Doth I Protest Too much

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gifDoth I Protest Too much../images/Emo36.gif

שם:Doth I Protest Too Much אלבום:So Called Chaos שנה:2004 בחר:איילת עובדות: #1- Doth משמע Do בספרים של שייקספיר.
#2- בוצע רק פעם אחת בהופעה. #3-והיא היתה ב-1 ליולי 2004 בגרמניה. #4-בפעם האחרונה שאלאניס השתמשה איכשהו במושג ספרותי בשיריה היה הדימוי שלה לאסטלה, האישה הנצלנית והמנוצלת בספר The Great Expections מתוך - All I Really Want #5-היא גם יצאה עם סופר
ורשמה אליו את Surrendering #6- היא אמרה שעד 2012 היא בטוח תפרסם ספר
(היא נשאלה ב-2002,"איפה תיהיה בעוד 10 שנים", זה מה שהיא ענתה
) #7-ההשערות הן שהשיר נכתב על דאש מיהוק.

UnprodigalSon

New member
אני מאוד אוהב את השיר

*מכיר את הדעה הלא אוהדת על SCC ולא שותף לה* בכל מקרה, תמיד אהבתי את השיר הזה. נשמע לי ממש כמו שיר "שכנוע עצמי" שכזה שהכל בסדר. אני חושב שהכתיבה ממש טובה מבחינת מילים (ולא, זה לא קיץ', זה פשוט קצת יותר יוצא מרוח שירים כסגנון "אתה אפס, לא רואה אותך ממטר, נשים שולטות!") נראה לי שכל הנושא הזה של שיר השבוע מאבד גובה בגלל המשחק. חבר'ה! להחיות! זה השירשורים הכי טובים שלנו!

Jagged chaos

New member
מהשירים האלה ש...

רק בשמיעה הראשונה אפשר לאהוב אותם..
"It's Just a thing called guy"..לא סובל ת'שורה הזאת
אחרי הכל, הייתי ממליץ לשמוע אותו למי שמחפש לשמוע אלאניס... בכל מקרה, לא מת עליו..זה נראה יותר מידי מאולץ ולא קשור (וניסיון בכוח להראות "תראו אני קורא שייקספיר
) השורה "האם אני מוחאת מידי?"

o0Invisible0o

New member
../images/Emo7.gif.אאוץ'.

אני ממש ממש אוהבת את השיר הזה.
אפילו שזה הדיסק שכולכם בערך שונאים.
-_-" אני אגיב אבל ברצינות..כשיהיה לי קצת יותר זמן..><

