שיר השבוע #5

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gifשיר השבוע #5 ../images/Emo36.gif

שמעו אני יודע שברך כלל זה בא בימי שישי שיש זמן לחשוב קצת. אבל יום שישי אני לא פה ושוב אני הולך להעדר לאיזה שבוע או קצת פחות מפה, והייתי רוצה להשתתף בשיר השבוע החמישי. אני יודע שהבטחתי לא להשתלט פה, אבל באופן חד פעמי רק בשביל הסדר, אני בפעם האחרונה לגמרי אבחר את שיר השבוע. אלאניס אמרה: שיר השבוע: YOU LEARN שם: You Learn אלבום: Jagged Little Pill שנה: 1995 עובדות על You Learn - מהשירים הראשונים שנכתבו לאלבום - יצא לו קליפ במרץ 1996 - הוא צולם ב-7 בפברואר 1996 בניו יורק. - גרסת האנפלאגד של השיר, קידמה את אלבום האנפלאגד. - השיר שאלאניס מקדישה לקהל שלה בכל ההופעות - יש לו איזה 3 גרסאות חיות שונות - ב-1996 היא שילבה לשיר הזה כמחווה את we will rock you של קווין. - You learn צעד שבוע אחד במקום הראשון בגל"צ, והגיע למקום ה- 22 במצעד השנתי שמה. - גם בארה"ב הוא צעד בפסגה, למשך שבועיים. - הבילבורד נתן לו חמישה שבועות בפסגה. - ב- 1996 יצא לו קליפ גם מלקט הופעות YOU LEARN, LIVE. עובדות על הקליפ: - התמונות שאתם רואים בתחילת הקליפ שהיא עושה עמידת ידיים, כל אחת 2 דולר. - היא קיבלה את כל הג'קטים שהיא לובשת שמה. - השיער שלה, עניין של 5 שעות עשייה. - הסוס שהיא רוכבת עליו- דולי שם פרטי, עניין של 10,000 דולר להשכרה. - והוא לא ממש היה מאולף, בשביל להכניס אותו לאולם, השתמשו בגזרים. - הסל שאלאניס מכניסה, היה הניסיון הראשון שלה. - הגלגולים ש"אלאניס" עושה היא בעצם כפילה בת 16. - הטמפרטורות בזמן הצילומים היתה 11 מעלות. - שאלאניס קופצת מהחומה, קפיצה של מטר וחצי (7 רגלים?) - החבר'ה שזורקים עליה את העוגות הם חברי הלהקה שלה דאז. אלאניס על You Learn: "אחד השירים הראשונים שאני וגלן באלרד כתבנו ל- Jagged little pill, באותה תקופה הייתי מאוד בודדה ורק עברתי ללוס אנג'לס. זאת היתה מהפעמים הראשונות בחיי שהתמקדתי על משהו שלילי, כי עד אז הייתי מסוגלת רק להתמקד על דברים חיוביים. ודברים כמו בלבול, דיכאון וכאב היו דברים שברחתי מהם ולא משהו שניסתי להתמודד עם איתם ומה שנבע היה פיצוץ של מקורות. ו- Jagged Little Pill היה הפיצוץ הזה. דברים שפעלו מהרבה תת מודע כמו אהבה ולהט, דברים אלו גרמו לי להיות אמיתית יותר בחיים, במוזיקה ובשירה. ושאני חושבת על Jagged Little Pill אני חושבת על התקופה המסוימת הזאת.." הביקורת שלי: You learn שיר שמבטא הכי טוב רגשית, מוזיקאלית ומילולית את כל האלבום. כעס, תסכול, אכזבה ביחד עם הרבה אהבה, אופטימיות וחופש. הוא רוק והוא פופ - גלולה קטנה. היא שרה במגוון קולות - קול שחור, קול צעקני, הקולות ברקע. גם משהו מגוון שנותן תמונה גדולה לכל האלבום. היא מצליחה להעביר את כל הרגשות האלה (שהם מנוגדים) בשירה שלה, את הכאב והאופטימיות - וזה גאונות. אלאניס נוגעת כאן בהרבה פסיכולוגיה עם הפזמון "למידה נובעת מלחיות". חשיבה חיובית, היפוך תגובה, מרידה במערכת ובמוסכמות. שיר מהשיאים שלה. ביטאה את זה בעצמה הכי טוב "פיצוץ של הרבה מקורות. בלבול, כאב, דיכאון...".
YOU LEARN
I recommend getting your heart trampled on to anyone I recommend walking around naked in your living room Swallow it down (what a jagged little pill) It feels so good (swimming in your stomach) Wait until the dust settles You live you learn You love you learn You cry you learn You lose you learn You bleed you learn You scream you learn I recommend biting off more than you can chew to anyone I certainly do I recommend sticking your foot in your mouth at anytime Feel free Throw it down (the caution blocks you from the wind) Hold it up (to the rays) You wait and see when the smoke clears You live you learn You love you learn You cry you learn You lose you learn You bleed you learn You scream you learn Wear it out (like a three-year-old would do) Melt it down (you're gonna have to eventually anyway) The fire trucks are coming up around the bend You live you learn You love you learn You cry you learn You lose you learn You bleed you learn You scream you learn You grieve you learn You choke you learn You laugh you learn You choose you learn You pray you learn You ask you learn You live you learn

