פתיחת דיון

spidey 82

New member
../images/Emo26.gifפתיחת דיון../images/Emo36.gif

כך פתאום שמתי לב שעם כל הדיבורים על גיבורי על וקומיקס שאנחנו עושים בד"כ, השקט השורר פה במשך ימים רבים מדי והעובדה שמזמן לא פתחתי שרשור, מעולם לא דנו באופן רציני (ולא רציני) באירוע הכי גדול שנוגע לתחום בו עוסק הפורום מזה שנים רבות - חוק רישום גיבורי על ב-Civil War של מארוול . (ואם כבר עסקנו בזה ואני סתם יוצא סנילי, תזרמו איתי. כמו שאתם עושים עם סבתא שלכם. Ew!) בכל אופן, ללא קשר לדעותיהן של דמויות מסויימות שעשויות לדחוף אתכם לתמוך בצד כזה או אחר ("אני תומך בכל צד בו ריקושט יהיה!") ותוך התעלמות מהאירועים באירוע עצמו (חשיפת זהויות, בגידות, תחיית המתים וכו'), אנא הביעו את דעתכם בנושא חוק שכזה מכל נקודת מבט אפשרית. כיצד זה היה עובד בעולמנו, האם בחברות אחרות זה היה מתרחש בדיוק כמו במארוול, וכו'. כל היבט ורעיון ראויים להופיע בשרשור הזה. קדימה.

evil i

New member
אני משתדל לעקוב

החלטתי להתאבד אחרי שמישהו במרוול החליט לקשקש את כל סדר הקריאה שפורסם בהתחלה. בעיקרון, אני בעד. אבל אני גם מאמין שבחברה קפיטליסטית אין באמת פיתרונות לתחלואות החברה, ולכן תמיד יהיה מישהו שינסה להרוויח על חשבון אחרים גם אם זה אומר להרוג כמה חבר'ה.

the runaway

New member
הייתי בעד

לפני החוברת השלישית הייתי באמת בעד הרישום, אבל בחוברת השלישית מראים שמילר אכן לא היה מסוגל לכתוב את הסדרה כראוי ולשמור על נייטרליות, והצד המתנגד למלחמה כבר נראה לכולם כצד הטוב ביותר. גם בכותרים האישיים של הדמויות העוסקים באירוע הסיביל וור - המתנגדים למלחמה נראים כשקולים, בעוד כאיירון מן רק מתקרב לצד האפל. אבל אם מארוול היו עושים את האירוע, כמו שצריך לעשות אותו, הייתי בעד הרישום.

AceMagician

New member
או! (נשמע כמו Ew...) זה רעיון!!!

אני כרגע קרוע, עם נטייה קלה לבעד. אני חושב שהיה זה ריד ריצ'ארדס (אם לא טוני סטארק) שאמר שזהו הצעד הבא בהתפתחות גיבורי העל. שכעת עליהם לשתף פעולה עם הממשלה ואכוף את החוקים כשהם חלק מהם ולא עושים מה שבראש שלהם. הבעיה היא שאני לא רוצה שהגיבורים שלי יהפכו לפקידי משרד או שוטרים שמנים אוכלי דונאטס. כי עם מבט לעתיד, כשהמערכת תתאזן ואם תהיה הסכמה על החוק הזה, כך אני רואה את הגיבורים העתידיים. אז כרגע אני בעד, לעת עתה. אבל אני לא מצליח לראות את החוק נשמר כהוא, הוא לא יחזיק מעמד לדעתי.

spidey 82

New member
כל התגובות מושפעות מהסיפור עצמו,

אבל רציתי לדעת מה דעתכם בנושא בלי קשר לדמויות כאלו ואחרות או סיפור כלשהו. כמו שזה נראה כרגע, מארוול בטח מתכננת להציג את טוני, ריד והאנק כגאונים שהשתן עלה להם לראש. runaway, המקום היחיד בו ניתן לראות את המתנגדים באור רע הוא הדיילי ביוגל ספיישל. בעניין החוק, אני מתנגד. גם אם מתעלמים מדמויות בדיוניות מוערצות שעשויות להיפגע מכך וחושבים על נקודת מבט מציאותית בה אנשים עם כוחות על מהווים תקווה ואיום בו זמנית, אסור לתת שכוח הרסני שכזה יהיה בידיהם של פוליטיקאים מושחתים ותאבי דם. תחשבו רק מה היו עושים בממשלת ישראל אם הייתה להם שליטה על צבא חיילי על.

Ego Sonic

New member
מצד שני...

גם אי אפשר לתת לאנשים בעלי כוחות על להתרוצץ להם ברחוב ולעצור כל פושע קטן ששודד מכולת, ולגרום להרס של מספר רחובות =\. אני לא הייתי רוצה לחיות בעיר שבה יש יותר סיכוי שאני יפגע באש הצולבת בין גיבור על לא מאומן לשודד עם אקדח / סופר וילין, מאשר שאני ידרס, לדוגמא.

Ego Sonic

New member
תוספת...

