על טיפול

דניאל-

New member
../images/Emo26.gif על טיפול ../images/Emo36.gif

רציתי לעדכן, שבאתר מקום, נוסף חומר חדש בנושא בחירת והערכת מטפל. ואתם מוזמנים לבוא ולקרוא.
כיצד למצוא, לבחור, לאבחן ולהעריך מטפל / טיפול ?
למצוא ולאבחן מטפל וחוץ מזה, אם יש לכם בקשות, דברים שאתם רוצים לדעת עליהם יותר, אתם מוזמנים לפנות אלינו, ונשתדל לעדכן את האתר בהתאם.

e-magine

New member
../images/Emo51.gif אשמח אם תחזרו

ותתייחסו במיוחד לנושאים שמעניינים אותנו, ובעיקר:
ההתמכרות לאינטרנט על חלופותיה.
ההתמודדות עם ההתמכרות ועם סיבותיה.
טיפול וירטואלי, סינכרוני וא- סינכרוני.
קבוצות תמיכה אנונימיות וירטואליות.

soulbird

New member
hi e- magine

הרבה זמן לא הייתי כאן אני עוקבת מרחוק לא ממש הבנתי מה האתר המפורסם כאן על טיפול קשור לנושא הפורום? בדרך כלל אתה מוחק הודעות שלא קשורות לנושא הפורום אז ? טוב אולי יש לך סיבות סוף שבוע נעים

e-magine

New member
נכון את צודקת בכל מילה

דווקא חשבתי שאותך זה יכול לעניין, כי זה אתר שעוסק בעצם בתמיכה ווירטואלית. וגם נכון שכנראה יש לי סיבות, אני עוד צריך לבדוק משהו. כעיקרון אני מעוניין לנסות להביא אורח לפורום, איש מקצוע רציני שיענה על שאלות בנושא ההתמכרות. פניתי למספר אנשים וקיבלתי רק סירובים מנומסים. יתכן שדרך האתר הזה אצליח למצוא מישהו.

soulbird

New member
באתר מקום

יש קטע על טיפול ואיך למצאו מטפל . הקטע מתורגם מאתר באנגילת ששם יש קטעים על תמיכה ורטואלית. האתר מקום איננו קשור לנושא הפורום . אגב באתר דוקתורז יש פורום טיפול פסיכולוגי יש יש פסיכולוגים וכו אולי תיפנה אלהם יום טוב \ ערב טוב אם אתה צריך עזרנ במשהו תיפנה אלי בפורום. יש לי שמות של כלמיני אתרים שעוסקים בתמיכה וירטואלית (ע´י אנשי מיקצוע)

e-magine

New member
יש גם אינדקס של כל האתרים

הרפואיים בעברית כולל אתרי תמיכה פורומי תמיכה, בה מופיע גם הפורום הזה, אם את מקירה איש מקצוע מוסמך שיהיה מוכן לבוא לפורום לפגישה חד פעמית או לכמה פגישות,כדי לענות על שאלות שיוצגו לו און ליין, או שיוצגו לו מראש, אנא דברי איתו/ה. אשמח מאד.

e-magine

New member
soulbird הסוגייה שדניאל העלה

היא סוגייה ראויה לדיון. איך בוחרים מטפל? הרי לפעמים כל כך קשה להודות בינינו לבין עצמנו,כדאי לנו לנסות לקבל עזרה מקצועית. אני מדבר על מי שצריך. אל תביני אותי לא נכון, אני לא קובע פה מי צריך ומי לא צריך. אני רק אומר שיש כאלה שצריכים וקשה להם להודות בזה ויש כאלה שכבר מוכנים ורוצים, אך חוששים מחוסר מקצועיות, משרלטניות, מרדיפת בצע ומהשפעה בלתי הוגנת. חוץ מזה, מטפל זה לא רופא שיניים, את מי שואלים? איך מבקשים המלצות?

