שאלה חברים

NiNa WiLLiAmS

New member
../images/Emo26.gifשאלה חברים../images/Emo36.gif

איך אני יכולה להפחית את הכאב של התכווצויות שרירים? (אמבטיה חמה כבר ניסיתי)כל הגב התחתון והרגליים שלי תפוסים

o603

New member
אם זה רק שרירים תפוסים,

פשוט להמשיך להתאמן. יותר רגוע, יותר מתיחות אבל לא להפסיק להתאמן . מהנסיון שלי, זו הדרך המהירה ביותר לשחרור שרירים תפוסים.

COGAN BENY

New member
הרבה מתיחות תזונה עתירת ויטמין C

לישון הרבה וללבוש חם כל הזמן

Hwoarang

New member
וולקאם טו דה קלאב!../images/Emo24.gif

אולי זה ינחם אותך בזה שכמעט לכולנו זה קורה...
בקשר לשרירי הגב התחתונים - נסי לישון על הצד ולא על הגב או הבטן (אצלי זה אפילו החמיר את המצב), ובקשר לרגליים? אהה כמו שאמרו לפניי פשוט תהיי בתנועה כל הזמן ואל תשכחי אמבטיה חמה! *בשביל הכייף
*

NiNa WiLLiAmS

New member
תודה חברה!../images/Emo8.gif

אבל למה אחרי כל אימון בערך יש לי באותם מקומות שרירים תפוסים? ויש לכם מושג אולי איך משפרים את הגמישות ברגלים חוץ מהתרגילים הבסיסיים?

alon_o

New member
בקשר לשרירים התפוסים

קודם כך, תשאלי את המורה שלך. וחוץ מזה, תפחיתי את עצמת האימון, תני לגוף זמן לבנות את עצמו בין אימון לאימון, 48 שעות לפחות לאימונים אינטנסיביים (אימון אינטנסיבי יכול להיות אפילו הליכה, תלוי באדם, אז שימי לב כמה את מאמצת חלקים שונים בגוף שלך באימון). בכל מקרה לא מומלץ להגיע למצב שנתפסים לך שרירים, כתבתי הודעה על כך פעם בפורום אבל אני לא מצליח למצוא אותה (זמנית אפשר לחפש רק חודש אחורה בארכיון). -אלון

שרירי גב תחתון

אני ממליץ על שפיפה קדימה - בעמידה ובישיבה, וכדאי לנסוץ גם היתלות על מתח.

SideKick

New member
ללמוד ליהנות מהכאבים...

שרירים תפוסים אומרים לך שאימנת מקום שהיה זקוק לאימון. וזה טוב. אם זה יותר מדי, למדי מתי בפעם הבאה להפחית את העוצמה והאינטנסיביות, עד שהשרירים יתרגלו.

alon_o

New member
לא נכון. זה לא טוב.

התכווצות שרירים תמיד משאירה קצוות עצבים לכודים בתוך רקמות שריר מצולקות, מה שמפחית את מספר תאי השריר שאתה יכול להפעיל ובכך מפחית גם את הכוח שאתה יכול להפעיל אחרי שהשריר כבר "לא תפוס", וגם את הכוח הפוטנציאלי שלך. יש טיפולים מיוחדים לשחרר את קצוות העצבים האלו אצל אנשים ש"תפסו הרבה שרירים" בחייהם ויש להם סיבה לשחרר אותם.

haleth

New member
חימום טוב לפני אימון

בייחוד באזורים הרגישים. כאילו דאה.

NiNa WiLLiAmS

New member
לא נכון!

נו ברור שאני עושה חימום לפני האימון! ולא כל כך הבנתי....כי כל אחד אומר דיעה שונה לגבי זה... אז זה נורמלי? או שזה לא אמור ליקרות לי? יש לי אימון 3 פעמים בשבוע ואני עושה ריצה כל יום! הגוף שלי רגיל לאימון....אז אני ממש לא מבינה למה.... יכול להיות שזה אולי בגלל שאני מתאמנת לאחרונה על גמישות? יש לכם אולי כמה אופציות בשבילי? בנוגע לגב התחתון המאמן שלי אמר לי לשכב על הבטן ולהרים את הרגליים תוך כדי מאמץ משני הידים שלצידי המותניים.זה בערך עוזר.... גם אופציות לתרגילי גב יעזרו לי מאוד (ישור הגב והכנסת השכמות פנימה) מי שיעזור לי אני יודה לו מאוד! יום טוב!

SideKick

New member
התכווצויות חוזרות...

כאשר שריר מסוים מתכווץ שוב ושוב ושוב, ייתכן שאת עושה משהו שמפעיל עליו עומס גדול מדי. פני למישהו שמבין קצת (ולא דרך האינטרנט, אלא פנים אל פנים) שיראה את עושה את הדברים. לפעמים אותה פעולה בכיוונון שונה של הגוף מפעיל פחות עומסים על מקומות מסוימים.

Hwoarang

New member
לפי דעתי זה נורמלי

גם לי פעם בכמה חודשים יש מתיחה באיזה שריר למרות שאני עושה כושר כל יום... בדר"כ תוך שבוע - שבוע וחצי הכל עובר

alon_o

New member
כן, יכול להיות בגלל הגמישות

האם את חווה כאבים כשאת עושה תרגילי גמישות? (מותחת עד שכואב?) עד כמה?

freearth10

New member
ההבט הרגשי

תרגילים אני מאמינה שקטונתי מלייעץ בפורום הזה, אבל אני ממליצה על הרפייה של כל הגוף כשהריכוז הוא על נשימות בטניות וסריקה של כל הגוף החל מאצבעות הרגליים ועד לראש בדגש מיוחד על פלג הגוף התחתון. בעיות בגב התחתון מייצגות בעיות כלכליות, וקשורות לרגש הפחד. הרגליים התפוסות מונעות את התקדמותך. נסי לחשוב למה הרגליים שלך תפוסות. ממה את פוחדת? לפעמים רק המחשבה על כך משחררת. מאיה

freearth10

New member
התכוונתי

שאתה מתחיל עם אצבעות הרגליים ואומר לעצמך אצבעות הרגליים רפויות רפויות ומנסה להזיז אותן ולחוש אותן רפויות. אתה ממשיך לכריות הרגליים ואומר לעצמך כריות הרגליים רפויות רפויות ומנסה לחוות את הרוגע בכריות הרגליים וכך הלאה עד שמגיעים לראש. זהו תרגיל שמאוד מרפה הוא עובד על שילוב של אוטוסוגסטיה ונשימה, כלומר על חשיבה חיובית ונשמה. מאיה

NiNa WiLLiAmS

New member
טוב כבר עברו לי ההתכווצויות......./images/Emo3.gif

אז רגע מה את באה להגיד? שלכל מי שיש התכווצויות בגב התחתון נובעות מבעיות כלכליות? וכשאני עושה תרגילי מתיחות(לא מצליחה עד הסוף עדיין)לא כואב לי אבל אני מרגישה מתח קל ליד הברכיים. כי אני לא כזאת גמישה יש לי בעיטות מאוד גבוהות אבל לא עד כדי כך שאני יכולה להגיע עם רגל לחזה של עצמי. יכול להיות שפשוט עם הזמן זה יעבור...לפחות אני מקווה שזה יקרה... בכל אופן תודה על העזרה

freearth10

New member
חוסר גמישות

המתח שליד הברכיים הוא בגלל חוסר הגמישות לא רק הפיזי. כשתהיי יותר גמישה עם עצמך ועם אחרים גם המתח שבברכיים יעלם.
מאיה

למעלה