o0Invisible0o

New member
התכוונתי ברגע ששרשרתי את

התגובה..בדיוק שיצאתי מהבית. ברור שאדון בו בשרשור הזה..של שיר השבוע.
לאמשנה.:X

Jagged chaos

New member
תרגום ל-doth I protest too much ../images/Emo13.gif

מסכים במשהו של שי==>> הרבה שכנוע עצמי שבא מייאוש יש בשיר הזה
I'm not threatened by every pair of legs you watch go by I don't cringe when you stare at women it's just a thing called guy אני לא מאוימת בכל זוג רגליים מתהלכות שאתה רואה אני לא מתכווצת כשאתה נועץ בבחורות, זהו דבר שנקרא גבר מן שכנוע עצמי והכחשה נשמע. השלמה עם זה שאי אפשר לשנות את הגברים בכללי, לא משנה כמה נאמנים הם - אי אפשר לשלוט בסקרנות שלהם כשיש אישה אקטרטיבית בשטח. שיהיה..בכל מקרה, השורה It's just a thing called guy, מתאימה וסבבה, כי היא ה-השלמה שלה במצב הדפוק הזה שלה, אבל הוא לא מתאים תחבירית לדעתי, נשמע כאילו היא חיפשה יותר את החרוז מאשר את המשמעות
I don't notice your sideways glances or where your loyalty lies I'm secure and out of me it's hard to get a rise אני לא מייחסת חשיבות למבטים או היכן השקרים הנאמניים שלך אני מוגנת ו-??? ??? ??? לא סגור על זה, בגלל זה לא הדגשתי את זה, תרגישו חופשי לתקן, נראה לי הכוונה במשפט השני הוא "אני מוגנת, ולצאת מדעתי? קשה לגרום לזה לקרוא". ואם זה ככה, אז הכוונה בקטע הזה נראה לי כמו הצהרה לשותף שלה כמו "אני לא מפחידה, לא טורפת גברים, עזוב אותך איך הייתי ב- JLP..הייתי בת 20 כולה..".
I'm not jealous I don't get moved by much I'm not enraged not insecure as such not going insane rational stays in touch Doth I protest too much אני לא קנאית אני לא מתרגשת כל כך אני לא זועפת כמו כן, לא חסרת ביטחון לא משתגעת הגיון נשאר בקשר האם אני מוחאת יותר מידי? טוב יש לי ניתוח פסיכולוגי
כשאנשים יוצאים מקשר הם חיים במציאות מוכחשת ולחוצה בשביל לא להיות הצד העזוב\הפגוע, ובגלל זה, יש בדרך שתי תגובות תת מודעיות להתמודד עם זה==>> 1 - הפגנה מוגזמת לביטחון עצמי
2 - ניסיונות פתטיים שבן הזוג השני יידע "כמה הכל בסדר ונפלא איתך". אלאניס בצורה לא מודעת בכיוון השני, היא יודעת שהאקס יודע איך היא מגיבה בדרך כלל לפרידות --->> זעם, רגישות יתר, חוסר ביטחון, איבוד ההגיון, מחאה. אלאניס מצהירה בישירות יתר שהיא כביכול לא והכל בסדר אצלה
(יה רייט) I'm not tortured by how oft you're busy cuz I've got things to do I'm not disappointed about how you don't miss me cuz I don't need you to אני לא סובלת מכמה אתה עסוק, כי יש לי דברים לעשות אני לא מאוכזבת מכמה שאתה לא מתגעגע כי אני לא זקוקה לך גם במשפט הראשון יש התמודדות לא מודעת (פסיכולוגית)והיא ההדחקה שלה. כואב לה (למרות שהיא לא מודהה בזה, ומאמינה שהיא בסדר), והיא כל הזמן בגישה של חובה לעשות משהו כדי לברוח ולהדחיק כביכול את המחשבות הכואבות על הפרידה. I'm not needy I don't get clingy much I am not scared I'm not afraid as such I'm not dependent Rock solid stays in touch Doth I protest too much אני לא זקקנית* מטבעי אני לא מתעלקת כל כך אני לא פוחדת כמו כן, לא מפוחדת אני לא תלותית יציבות נשארת בקשר האם אני מוחאת יותר מידי * אין מילה "זקקנית", אין גם מילה לפרש ממש את Needy. זה אחד שבאופי הוא משהו כמו מפונק/תלותי. Rock Solid - "לגמרי יציב" בפזמון הזה נשמע כאילו אלאניס הגיעה בהדרגה לאיזושהי מודעות למה שהיא והיא ממש כופה על עצמה להאמין שהיא אינה מה שהיא חושבת "אני לא עלוקה
לא נכון, אני לא
". So much energy to prove to you who I can't possibly be So much energy to prove to you I'm not who you hate for me to be כל כך הרבה אנרגיות להוכיח לך מה אני לא כל כך הרבה אנרגיות להוכיח לך שאני לא מה שאתה שונא בי ורוצה שאיהיה והנה ההוכחה לכם שאלאניס פעלה לפי התגובה הפסיכולוגית השניה
שורה שניה אומרת שהוא בשיפוט מוטעה עליה, היא לא הכלבה הקנדית ששונאת גברים, והאבסורד הוא? שזה מה שהוא שונא בה. שונא אותה לחינם כביכול
I'm not saddened and I don't miss you cuz I have moved on too I'm not concerned about your new lover cuz I've a new lover too אני אינני עצובה ולא מתגעגעת כי התקדמתי גם אני לא מודאגת מהאהבה החדשה שלך, כי יש לי אהבה חדשה משלי זוכרים את בית שני?
שאלאניס אמרה שלא אכפת לה שהוא לא מתגעגע כי גם היא לא צריכה אותו? כאן רואים שהיא היתה בשלבי הכחשה, כי רק עכשיו היא לא מתגעגעת עליו, וכן, אני חושב שכל בית בשיר מציין תקופת זמן שונה כי אם היא מהתחלה לא היתה "מודאגת-מתגעגעת-כואבת" היא לא היתה רושמת את השיר.
משפט שני, משפט חזק עם הרבה ציניות וJLP
התחרותיות והעקיצה הזאת
I'm not depressed I don't get down that much I'm not despondent I am not dark as such I'm never sad Keep chin up stays in touch Doth I protest too much אני לא מדוכאת אני לא מתאכזבת כל כך מהר אני לא מודכדכת כמו כן, לא אפלה אני בחיים לא עצובה "חיוך על הפנים" נשאר בקשר האם אני יותר מידי מוחאת? טוב מן הסתם עכשיו זה ברור מאליו שהיא כולה חיה בסרט על מה שהיא לא
הרי 5 דקות לפני שהיא שרה "אני לעולם לא עצובה" היא שרה ב'תרוצים' "אני לעולם לא איהיה שמחה"
קיצור, האירוניה והדואליות הזו
לא נשמע לי משהו מקרי. נ.ב. ענק כמה אני מגלה את השירים האלה מחדש (ויותר אוהב אותם אח"כ) כל פעם שאני כותב ניתוח..
נ.ב.2.
לא קשור, חייב לשאול... גם אתם אוהבים את זה שיש מורה ששונא אתכם פחד ואתם מתים עליו?
המורה לספרות...שונאת אותי מוות..כזאת אישה תותחית אין עליה

