שרשור 6X02

Bored Guardian

New member
הצתה מאוחרת

אבל אני זוכר שמתישהו עלתה פה השאלה כמה שוקל הסטארגייט, ואני לא זוכר אם ענו על זה, אז אם מישהו עדיין תהה ולא ראה את הפרק אתמול אז אמרו שם שהסטארגייט שוקל: 32 אלף טון (די בטוח שאמרו שם טון) ואני זוכר שבסרט היו כמה מיצרים שהרימו את השער עם חבלים.. ממש..

Bored Guardian

New member
אני די בטוח

ששמעתי את סאם אומרת טון למרות שמה שצרוב לי בזיכרון זה דווקא הכתוביות אז יש מצב שהיא אמרה פאונד והם תרגמו לטון, קרו דברים מעולם..

Tolan

New member
עכשיו כשראיתי את הפרק פעם שנייה

עלה לי רעיון (קצת באיחרו אבל מילא) - אולי במקום ג'ונאס היו יכולים לשים בSG1 את המדען ההוא שכל הזמן התווכח עם סאם (מקיי, לא?). נראה לי היה יכול להיות נחמד

את כל כך צודקת

זה היה נחמד לאיזה 2-3 פרקים סביר להניח ואז הגהנום היה מתפרץ...בתור דמות משנה הוא יכול להועיל, בערך כמו ד"ר פרייז'ר, להגיח פעם ב-2 פרקים, לזרוק כמה משפטים לא ברורים ולקיים מתח מיני עם המונד

aשרון

New member
סגירת מעגל../images/Emo9.gif

סוף סוף ראיתי את סוף הפרק הזה, בפעם הקודמת נטשתי את הפרק באמצע, בגלל אי אילו מחויביות שהיו לי באותו זמן,איזה כיף שאפשר להשלים את החסר, אפילו שזה שנה אחרי, אחחחח, איזה כיף....

thrall

New member
מישהו יכול להסביר לי

איך לעזעזל הם הובילו 32 אלף טון ממצרים להר? אני לא מכיר שום כלי רכב ובטח שלא מנוף שיכול להרים דבר כזה

man in wall

New member
נראה לך שהשער שוקל 32 אלף טון?

זה טעות בתרגום , סאם אמרה שהמשקל של השער הוא 32 אלף פאונד , שזה בערך 16 טון. תחשוב על זה - טנק מרכבה שוקל 60 טון. השער בחיים לא יכול לשקול 32 אלף טון.

bendelac

New member
למה לא?

הוא הרי מתפקד כחור שחור שכידוע המסה שלו היא אינסופית. אז יתכן שהשער שוקל הרבה. הערה השער כולל את כל הרכיבים ולא רק את הטבעת שמרכיבה את השער

man in wall

New member
השער בכוכבים אחרים כולל גם את

ה-DHD. בכדור הארץ זה רק הטבעת. ולטבעת סאם התכוונה. נכון שהוא יוצר חור שחור אבל זה לא אומר שהמסה שלו צריכה להיות כזו כבדה.

thrall

New member
אני די בטוח שלא טעו בתרגום

אבל מוכן לבדוק את זה שוב, אחרי הכל המתרגמים בארץ לא משהו אה ובקשר למרכבה, תאמין לי שאני מכיר את המשקל שלו ושל עוד כמה כלים כבדים יותר מידי מקרוב מרוב שהעמסתי כאלה על מובילים בצבא

thrall

New member
אה ועוד משהו

אם השער היה שוקל רק 16 טון לא היה צריך כל כך הרבה זמן להעלות אותו למעלה, היו עושים את זה תוך כמה דקות

man in wall

New member
תחשוב על זה

אתה יודע מה זה להעלות שער כזה גדול במשקל של 16 טון לגובה של 28 קומות?

deathcaster

New member
זה לא בעייה

2 מסוקי סיגורסקי עם רתמה נכונה יכולים להרים 16 טון , למען העמסה מיטבית יורידו להם את החימוש וישקיעו התסופת דלק , אבל כללי הדבר בר ביצוע

deathcaster

New member
יש לך טעות

טנק מרכבה שוקל רשמית 60 טון , למרות שבפועל הוא בהחלט שוקל יותר ( 81 טון ) אך כיוון שישראל חתומה על אמנה צבאית בין לאומית ( אני חושב שזו אמנת ז'נווה , אך ייתכן שזו אמנה יותר מאוחרת ) הקובעת בין השאר כי בשטח רמת הגולן לא תורשה המצאות רכב קרבי משוריין ( רק"ם ) העולה על 61 טון , זה מסוג הדברים שאמורים להיות סוד , אך למעשה זה כבר למעלה מעשור שזה לא סוד .

למעלה