soulbird

New member
טוב הינה מחשבותיי

התמכרות לרשת זה לא כמו התמכרות לאלכוהול או אפילו נגיד התמכרות להימורים . אני לא חושבת שיש דרכים פורמלים לטיפול בהתמכרות לרשת לא כמו מכוני גמילה. אני גם לא חושבת שיש השפעות פיזיולוגיות להתמכרות לרשת (לא כמו התמכרות לאלכוהול ששם כן יש שינויים פיזיולוגים) אני לא חושבת שמטפל היה מסכים להתמכרות לרשת בלווד אלה כדבר נילווה למשל פיתוח קשרים חברתיים ועקב זאת נוצרה ההתמכרות (העדר קישורים חברתיים גורמת להתמכרות לרשת) מטפל יעסוק בקישורים ודרכים לשפר אותם ולא דווקה בהתמכרות. גם לדעתי ההתמכרות היא בעיה נלוות ולא בלעדית מקווה שהיצלחתם להבין אותי ערב טוב

celine-1

New member
התמכרות לרשת היא

בדיוק כמו כל התמכרות פסיכולוגית אחרת. לא קרה לך שמשום מה אסרו אליך להתחבר לרשת? איך הרגשת, מה קרה לך? מה עבר על הגוף שלך? עצבנות? מחשבות תורדניות? תגובות לא רגילות כאלה אחרות? מה לא? ומה עשית בסוף....? למרות האיסור התחברת.. כי לא יכולת לא... זה התמכרות פסיכולוגית. ובכל התמכרות, היא יושבת על בעיה ראשונית אחרת גם אם אנחנו לא יכולים לאתר משהי. מטפל הרוצה לטפל בהתמכרות קודם יעזור למכור לנקות מחייו את מה שמסכן את חיים ואחר כך ינסה להבין ולטפל בסיבה הראשונית שהביא את המכור להתמכרות. הוא לא יטפלת ישירות בהתמכרות אלא בסיבה הראשונית. זה הקטע הכואב, הקטע הקשה בכל תהליך גמילה. מודעות היא גורם מאוד מרכזי בתהליך הגמילה. וכל עוד הבעיה לא מפריע לך מספיק, אין שום סיבה שתכנסי לתהליך הכואב של גמילה, לבדיקה עם עצמך למה הגעת לשם. סלין

celine-1

New member
מה כל כך מפריע לך, Soulbird?

נושא הפורום התמכרות לאינטרנט? נושא קשה בפני עצמו. התמכרות לאינטרנט או לכל חומר ממכר אחר היא דבר קשה. התגובות מאוד דומות... בהתחלה אנחנו משכנעים שאנחנו סתם גולשים, מתנסים. נכנסים לפורום זה ולפורום זה, משאירים הודעה ועוד אחת...מחכים לתגובה...מתחילים לחשוב על זה כל היום...ומשכנעים את עצמנו שבכל רגע אנחנו יכולים לפרוש מהמשחק כי אין לנו בעיה. תהליך ההכחשה בעיצומו אבל הכל ממשיך ומתעצם, משאירים עוד הודעות, מחליפים שמות כשהתגובות לא באות, כותבים ביום, כותבים בלילה, מהבית, מהלימודים, מהעבודה וכשמישהו מעיר שמשהו לא נראה בסדר, אנחנו מתחילים להתעצבן. מה פתאום מכורה!! איך הוא מעז להגיד את זה. לפעמים כשההתמכות גורמת להטרדה מסוכנת אפילו החוק יכול להכנס לעובי הקורה ובמקרים אחרים טיפול גמילה הוא הפתרון. אבל כבכל התמכרות, כאשר מנסים להוציא את ה"סם" באות תגובות תוקפניות: תמחוק את ההודעה, אין לה קשר לנושא הפורום, תמחוק, תמחוק!!! הודעה על אפשרות טיפול כנראה מאוד מאיימת ותגובתך התוקפנית מראה עד כמה הודעתו של דניאל הייתה במקום. שינויים לעתים מפחידים. טיפול בהתמכרות באינטרנט אלול לחשוף את הסיבה הראשונית שהביאה להתמכרות, וזה מפחיד! מכורה מודעת, סלין

soulbird

New member
סלין יקרה

אם תלכי לאתר מקום תראי שהוא איננו מתכוון לטיפול בהתמכרות לאינתרנט . לאתר מקום אין שום קשר לנושא הפורום (תעשי בדיקה ותראי) יום טוב אני נב אפילו אי מ ג´ן היסכים איתי

celine-1

New member
מי דיבר על אתר מקום

מדובר על בחירת מטפלת דבר שנכון לכל מי שרוצה לטפל בבעיותיו כולל בעית התמכרות. חלק מהתהליך הוא זיהוי סימני התמכרות כפי שציינתי בהודעתי הקודמת. ומה שלא ברור לי הוא מה בדיוק מפריע לך: אתר מקום? המילה "טיפול"? התמכרותך? הנסיונות להעביר אותך גמילה? הסיבה הראשונית להתמכרותך? סלין

למעלה