בקשר לשליטה של פוליטיקאים מושחתים - אף אחד בסיפור לא אמר / ביקש מהגיבורי על להיות בובות על חוטים של הממשלה האמריקאית, הם אמרו - "תירשמו, תתאמנו, ותחזרו לעשות מה שאתם עושים גם ככה ואפילו תקבלו על זה כסף." גם אם הם עובדים בשביל הממשלה לא עושה אותם לזומבים שלא יכולים להבדיל בין טוב לרע, אם יגידו להם "לכו תשתלטו על מדינה", או "לכו תחסלו הקודה אסטרטגית בארץ של האויב כדי שנוכל לבוא ולהרוס להם את החיים" הם יעשו את זה.

spidey 82

New member
יודע מה?

ברגע שממשלות יוציאו חוק רישום להורים חדשים (בני זוג לא יורשו להקים משפחה בלי שיעברו הכשרה מתאימה ויעמדו תחת פיקוח הרשויות עד הגיע ילדיהם לבגרות. נמאס לי לראות הורים מטומטמים שילדיהם בני ה-3 מסתובבים בין רגלי מבוגרים שעלולים למחוץ אותם והזנחה במכוניות נעולות), חוק רישום נשק אמיתי (לא השטות הבירוקרטית שקיימת היום. הידעתם שרק לפני כחודשיים החלו לאכוף חוק בעקבותיו עובדים באבטחה הנושאים נשק מחוייבים למלא אישור רפואי חתום בידי רופא?), תהליך סינון רציני בגיוס שוטרים (לא רק יחידות מובחרות וכד', כל אדם שרוצה לעסוק בשיטור ולשאת נשק ואישור להרוג יעבור מבחנים פסיכולוגיים וכו' לפני קבלתו לעבודה) - אני יכול להמשיך, אבל צריך לעצור איפשהו. והכוונה מובנת - אז אהיה מוכן לקבל חוק רישום גיבורי על כמשהו רלוונטי (ברגע שיהיו גיבורי על...). ואני עדיין משוכנע שממשלה שתחזיק בכוח שכזה לא תעמוד בפיתוי.

the runaway

New member
לזה התכוונתי

שתמיד המתנגדים לחוק מוצגים באור טוב, וחבל, כי באירוע כזה כדאי לשמור על נייטרליות בין הצדדים, ולהראות את הדילמה. אבל מארק מילר, כצפוי, לא מסוגל לזה.

ailag

New member
זה גם האמריקאים

שכל כך פרנואידים על פרטיות וחושבים שכולם מחפשים אותם.. שהם ידרשו לבטל אמצעי מעקב אחרי פושעים ובלבד ששום מידע לא ירשם על חיי היום יום הרגילים שלהם. או לפחות זה הרושם שמתקבל.

spidey 82

New member
אני מבין את האבטחה המסיבית

בתחבורה ציבורית שאמורה למנוע פיגועים, אבל כשאותם 5 מאבטחים "מטרידים" אותי כל הזמן, זה כבר מעצבן. אני יודע שהם עובדים קשה ונתקלים באלפי אנשים ויותר בכל יום, אבל זה לא הופך את זה לפחות מעצבן. כמה קשה לזכור פרצוף מכוער אחד? חוץ מזה, לפי מה שראיתי בת"א, המאבטחים שם לא מדברים בכלל עם האזרחים ומסתובבים עם כלבים מאיימים. בעיר מגוריי המאבטחים עוברים בכל תחנה ושואלים לכאורה לשלומו של כל אחד מהממתינים, אולי במטרה לזהות מבטא חשוד. כאילו שכל מחבל מתהדר במבטא... בסיכומו של דבר, אני מניח שבתקופות בהן יש פיגועים בדיקות שכאלה מתקבלות בשקט, אבל לאחר תקופות רגיעה ארוכות אנשים כמוני מתעצבנים. למרות זאת, אני תמיד משתדל לזכור שהמאבטחים האלו הם אולי הדבר היחיד שיכול למנוע פיגוע (חוץ מהעניין של בדיקת המבטא. מישהו צריך להעיר להם על זה). כך גם האמריקאים ואמצעי המעקב שלהם אחרי פושעים/מחבלים/מיעוטים.

ailag

New member
זה לא שליטה, זה מידע

הממשלה שלך יודעת עליך די הרבה פרטים. מה הם כבר יעשו? שאלת מה אם החוק הזה היה קיים בעולם שלנו. אז אצלנו יש לפעמים ניצולים של החוק לרעה אבל בקטנה, ברמה של השגת מידע. אף אחד לא עוצר אותך בגלל שיש לך כלי נשק חוקי בבית ומישהו מתישהו נהרג, ואף אחד לא יעצור אותך אם יש לך כוחות על וקרה איפשהוא אסון. כלומר, בקומיקס יכולים, אבל בקומיקס יכולים לעשות כל מה שהכותב רוצה. הוא יכול להפוך דמוקרטיה לדיקטטורה במחי עט כדי להביע את הדעה שלו על החוק הזה, אבל זה די אומר שהוא כופה את הדעה עלינו.

spidey 82

New member
מה לעזא...?

לא רק ששכחתי שכתבתי את ההודעה הזו, אלא שהתכוונתי לעשות זאת בפורום גיבורי על... ואפילו לא הייתי שיכור אתמול! (רק בירה אחת, נשבע!). בכל אופן, גם זה מקום טוב בשביל הדיון (למרות שאעתיק אותו גם לפורום השני).

ailag

New member
?

כאן זה המקום הרלוונטי לדיוני קומיקס. אתה פסדר

למעלה