עדכון בעיות הגן

אלדורית

New member
../images/Emo26.gif עדכון בעיות הגן

היום דיברתי עם המנהלת של הגן. אני מאוד מרוצה ורוצה לעדכן, גם בשביל "סגירת קצוות" בשביל מי שעקבה אחרי הענין, וגם למען שמו הטוב של הגן (שחלקכן מכירות). השיחה נערכה בסוף היום, כשרק שתינו נשארנו בגן. האוירה היתה טובה, ולהעלת הבעיות קדמה הצהרת אמון וחיבה הדדית. שני העניינים שהעלתי כאן: 1. אוירת שאנטי ו"עיגול פינות" ביחס לתפקוד המקצועי של הצוות: המנהלת הסכימה איתי, אמרה שגם לה יש טענות כלפי הצוות, ושהיא מתכוונת לקחת את הצוות לשיחת "יישור" בשבוע הבא. הפרטים שהעליתי נרשמו, בפרט יושם דגש על הקפדה על סגירת שערים. בענין הכפית המשותפת היא טוענת שלא היה כזה דבר--יתכן שבתי טעתה, אבל גם אם לא, שמחתי לגלות שהרעיון הזה מחריד אותה עוד יותר מאשר אותי, ושהיא תתיחס גם לנושא ההאכלה בשיחה עם הצוות. לגבי החלפת החיתולים היא אמרה שהיא תשנה את הנוהל, תביא משטח קבוע (במקום המתקפל שאני הבאתי) ותעלה את ענין שטיפת הידיים. בקיצור, בשיחה עם הצוות יודגשו נושאי הבטיחות וההגיינה. 2. בענין הילד עם ההתנהגות המינית התוקפנית: היא דיברה עם הוריו, וכיון שמסיבות אחרות הם ממילא נמצאים בטיפול משפחתי, גם הענין הזה יטופל. מאוד שמחתי לשמוע שהם כבר בתהליך כזה כי זה מגדיל מאוד את הסיכוי שבאמת זה יטופל--יותר מזה אי אפשר לבקש. מעבר לכך, היא אמרה שגם היא וגם הגננת השניה שמות לב אליו במיוחד, ושמאז שדיברה עם הוריו ההתנהגות המינית החריגה נעלמה לחלוטין. בשום מקרה היא לא ביטלה את דבריי או זלזלה בהם, והרושם שקיבלתי היה של מענה רציני ואחראי. עכשיו יש לקוות שהמסר הזה יעבור גם לשאר נשות הצוות. בקיצור, יש תקווה, ושוב אני שמחה לגלות שצדקתי בבחירת הגן: שהרושם שהיה לי מראש, שגם אם תהיינה בעיות יהיה עם מי לפתור אותן, נכון. מצידי, אני אכין שלטים לשערים, רק כדי להזכיר לכולם את זה... (היום אבא אחד השאיר שער פתוח בחצר ואחת הילדות נדדה עד השער החיצוני של הגן--גם זה הקפיץ את המנהלת והיא הסכימה שצריך להבהיר לצוות שהם צריכים לוודא ממש בעצמם שכל הורה סוגר את השער).

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gifזו הסיבה שאני כל כך אוהבת אותה.

שמחה לשמוע שיצאת מרוצה
ומחכה לראות שאמנם המסר יחלחל גם לצוות.

../images/Emo45.gif

שאלת תמה לגבי השער - איך הילדים יוצאים בכלל מהדלת הפנימית ומגיעים לבד לשער? וסליחה שאני קצת "פרקליטת השטן" (או פרקליטת הלילית
), אבל אם גם היא מודעת לכל זה - הכיצד זה לא טופל עד עכשיו?

אלדורית

New member
הילדים שיחקו בחצר והשער שהאבא

לא סגר הוא שער החצר הפנימית. כך הילדה ההיא יצאה ממנו והגיעה עד השער הראשי. קפיש? (אחת הסייעות הבחינה בכך כשהילדה כבר היתה קרובה לשער החיצוני ולקחה אותה משם; עדיין המנהלת רותחת שאף אחד לא ראה שהשער הפנימי פתוח). ואיך היא לא טיפלה בזה עד עכשיו: ובכן, איך אני חיכיתי מיום ראשון עד יום שישי לשוחח איתה? יכול להיות שבגלל החגים ובגלל שאחת הסייעות נסעה לחופש הענין נדחה בכמה ימים. בכל אופן "יישור" של צוות זה גם ענין שלוקח זמן (היא כן מעירה להם בשוטף, אבל זה לא מספיק, כי היא לא נמצאת שם כל הזמן, ולכן היא החליטה ליזום שיחה מסודרת).

דסי אשר

New member
רק הערה קטנה...