Jagged chaos

New member
תרגום

אני ממליצה לך לתת לכולם לרמוס לך את הלב
אני ממליצה לך להסתובב ערום בסלון
* במסר הראשון היא אומרת מצידה "קח תן לו להשבר, לפחות לא יהיו לך ציפיות מהתחלה.." * אם היא מתכוונת לדבר הכי פשוט של באמת להסתובב ערום בסלון, אז ווטאבר
אם היא מתכוונת למטאפורה אז אני חושב שזה משהו כמו "תיהיה אמיתי". ערום= כנות, אמיתיות, טוהר (במיוחד במקרה של אלאניס לפני שהתחילה לעשות שטויות עם הג'ונו וכמה פרסומות לאיזה so called chaos tour). סלון = המקום שאנחנו מארחים חברה בלע את זה - איזו גלולה קטנה ומשוננת הרגשה טובה - שוחה בתוך הקיבה סמים? מטאפורה של "קח את הגלולה ותתפכח?", איך שבא לכם. חכה עד שהאבק ייעלם תחשוב פעמיים, "חמור קופץ בראש". תחייה - תלמד
תאהב - תלמד
תבכה - תלמד
תפסיד - תלמד
תדמם - תלמד
תצרח - תלמד
* הנגיעות בפסיכולוגיה, שהביאה מודעות שלמידה באה רק מלמידה\הסברה. ולאו דווקא למידה היא דבר חיובי. בנאדם לומד לפחוד, לבכות, לסבול, להפסיד. אני ממליצה לנגוס יותר ממה שאתה מסוגל ללעוס בכל דבר אני ממליצה להכניס ת'רגל שלך בתוך הפה- תרגיש חופשי - מסר הראשון אומר: "נסה מעבר ליכולתך" -מסר שני: שים זין זרוק את זה (האזהרה חוסמת אותך מהרוח)
- יש לי פירוש יפה לדעתי לזה. הרי היא כתבה את השיר כשרק הגיעה ללוס אנג'לס. אני חושב שהיא אומרת "זרוק את המגבלות\חוקים" פרוץ את הגבולות, לך תחלום, תן בתקוות (והיא אומרת את זה וזה לא נשמע קלשיאתי וממוחזר). אל תקשיב לדעות ולמה שאנשים יגידו לך, כי "המגבלות והמובן מאליו" חוסמות את הרוח מלהגיע אלייך, לתת לך לעוף, להיות חופשי. אהבתי את השורה הזאת. הרם את זה- אל הקרניים
לא יודע מה להרים, אבל להרים אותו אל האור, אל האמת, אל השמיים, הגאולה אנע ערף
הבית הזה הרבה יותר אופטימי מהקודם. אתה מחכה ורואה כהעשן שוקע חזרה על המסר, חמור קפוץ בראש. תעייף את זה (בדרך שבן שלוש היה עושה) יש ב- Joining you משהו דומה על ילד בן 4. אז לדעת אלאניס ילד בן שלוש הוא: רוצה לדעת איך ולמה על הכל, לחשוף עצמו, לצעוק את דעותיו, לעולם לא לשבת בשקט, לשאול בעוצמתית, אינטאוטיבי, מחפש את אלוהים. פרוק את זה - (במוקדם או במאוחר זה מה שיקרה) אל תשמור טינות, כעס, שנאה, אהבה, להט, עצבות בבטן. אחר כך זה יתפרץ בלי שליטה. מכבי האש מתאספים סביב הקשר -
מישהו הבין את זה? תתאבל - תלמד
תחנק - תלמד
תצחק - תלמד
תבחר - תלמד
תתפלל - תלמד
תשאל - תלמד
תחייה - תלמד

isw

New member
רק משו קטן

the fire trucks are coming up around the bend..- מכבי האש מגיעים מעבר לסיבוב..

o0Invisible0o

New member
../images/Emo45.gifוגם...

Wear it out... תמצה את זה..תסחוט כל טיפה מזה.
wear somebody down [אני חושבת
] זה תעייף מישהו, תתיש אותו. ו melt it down זה להמיס משו..ויש כשקראתי melt חשבתי שזה איכשהו מתקשר למכבי האש..

AliceW

New member
אחד האהובים עליי

במיוחד מאז שראיתי את הסטורי טלרס בVH1, כשהיא שרה את יו לרן אקוסטי..

kerry cordano

New member
האם ניסיתם את זה פעם?

I recommend sticking your foot in your mouth at anytime המלצה: קודם תרחצו רגליים

Rוית

New member
עוד לא קראתי את השירשור אבל

2 דברים: הראשון, משהו שלא הבנתי - התמונות שאתם רואים בתחילת הקליפ שהיא עושה עמידת ידיים, כל אחת 2 דולר - לא הבנתי את המשפט הזה... אה?!
השני, אני זוכרת שסיפרת לי את הדברים האלו במפגש פורום הראשון כשנסענו יחד ברכבת!!! אחחח הנוסטלגיה

כרגיל עבודה נפלאה! נהנתי לקרוא

באמת שיר מיוחד וגם הקליפ עצמו מעניין מבחינה סיפורית ודינמית.

למעלה