שאלה

חן חן40

New member
עם ההקלטה

אב יקר, תפנה ללשכת הרווחה בעיר מגוריך. תבקש לקבוע פגישה עם עובדת סוציאלית משפחתית באופן בהול תשמיע לה ותבקש ממנה הכוונה איך ממשיכים הלאה. אל תתייאש גם אם טחנות הצדק והרווחה במדינה עובדות לאט שום דבר שום זמן לא ייתן לך להישבר ולהינתק מילדיך. מאחלת לך הרבה כח וסבלנות.

AA34

New member
אני מקוה שזה יעבוד???

כי לאחרונה ניגשתי לרווחה על מנת שהם אולי יעזרו לי בעינין הסדרי הראיה והם אמרו לי שבלי תסקיר של בית משפט או רבנות אז הם לא יכולים בכלל לעזור ואו לקבוע הסדר רק אם יש לי הפניה או תסקיר ניסיתי בדקתי ראיתי שבאמת טחנות הצדק והרווחה במדינה עובדות לאט ושוב תודה

אז ככה.....

במידה ויש לך בנייד שלך אפשרות להקליט שיחה אתה מתקשר וישר לוחץ על הקלטה.... בסיום השיחה אתה דואג לשמור את ההקלטה ופונה לשני גורמים מרכזיים: 1.לעו"ד שלך ומבקש ממנו סיוע בעניין זה,כמו כן אתה מבקש מעו"ד לדרוש בדיון על הסדרי הראיה ליווי צמוד של פקידת סעד לחוק הנוער כדי לוודא שהילדים לא מורחקים ממך ושגרושתך לא מחבלת בקשר בינכם אתה גם יכול לדרוש שאת הסדרי הראיה תעשו במרכז קשר שזה אומר שהיא תחוייב להביא את הילדים לפגישות מסודרות איתך,ולאסוף אותם משם וכך יהיה מעקב צמוד על העניין של הסדרי הראיה. ורק למען ההשכלה הכללית ברגע שישנו פסק דין חתום של הסדרי ראיה וגרושתך מפרה אותו אתה יכול לפתוח לה תלונה במשטרה על הפרת פסק דין ואז המשטרה מטפלת בעניין מולה ואם צריך מפנה הלאה חוות דעת לבית המשפט. 2.ללשכת הרווחה במקום מגורי גרושתך,משמיע את ההקלטה ומבקש מהם סיוע כדי שהילדים יוכלו להנות מקשר רצוף איתך. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. "לא חיים לנצח כי הנצח לא קיים תדעי העץ נובל השיר קמל נישאר רק זיכרון אופטימיות יש רק במזרח במערב אין כל חדש אז מי ישקה אותנו בזמן הצימאון?"....
שירן.

AA34

New member
לשירן ולשאר החברים

לי יש אולי עשרות קלטות שהאם אכן מסיטה את הילדים ואכן מונעת ממני את הקשר בניהם ואפילו פסק דין של בית משפט השלום שאומר שהאמא עושה הכל ואפילו מנצלת את מערכת החוק על מנת להרחיק את הילדים ממני הע"וד שלי מודע לכל העינין וגם לקלטות ולסרטי וידאו שברשותי אבל תכלס' אני לא רואה בזה איך כן להישתמש בזה וגם לא הע"וד שלי ושוב אני חוזר ואומר שברווחה לא מוכנים אפילו לדבר איתי ולא איתה מסיבה פשוטה שאין לנו תסקיר הם פשוט לא מתערבים אני לא רוצה אולי אני יכול אבל לא רוצה לקחת את החוק לידים ולומר ולעשות מה שאני רוצה כי זה יפגע בילדים ובי אני יכול פשוט לקחת את הילדים מבלי לשאול אותה מבית הספר ומהגן כי לי אין שום צו שאני לא יכול לקחת אותם אני רק נמנע מלעשות סנקציות ואו כל דרך שיפגעו הילדים כי הם מאוד חשובים לי ולמרות הכל גם לידיעתך האמא שלהם כמה שאני שונא אותה היא תמיד תישאר האמא שלהם ואני בחיים לא יגיד ואו יומר עליה דברים רעים פני אף אחד כי למרות הכל היא אמא של הילדים שלי ולהזכיר לך שאמרתי בהתחלה שברווחה לא מוכנים אפילו לדבר איתי בלי תסקיר. אני מחבק את כולם שעוזרים לי

כרגע זה נכון....