אלדורית, אני חושבת,מתוך מה שכתבת, שהיא הייתה צריכה לשמור על פרטיות המשפחה, ולא לספר לך שהמשפחה בטיפול משפחתי. המשפחה לא נתנה לה רשות לספר לך זאת- אולי כן, ואני טועה? אפשר היה לומר לך שהנושא מטופל, ושתסמוך עליך, כאשר היא אומרת שהנושא מטופל היטב. מה דעתך? דסי

צימעס

New member
פשרה ../images/Emo13.gif

יכלה לספר שהמשפחה מתיעצת בנושא (ולא לספר שהמשפחה ממילא בטיפול).

אלדורית

New member
חשבתי על זה ובמידה מסוימת את צודקת

אבל כיון שהמקרה המדובר היה חמור בעיני (בעיני אמהות אחרות) וכיון שלחצתי בכיוון של פניה לרשויות (עו"ס), וכיון שהטיפול בילד משליך גם על שאר הילדים בגן, אני חושבת שהיה מקום לספר לי את זה, כדי שדעתי המוטרדת תנוח: שלא אחוש צורך לעשות צעד נוסף כי אדע שבאמת מטפלים בזה, שלא סתם אומרים לי "הכל בסדר". תשמעי, היא לא מסרה לי שום פרטים אינטימיים על מצב המשפחה. זה שבני אדם נתקלים מדי פעם בצורך בעזרה מפסיכולוג--נו, זה כבר לא יותר "בושות" מאשר זה שנשים הולכות לגניקולוג, נכון? אילו היה בגן ילד שסובל מבעיה רפואית פיזית כלשהי שעלולה לפגוע בילדים אחרים, והיא היתה מספרת לי שההורים שלו ממילא בקשר עם רופא בתחום הזה זה היה אותו הדבר. ועוד: אני חושבת שלטובת הדיסקרטיות של הענין (חה, אני מספרת על זה באינטרנט! דיסקרטי עלק! אבל מי שלא מכיר את הילדים בגן לא יודע מי זה, זה מספיק אנונימי) עדיף היה להגיד לי את זה מאשר להשאיר אותי מודאגת במידה שבה אני אשקול לספר זאת לכלל ההורים בגן כדי להניע לפעולה (ואז הם בהחלט ידעו מי הילד, ואין לי ספק שאז הילד והמשפחה עלולים לסבול מהצקות מיותרות).

דסי אשר

New member
אלדורית, שתי הערות......

הי, 1. לגבי זה שהיא הייתה צריכה לספר לך את האמת, כי את מודאגת- אז אולי "נשלח" גם אותך לטיפול. את צריכה לשמוע את קולי כדי להבין שאני לא רצינית. אבל, זו לא סיבה מוצדקת לפגוע בפרטיות של משפחה = רמת החרדה שלך.... את צריכה לטפל ברמת החרדה שלך, ולסמוך על מה שאומרת לך מנהלת הגן- שהנושא בטיפול רציני. 2. ישנם עדיין הרבה אנשים שלא מקבלים פניה לטיפול משפחתי או פרטני או אפילו התייעצות לגבי ילד, כאל בדיקה אצל רופא למחלות אוזניים. זאת עובדה, וצריך להתייחס אליה כך. אני זוכרת מההיסטוריה האישית שלי, שכאשר היה לי "קשה מאד" , נשאלתי על ידי משהיא משמעותית האם אני עושה משהו. כמובן שעשיתי, ועוד איך... וגם עניתי לה, בכנות, כי חשבתי שאשה כזו (בהשכלתה, בעיסוקה) רק תראה זאת בברכה. היית צריכה לראות את הבהלה על פניה... לצערי, היא לא יחידה... דסי

אלדורית

New member
אז שאני אביא את מחולל הזמן שלי

ונחזור לאתמול בבוקר וניתן לה צ'אנס לספר לי את זה באופן אחר? לא התכוונתי שהיא צריכה לספר לי בפירוט בגלל רמת החרדה שלי (
) אלא כדי שאני אדע שאני לא צריכה לעשות צעד נוסף כמו פניה לרשויות. לא שייך למידת חרדה, אלא למידת רצינות הטיפול. אני מצטערת שאני לא הייתי מספיק דיסקרטית וכתבתי את זה כאן, מה שלא הייתי עושה לו חשבתי שזה ענין גדול (העובדה שהמשפחה בקשר עם פסיכולוג). עדיין אני לא חושבת שזה ענין גדול (לא שהמשפחה בטיפול ולא שאני יודעת על זה), אבל אם מה שחשוב לך להדגיש זה שהמנהלת בכל זאת לא היתה בסדר, אוקיי. דיסקרטיות בישראל איננה מצרך נפוץ במיוחד וגם הנורמות האלה משפיעות ברמה של תפקוד הפרט, ומאידך הן הופכות את האמירה שלה למשהו באמת תמים. אף אחד לא מושלם, וזה קל מאוד להצביע על טעויות של אחרים. לעומת זאת תחשבי על כל הלא-טעויות שלה: על האופן שבו היא הקשיבה לביקורת, קיבלה אותה ובלי שום ויכוח רשמה לעצמה נקודות ליישום. דרוש אומץ ומידה נכבדה של ביטחון ואמון כדי להקשיב ככה. ושילוב כזה הוא יקר מציאות, ואני מאוד שמחה שיש לבת שלי גננת מקסימה באמת כזאת.

