את זה ש10 יהיה אחרי 9 ולא אחרי אחד.. הצעות כאלו ואחרות יתקבלו בברכה
) תהנו!

Jagged chaos

New member
אני יודע איך מטפלים בזה ../images/Emo13.gif

עושים, שיר השבוע 01 שיר השבוע 02 שיר השבוע 10 יהיה מקום ללפחות 99 שירים

Rוית

New member
../images/Emo6.gif כן שיניתי את זה אח"כ...

פחות יפה, אבל לא נורא

Jagged chaos

New member
ההקשרים ../images/Emo150.gif

משעמם טילים עם היום כיפור הזה
"you know how us cathlic girls can be" כמה קתוליות ילדות יכולות להיות? וכמה זמן עד שהילדה לעבור עינויים, אבל בקרוב היא תגדל ולא flinch מהשם של הגבר
"No fun with no guilt feelings" כן..כן..אלאניס באמת היתה חיה את המסר הזה, "אם תרגיש טוב, אתה חייב להרגיש רע", קצת מזכיר משהו עם חטא ההיבריס (|חבול
) של Ironic עם הדרכים המשעשעות של החיים להפיל אותך למעטה שאתה חושב שהכל נכון והכל טוב, ושתרגיש אשמה עם המערכת יחסים המבאסת שהיתה לה, כי היא ראתה הרבה כיף ובסוף היא רק תחשוב (לצערה-טעתה) כמה פשוטים הם יכלו להיות ביחד
בסוף היא תפתח פחד מאושר. "the sinner.." וב- One אחרי שאלאניס חושפת את כל החטאיי ההיבריס שלה, היא מבקשת מאדון עולם "השתמשתי לרעה בכוח שלי, סלח לי", "The saviour.." פעם היו זמנים שכל מה שהיא באמת רצתה זה איזה מושיע שיביא לה את ה- deliverence (גאולה) אז יגיעו זמנים שאלאניס תדפק פסיכולוגית מהזעם\כעס של עצמה, ואז היא תדוודה שהזעם שלה היה,בדיעבד, המושיע שלה וגם הדמות של סימפטיה בשבילה
"The loverless pritests" כמרים נטולי אהבה, שתיסע להודו ותראה מה גורו באבא עושה לתלמידים שלו, יבוא לה דה ז'ה וו, rightessnous mixed without loving compassion" I'll see you next Sunday, בבוקר של יום הקודש הנוצרי אלאניס תפגוש כמו חוטאים, כמרים ומושיעים. כמה שעות אחרי זה, בשעות אחה"צ בגינה שלה שתיהיה לבד בבית ירוצו לה כמה מחשבות, כי היא לא ביזבזה אנרגיות על לריב עם החבר שלה (these R the thoughts), "we all had a thing to two to learn" אז תחייה או תתאהבי או תבכי או תפסידי או תדמי או תצרחי, אבל הכי מרמז על הקשר בין-you learn ל-forgiven זה "אתה מתפלל-אתה לומד" we all needed something to cling to כולנו צריכים להאחז\להדבק במשהו
ב-that i would be good תגידי שתשארי שפויה גם אם תיהיה מתעלקת\קרציה\נודניקית (Clingy) "i confessed my darkest deed.." אם כבר עניין של חשיפת מעשים אפלים, אז יש עליה כמה חטאים - 1- ההיבריס (נותנת וידוי ב-One) 2- ביצוע מין אוראלי (
, את יודעים זה חטא נחשב, כל העניין הזה של נטישת זרע, האשמה באה גם על האישה שפיתתה את הגבר.. בכל מקרה, "would she go down on you in a theather" you oughta know) 3- טוב נו, כולנו חוטאים אם אנחנו עושים סקס לפני החתונה.. אז גם אלאניס, אלאניס הניפורמנית שדורשת גבר עם התמכרות לסקס (princes familiar) ושיעשה אותה שלוש פעמים בשבוע (דבר אחד מתוך 21 דברים שהיא רוצה במאהב) "My brothers" וויד וצ'אד, דיברה עליהם כמה פעמים, על וויד היא אפילו כתבה שיר בגלל איזו שיחה רגועה נטולת לחץ עם קפוצ'ינו, והאח שראה את הגבר שאלאניס כל כך נרתעת משמו איפשהו בלב העיר. "never went blind" אל תלך עיוור. ויום יבוא והיא תשאל אם פחד עיוור(=מוכחש) להקאה יכול לעבור, איזו מחשבה שתתפוס את אלאניס (these r the thoughts) והיא תחדש שיר על בין היתר על איש עיוור שמחפש צל של ספק ( king of pain) "in the name of the father" אבא..אלן מוריסט, לאלאניס יש קטע לקבל מוזה מטורפת כל פעם שיש לה שיחה עם מישהו במשפחה שלה (no pressure, the couch, heart of the house), בכל מקרה, יהיה לה איזו הרגשה עילאית אחרי שהיא ואבא אלן יביאו באיזו שיחת עומק חזקה על איזו ספה "and the sun" ואלאניס פעם אמרה משפט גאוני שקוטל אותנו הגברים ביחד על האינפנטיליות שלנו "אני גבר
!!! (שחונך על ידי ילדון
)
, יש לה גם התייחסות על הילד שוויד בחיים לא יחזיק (No pressure) "I had one more stupid question" עזבי'תך אל תשאלי.. keep it a Question will i be forgiven ב-באבא נשאל "how much longer till you compelitly". "we all had delusion in our head" כבר אין לי כוח
אני מתחיל לזלזל. קיצור, מזכיר את - "these precious illusions in my head did not let me down when i was a kid"

למעלה