אבל ברגע שיהיה תצהיר של בית המשפט,תוכל לגשת עם הסדרי הראיה וכל הקלטות לרווחה במקום מגורייך,ושם לדרוש טיפול יסודי בבעיה הנ"ל והם ידרשו לפי החומר שתגיש להם טיפול כזה או אחר שגרושתך תהיה חייבת לעמוד בו אחרת הם פשוט יעבירו דיווח לבית המשפט והם יוכלו לטפל בעניין במלוא הכובד אפילו בחיוב גרושתך לעבור טיפול כזה או אחר ואם המצב יחמיר יזמנו וועדה שתדון בכישוריה כאם וכאפוטרופוס של הילדים במקרה כזה שהרווחה בעניין גרושתך לא תוכל לשחק לא בך ולא בילדים כרצונה,כבר היו מקרים מעולם חריגים זה נכון...אבל מקרים שהוציאו את הילדים ושללו לאם את האפוטרופוסות...אני מאמינה שזה לא יגיע לכזה דבר אבל בהחלט יכולים לחייב את גרושתך לטיפול הולם שאם היא לא תתמיד בו יוגש תזכיר כזה או אחר לבית המשפט. בכל מקרה חוזרת ואומרת במעמד הדיון על הסדרי הראיה תעמוד על שלך ותידרוש ליווי של פקידת סעד לחוק הנוער,דרך הרווחה וזה אומר שבית המשפט אמור לקבל דיווח שוטף על המצב ותיפקודה של האם לגבי הסדרי הראיה והטיפול שלה בילדים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. "לא חיים לנצח כי הנצח לא קיים תדעי העץ נובל השיר קמל נישאר רק זיכרון אופטימיות יש רק במזרח במערב אין כל חדש אז מי ישקה אותנו בזמן הצימאון?".....
שירן.

אלה43

New member
אולי קצת באיחור ובכל זאת

אבא שלי לא היה איתי בקשר במשך 3 שנים אומללות. אני לא ידעתי עד לאחרונה שאימי מנעה זאת ממנו. כעסתי עליו, נפגעתי עד עמקי נשמתי ולמעשה גדלתי ללא אבא. היום קשה להחזיר את הגלגל הזה. אולי בלתי אפשרי. אני לא מצוייה בדרכים החוקיות להיאבק בכך. רק רוצה להגיד ש...מקווה שתעשה מה שצריך כדי שהילדים ידעו ויבינו שבגלל הבעיות ביניכם, אתה לא בקשר איתם. גם אני כילדה ואפילו נערה שחפצתי מאוד בקשר עם אבא, תחושת הפגיעה העמוקה שהוא אינו רוצה בקשר עימי... עצרה והעיבה על נסיונות התקשורת המחודשים. פצעים כאלו נרגעים, מפסיקים לדמם, אך לא נעלמים. תימצא את הדרך לשוחח איתם, לא להאשים, אלא להבהיר להם שכרגע בגלל בעיות ביניכם אינך יכול לדבר איתם מידי יום. אולי לפתוח בפניהם את הפתח שאתה הכי רוצה בעולם לדבר איתם ואם הם יתקשרו אליך לפעמים אתה תהיה מאושר. העיקר שידעו וירגישו שאתה עדיין שם בשבילם. אוהב ומחבק. שלא התגרשת ולא נפרדת מהם. בהצלחה ענקית

eranb58

New member
מצטער שזה נשמע מזה בנאלי... מה ש...

בדרך כלל עובד זה המרשם הבא: 1. תהיה אדיש ותראה שזה לא אכפת לך. 2. תעשה מה שטוב ל ך ! 3. אם אחרי שבועיים 1 או 2 לא עובדים תתחיל להכאיב בחזרה. 4. תתעד הכל. 5. תשלח מכתבים רשומים לילדים. בהצלחה.

תשובה

בכלל הסיפור של האבות והאימהות אשר שמים את הילד באמצע קורע את הלב. לצערי, בתקופת גרושיי הקצרה נחשפתי ללא מעט נשים גרושות שסיפור חייהן לאחר הגרושין בכל הקשור ביחסי האב עם הילד או הילדים פשוט מצמררים. לדעתי רוב האבות הגרושים פשוט זוועתיים, נחותים וחסרי כל רגש מינימלי כלפיי הילדים. אב שלא יכול לראות את הילד כי הוא עסוק בעבודה, דינו כדין עבריין. אב שאינו רוצה לראות את הילד כי יש לו ילד מאישה אחרת דינו כעבריין. בכלל אין לא יכול, יש לא רוצה. האבות הגרושים הפכו עורם או אולי בעצם זה העור האמיתי ומזל שאותן נשים ברחו מהם. כל כך כואב לראות את אותם ילדים קטנים ומקסימים גדלים רק עם האימא וללא האב ויותר כואב שכל גבר שהאימא מכניסה הבייתה הופך להיות בשבילם כאב והם נתלים עליו כעל מפלט לבעיית החוסר. אבות - תתעוררו!!! הבאתם ילד לעולם, תדאגו לו!

AA34

New member
../images/Emo7.gifאנחנו מנסים לדאוג להם

אם מישהו רמז משהו שאני אישית לא דואג (אני מנסה אבל מונעים ממני על ידי סנקציות)ואם זה לא היתה רמיזה אלי אישית אני מצדיק את דבריךומוסיף את עינין הילדים של אותו הורה גרוש כשהם מתקשרים לבן זוג החדש ורואים אותו כדמותשל אב ופתאום גם הוא עוזב אותם (החבר החדש) כי הוא לא יסתדר עם הבת זוג אז מה נהיה אם אותם הילדים שוב נטישה וחרדה לאחר משבר שהיה פתאום נהיה משבר חדשכל גבר שמגיע אולי הוא גם יעזוב איזה הרגשה תהיה לילד,ממש כואב על זה

למעלה