רגע לפני...

../images/Emo26.gif רגע לפני...

מראש
לאחר שהחלטנו איזו דירה אנחנו רוצים לקנות (מדובר בדירה בבניין בן 7 שנים), ורגע לפני שנפגשים שוב, מסכמים על מחיר סופי, ומעבירים לטיפול העו"ד... 1. כיצד אני יכול לבדוק את מצב התשתיות בבניין ? (חשמל, צנרת וכו') 2. כיצד אני יכול לדעת איזו אנטנות סלולאריות מפוזרות באיזור, ואיפה ? 3. כיצד אני יכול לדעת שבעוד שנה לא יקימו לי אנטנה ענקית מול הדירה ? 4. כיצד אני יכול לדעת מהו מתאר הבניה באיזור ? 5. הכניסה לדירה היא בעוד כ 5 חודשים, יש לי את כל הכסף כבר כעת, כיצד נהוג לשלם למוכר ? (אני לא מוצא הגיון ולהעביר תשלומים כל X זמן), מדוע לא לשלם הכל במועד קבלת המפתח ? 6. כיצד אני (פרט לבדיקה של עורך הדין, אני רוצה לוודא זאת בעצמי) יכול לדעת שמי שמולי הוא אכן הבעלים החוקיים של הדירה ? (הוא הרי יכול לזייף ת.ז) 7. במידה ואני עהעו"ד נפלנו בפח, ומכרו לנו דירה לא שלהם, אני מניח שהחוק יהיה לצד הבעלים האמיתיים של הדירה, מה יעלה בגורלי ? 8. האם יש צורך לבדוק האם רובצים חובות על הדירה ? (חשמל, מים, וועד בית, וכו'), ואם כן - איזה ? 9. כיצד אני יכול לדעת מה טיב הבניה של הבניין ? (מבחינת תקנים / איכות וכו') 10. האם למישהו יש טיפים נוספים / לינקים למידע בנושא - מה לבדוק לפני שמחליטים על רכישת דירה מסויימת ?

אמיר72

New member
תשובות

1. קשה לדעת, עם זאת ההנחה היא שתשתיות בנות 7 הן במצב טוב. 2. אולי תתחקר שכנים, מעבר לזה קשה לדעת. 3. אין לך שום דרך לדעת. 4. נסה לבדוק בעיריה את תוכנית המתאר לאזור. 5. חלק על החשבון במעמד חתימת החוזה, חלק לאחר קבלת מפתח, חלק בעת הכניסה. אפשר להשאיר חלק מסוים ע"מ לוודא שאין "זנבות" של חובות וכיו"ב. לא נהוג לשלם הכל, כיוון שגם אם יש סעיף בחוזה לגבי תשלום במקרה של חרטה וחזרה בך, לך תחפש אותו אח"כ בבתימ"ש ... החלק הראשוני הוא להראות על רצינות, החלק העיקרי הוא בקבלת המפתח, וכו'. 6. תבדוק בעצמך בטאבו, צבקש עוד תעודה חוץ מת.ז. (רשיון למשל). אין וודאות לעולם ב-100% ... 7. הנושא מורכב מדי, מאוד תלוי בעובדות המקרה הספציפי. 8. תבקש מהמוכר אישור על תשלום חובות מכל הגופים האלו עד לעזיבתו. בהקשר זה קרא את ס' 5 לעיל. 9. מה שנבנה ב-7 השנים האחרונות עומד בתקנים מחמירים יחסית. אם מעבר לזה אתה לא בטוח, אולי תבקש מקבלן כלשהו. 10. נראה לי שעשית עבודה רצינית. עם זאת, סייר בסביבה, חפש בתי"ס וגנים, חפש קניון, בקר בלילה וביום ובדוק רעש, וכו'.

למעלה