אפרתש

New member
לגבי דיסקרטיות

אני חושבת שיש מקום שלפעמים הורים יידעו שילדים (או משפחותיהם) נמצאים בטיפול. כשיש ילד שמציק לילדים או דורש עודף תשומת לב מהצוות זה יכול מאד להפריע להורים. כשיש "אישור רשמי" שלילד יש בעיה מסוימת והבעיה בטיפול - הרבה יותר קל לקבל את זה. ןלהיפך - כשלך ברור שלילד יש בעיה, אבל נדמה לך שההורים שלו לא מטפלים בה - זה מאד מרגיז. זה יכול להוות את ההבדל בין האם תנסי להתחבר עם הילד הזה או לא.

דסי אשר

New member
אלדורית, את בוודאי מבינה שלא

התייחסתי למקרה הפרטי, ואין לי משהו נגדה אישית........ ציינתי רק את נושא הפרטיות לה זכאית המשפחה. מה שאת חושבת על טיפול, אולי אינו עמדת המשפחה.... גם אני שוגה הרבה, גם אני לא מושלמת, ואכן,הרבה יותר קל לזהות "התחלקות אצל האחר.." הייתי לומדת הרבה אם על כל התחלקות אצלי היה מצלצל איזה פעמון קטן... דסי

אלדורית

New member
תודה על ההתעניינות ../images/Emo24.gif

בכל מקרה--אני מאוד שמחה לשמוע את דעתך! יש לי הרבה מה ללמוד ממך על מקצועיות בגננות.

tonti

New member
../images/Emo41.gifמעדכנת גם עלינו

סיפרתי פעם על ההסתגלות של הפשפש לגן. היום זה נראה כל כך אחרת: הוא לא אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן. בשבתות הוא אומר "מחר כשאני אלך לגן....". אני רואה שהוא שמח כשאני באה בצהרים. הוא לא ישר מתנפל עלי, אלא רוצה שנישאר ונשחק ביחד, מראה לי דברים. הולך למגרה שלו מוציא דברים בלי בקשה שאהיה דבוקה אליו. הגננת מספרת שבשנת הצהרים הוא מסית את כולם לקום, להוריד סדינים ולרקוד (זה מה שרציתי לשמוע
, שהוא נורמלי גם שם), הוא מפספס פיפי לפעמים (מה שאומר שהוא עסוק מאוד לפעמים ולא מאופק כל כך). ולא פחות חשוב, הוא מספר על הגן, מה היה, עם מי הוא שיחק.

irisgh

New member
נהדר! ../images/Emo26.gifועוד עדכון: יומולדת בגן

גם אצלנו המצב השתפר. אמנם הוא עדיין רוצה להשאר בבית (טוב, זה בטח יהיה נכון גם בגיל 20), אבל הפרידות עצמן קלות מאוד. לפעמים הוא אפילו מסלק אותנו.. אז זה סימן טוב בעיני. אחה"צ בבית הוא עדיין שפוך ועצבני, אבל קשה להפריד את הקושי בגן מעצם העובדה שהוא לא ישן שם בצהריים, כך שבאמת הוא עייף מאוד אחה"צ. בסה"כ, נרגענו. היום אפילו הייתה לנו יומולדת בגן. לאחר שסיפרנו את 'שמוליקיפוד' , ביצענו את ההפעלה שהמליצו עליה פה: חצינו כדורי קלקר לשניים, ונתנו לכל ילד חצי כדור, וגפרורים צבעוניים. הילדים תקעו את הגפרורים בחצי הכדור בשמחה רבה. יצאו קיפודים מאוד חמודים. לסיום הדבקנו (המבוגרים) זוג עיניים לכל קיפוד. עלות חומרים מזערית (בערך 1.5 לילד). יצא חמוד מאוד - מסוג הדברים שהם מסוגלים לעשות, והתוצאה אסטטית. מתאים לטווח הקשב של כל ילד והורה. הלכנו מרוצים.

אלדורית

New member
טונטי ואיריסגה: יופי של עדכונים!

הרעיון עם הקיפודים מקסים! (וישר אני חושבת: אפשר גם עם כדור מבצק או פלסטלינה--אני מקווה לזכור עד יומולדת שלוש של הקטנה...)

למעלה