UnprodigalSon

New member
רק עכשיו שמתי לב,

אלאניס יכולה להיות אחלה דודה פולניה! "אני לא נעלבת מזה שאתה לא צריך אותי... אתה יודע מה? גם אני לא צריכה אותך!" שווה ערך ל"זה בסדר! תלך! אני אהיה פה לבד, ויהיה לי קר ואני אהיה בודדה, אבל לא נורא! אל תחשוב עליי! אני אהיה בסדר..." :)!

תודה ../images/Emo13.gif

אהבתי את הניתוח הפסיכלוגי והוא נכון בהרבה מצבים דומים בחיים (מנסיון). ואגב-לא רוצה להיות קטנוני אבל אומרים "מוחה"
אפשר להתעלם.. עבודה מעולה, תודה

o0Invisible0o

New member
../images/Emo12.gif

אוקיי..אך פעם לא הסתכלתי על השיר הזה ככה..ממש ממש לא!
|מתה|
גרמתי לי ממש לא לאהוב אותו עכשיו.
*הולכת לבכות בפינת החדר* ובקשר למורה- אוקיי, אתה מוזר.
מורה ששנאה אותי, כ"כ שנאתי חזרה. והיא גם בדר"כ גרמה לי לשנוא את המקצוע.XD

o0Invisible0o

New member
טוב, אחרי השוק הראשוני..

נשארתי לקרוא את הכל. בסדר, היו מעט דברים, מרוכזים בתחילת השיר [מסיבה לא ברורה.
] שלא הבנתי כמוך.|מתה| אבלאבל. אוקיי..השיר לא נהרס לי.
והבנתי כמה דברים יותר טוב, זה בטוח. ואני מרגישה מושפלת.

Jagged chaos

New member
../images/Emo13.gif אני לא מוזר...

כי זאת מורה שמנסה בכוחחחחחח להיות קשוחה ורעה...אבל היא כולה דואגת וחמה...

Rוית

New member
עם איך שקראתי את הפירוש שלך

דווקא יותר הגעתי למסקנה שהיא לא מדברת במובן של הצד הנפגע מסיום של מערכת יחסים, אלה יותר מבחינת "נפרדנו, בו ונראה איך אנחנו נוכל להישאר ידידים.." כלומר כן, יש את העקיצות והקשיים של הפרידה, אבל אני לא חושבת שאלאניס רושמת את זה במובן של פרנציפ להראות לאותו אדם שהיא התקדמה הלאה והיא לא צריכה אותו, אלה דווקא להגיע איתו למעין מקום טוב בו היא אומרת שהיא לא מה שהוא חשב שהיא, וששניהם באים ממקומות שונים, אבל עדין היא רוצה שהם ישארו בקשר (ככה אני מבינה מכל ה"stay in touch" שהיא אומרת שם..) בכל מקרה, עבודה טובה אמיל, נכנס למאמרים כבר

אני רואה בשיר הזה סגירת מעגל.

סגירת מגעל עם כול האנשים שנמרשמו עליהם שירי אהבה נאכזבת ונקמה. כאלו אלאניס אומרת די התבגרתי עבר לי בואו נמשיך הלאה. שיר מאוד טוב בין הטובים בדיסק, שוב רק ציני והומרי שזה נפלא!

למעלה