ראיתם את זה?

• פותח הנושא or99
  • פורסם בתאריך

or99

New member
../images/Emo26.gif ראיתם את זה?

http://hebrew-treasures.huji.ac.il/ אולי שיארגנו לנו הנחה?

or99

New member
סתם כמה דברים...

נחמדים מההדגמה:
החיבורים שמופיעים בהדגמה: בבלי תמיד ברייתא דל"ב מידות ברכת יוצר לשבת פסקה פיוטית טרפות של א"י כת' סוסיה,נוה 75 מט' שנה ד למרד ספר הגלוי לרס"ג פשר הושע (מתעודות מדבר יהודה) קדיש
כל המילים בעברית בכל המקורות מנותחות בניתוח דקדוקי.
"יהסו כל בשר י'י מפני גאוניך. הופע י'י הגלה בערוץ שגבך. והט אזנך ושמע את אשר חרפוני. לא הריעותי להם כי אם על שמך." (מתוך ספר הגילוי לרס"ג שנת 942). ערוץ - בניתוח נכתב שמדובר בייחוד בהוראת התיבה ובשימושה.
רוצים ללמוד אנטומיה? מהחיבור טרפות של א"י (שנת 700): "ובמוח אם ניקב קרום התחתון שלו אפילו כראשה שלמחט פס'. אבל אם ניקב קרום העליון כשרה. איזו הוא קרום העליון. מה שהוא מחופה עליו. ואם יש בו שלפוחית ויש בה מים פסולה. שסופן שלמים שבשלחופית ליקוב את הקרום. ואם נמצא צרור בקרום או במוח ומקום הצרור בריא. כשר."
כת' סוסיה,נוה 75 (שנת 600): "<ש-1> זכור לטובה קדושת מרי רבי, <ש-2> איסי הכהן המכובד בירבי שעשה, <ש-3> הפסיפוס הזה וטח את כותליו, <ש-4> בסיד מה שנתנדב במשתה, <ש-5> רבי יוחנן הכהן הסופר בירבי, <ש-6> בנו. "שלום על ישראל". אמן."
מחיר: 200 שקל לשנה.

Yuvalenko

New member
אני לא רוצה "ללכלך"...

אבל הסגרת את שמך ברבים.
(נכון שכולכם נכנסתם להודעה כי בנושא שלה היה רשום משו על ללכלך?..)

doronr64

New member
אני יודע.

אופס. הנה הסגרתי את הניק השני שלי בפורום הזה.

lordgino

New member
אפרופו הסגרת שם ברבים

בכמה פורומים בתפוז קוראים לתופעה הזאת "אאוטינג". בהשאלה: לעשות אאוטינג למישהו זה לפרסם את שמו האמיתי ברבים. אני חושב שצריך למצוא מונח עברי לאאוטינג (או שכבר יש?) וחוצמזה, צריך למצוא פועל מיוחד למי שעושה אאוטינג לעצמו, כמו במקרה שלפנינו.

lahav4

New member
הא! מעולה!

טוב לדעת שהאקמיה ללשון אינה קופאת על שמריה.

נדמה לי שאני מנחש את התשובה...

מכל מקום, דפי העזרה (בעיקר "על אודות" ו"עזרה") יוחלפו בימים הקרובים בדפים מעודכנים ומפורטים יותר.

למעלה