שתי שאלות

vbgames

New member
../images/Emo26.gif שתי שאלות

איך אפשר להוריד קובץ מהאינטרנט בלי החלון הרגיל של אקספלורר, ואם אפשר גם בלי האובייקט INET? יש אפשרות להתקשר לבסיס נתונים במחשב מרוחק מתוך ויבי? אם כן איך? ומה זה SQL SERVER? תודה אורן

yair24

Member
אתה מתכוון בויז´ואל בייסיק?

כי אם יש לך דרשך להפעיל שורת דוס אז אפשר להתחבר דרך FTP ולהוריד עם הפקודה GET ולהעלות עם הפקודה PUT יאיר

vbgames

New member
כן אפשר להפעיל SHELL

לא יודע בדיוק איך אבל אני ינסה... אתה יכול לכתוב את השורה? כי זה יותר טוב מאשר להביא עוד אובייקט שצריך עוד התקנה.

yair24

Member
טוב אתה צריך שרת FTP

ftp ftp.somesite.com user=Email address pass=ftp (לא תמיד הסיסמא והE-MAIL יעבדו זה תלוי בשרת) כדי לראות תוכן של ספריה LS (לינוקס) להוריד GET FILE.EXT להעלות PUT FILE.EXT זהו זה קצת בעייתי כי כמו שאתה רואה מדובר פה בשרשרת פקודות אולי אפשר לכתוב קובץ BATCH ולהפעיל אותו בעזרת הפקודה SHELL אבל גם בזה אני מסופק בגלל שאת הפקודות שאחרי השורה הראשונה מבצעים כבר על המחשב הרחוק ולא על המחשב שלך (כלומר על השרת FTP) יאיר

philips

New member
הממ..

רעיון חביב... ככלל אפשר להשתמש ב FTP... ואם מדובר על FTP בד"כ שם ה USER הוא ANONYMOUS והסיסמה חופשית...מה שמכונה ANONYMOUS FTP.. למותר לציין שיתכן וה FTP חסום במערכת או שהפקודה FTP בוטלה/נוטרלה ואז התוכנית לא יעבוד.. הפתרון הטוב ביותר הוא בכל זאת לכלול את INET ולהשתמש בו.. לא נתקלתי בשום בעיות DEPLOYMENT בעקבות שימוש ב INET SHELL לעומת זאת...הוא בד"כ אפשרות אחרונה...

vbgames

New member
יכול להיות שמצאתי פתרון אחר

עם הפונקציה URLDownloadToFile מתוך הAPI ונראה שזה יותר פשוט מאשר להפעיל פעולות דוס. תודה בכל מקרה, אם לא יעבוד אני יפנה לפתרון של הSHELL... מודה לכם מקרב לב על התשובות

MaD-d0g

New member
נכון, עדיף

נכון מאוד, גם אני משתמש בשיטה הזאת להעלות ולהוריד קבצים מ FTP´s. הדבר דווקא מאוד נוח ופשוט... רק API, ללא פקדים מיותרים שתופסים זיכרון וללא תלות בתוכניות אחרות.

vbgames

New member
גם לך נתקעת התוכנית עד שהקובץ יורד?

ניסיתי לעשות DOEVENTS אבל לא עוזר... עד שהקובץ לא יורד הטופס משותק... מה היה קורה אם ההורדה היתה נמשכת שעה?

MaD-d0g

New member
ברור...

ברור שזה קורה גם לי, DoEvent לא עוזר. צריך להשתמש בכמה Thread´ים, ולהקצות Thread מיוחד רק להורדה.. Multiple Threads? just dont get me started on this.... אם מישהו יודע איך לעשות את זה, שיגיד לי

vbgames

New member
אני יודע שזה תת תוכניות שפועלות

בתוך תוכנית אב. ואיך בדיוק עושים את זה? אולי עדיף שאני יחזור לרעיון הFTP...

MaD-d0g

New member
איך עושים את זה?

איך עושים את זה? בויזואל בייסיק, שאלת מליון הדולר... הרעיון הקודם שלך נשמע קצת פרמיטיבי, למרות שנראה לי שלא ממש הבנתי אותו.. אני חושב שבאמת לא ממש הבנתי אותו כי קראתי אותו ברפרוף, יש לי יותר מדי על הראש.

vbgames

New member
ובכן זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה ../images/Emo8.gif

גם לזה יש API CreateThread עכשיו הכל עובד לי תודה רבה על תשומת הלב

MaD-d0g

New member
הצלחת לעבוד עם CreateThread?

עם איזו גירסה של ויזואל בייסיק את עובד? האם תוכל להעלות דוגמא של מה שעשית? עד עכשיו CreateThread עשה לי רק כאב ראש אחד גדול

vbgames

New member
אפשר להגיד שכמעט העתקתי את הדוגמא מ

allapi אבל נראה שזה עושה בעיות אם מפסיקים אותו באמצע הפעולה... בכל מקרה אתה מוזמן לנסות לקרוא את המאמר הארוך הזה שמסביר משהו בנושא רק שלא ממש הבנתי ממנו הרבה

MaD-d0g

New member
כמו כולם..

אין מה לעשות חברי, ויזואל בייסיק אינה שפה מתקדמת כמו Java בנושא הזה (אני לא מדבר מתוך נסיון, אני מדבר מתוך שיחות עם חברים לעבודה) כשאתה משתמש בזה, בדרך כלל זה עושה לך בעיות? נופל בלי סיבה?

philips

New member
אכן אכן...

לכתוב MULTI THREAD ב JAVA לוקח כמה דקות....ואילו...השלימו את החסר לבד..

vbgames

New member
יש עם זה בעיה

כל עוד ה Thread מסתיים לפני שהתוכנית מסתיימת הכל בסדר, אבל כשהתוכנית נסגרת לפניו נתקע הויבי. אז נראה לי שהבעיה היא ב TerminateThread, כנראה שצריך לצאת ממנו בדרך אחרת, אולי ככה ExitThread GetExitCodeThread(GetCurrentThread, 0) ... לא יודע אני כבר ימצא...

MaD-d0g

New member
Multi(Fucking)Threads

אוקי, זה נושא מאוד מעניין.. אני כל הזמן חוקר אותו ולא מצליח להגיע לתשובה חד משמעית בנושא MultiThread בשפת בויזואל בייסיק. לפני מספר חודשים שאלתי את השאלה הזאת בפורום הזה וקיבלתי תשובה סופר מוזרה.. זאת היתה התקופה שנכנסתי לפורום כדי לשאול שאלות, לעומת עכשיו, שאני עונה על תשובות

למעלה