סתם שאלה ...

../images/Emo26.gif סתם שאלה ... ../images/Emo36.gif

סתם שאלה שמענינת אותי ואשמח אם תענו ..... בתקופה האחרונה (בעצם לא בדיוק האחרונה ...) יצאו די הרבה סדרות שמדברות על העולם הדתי, כמו: "חיים אחרים", "מרחק נגיעה" (נוסטלגיה), "סימני שאלה", "אורים ותומים" (שעוד מעט מתחילה ב-yes) וכמובן .. "סרוגים" הסדרה האהובה עליי (שהתייחסה אגב בעונתה השנייה, לקטע של ההומוסקסואליות בחברה הדתית ) .... בקיצור... המון סדרות .... אז השאלה שלי היא כזאת: מה דעתכם על הסדרות האלה ? אתם בעד הסדרות האלה ? אם כן פרטו למה ?. נגדם ? פרטו למה ? אתם צופים ? במה צפיתם מתוך הרשימה הזאת ? מאיזו סדרה הכי הכי התלהבתם ? בקיצור תגידו מה אתם חושבים .....

טיףטף2

New member
נגד

מהסיבה הפשוטה תמיד מציגים את הדתיים כסגורים,מנוכרים ומאיימים. הייתי משתוקק לראות מה היה קורה אילו היו עושים את אותם תוכניות על האיסלם. כנראה סופם היה כמו סופו של אחד העבודים על סידרת סאות' פארק...

קצת נגד..

אני לא בעד ואפילו קצת נגד, כי בסדרות האלו החברה הדתית יוצאת מאוד רע.. אני אתן דוגמא קטנה:בסוף העונה ה-1 של סרוגים עסקו רק בקטע של הנגיעה בחברה הדתית ושזה כל מה שמעניין אותנו.. אני אישית ממש אהבתי את הסדרה אך לא יכולתי להמשיך לראות את פרק סיום העונה מרוב שהתעצבנתי על כך.. בסימני שאלה בכלל מקצינים בטירוף את הכל.. למרות שאולי זה נכון אניח לא גדלתי בחברה החרדית לכן אני לא ממש יודע.. אני חושב שברגע שיוצרים שבאים מהמגזר הדתי יעשו את הסדות הללו זה יהיה יותר טוב..

היי, לא יודע אם אתה יודע אבל .....

היוצרים של "סרוגים" דווקא כן באים מהמגזר הדתי.... התסריטאים (חוה דיבון, יעל רובינשטיין ) והבמאי (לייזי שפירא) דווקא כן דתיים ....

גם אני ממש נגד ולא בכדי

לו הייתה למפיקי הסדרות כוונות טהורות ניחא, אבל הייתהלהם מטרה ברורה להתנגח בדת ובשומריה. למעט סרוגים, שייצגה ולו במעט את המיגזר הסרוג, גם בצורה קצת מעוותת, שאר התוכניות עיוותו את המציאות וגרמו לחוכא ואיטלולא. זו דעתי האישית.

נתיN

New member
בעד.

כי נמאס לראות כל הזמן בטלוויזיה את אותם סדרות על אותם אנשים ואותם דמויות. לא יכול להיות שלחצי מהציבור בארץ אין ייצוג טלוויזיויני בסדרות דרמה. סרוגים עשויה הכי טוב. חיים אחרים הייתה גרועה כי היא פשוט לא אמינה. אבל השאר נחמדות.

frid0201

New member
ממש נגד, זה רק מחליש אותי ומעורר דברים

נניח לראות את רועי ההומו מסרוגים או לראות את הדרמה החדשה של יס אורים ותומים שהיא בעצם על הומוסקסואליות בישיבה תיכונית. זה רק מעלה זכרונות מהעבר וגם מההווה תמיד מראים שם את הקושי , את הרוע, את הקרירות, לא מראים טוב, אהבה, תקווה, אמפתיה וכד'. באמת החצר הייתה ככ שונה מזה כי היא ממש שאפה לטוב ולכן ככ הרבה דתיים אוהבים אותה. היא הייתה בלי ציניות כלפי החרדים, והייתה עניינית. איזה אדמור מתוק ואיזה משפחה ואיזה אמא למופת. אז למה תמיד להתמקד בסיפורים קשים. ראיתי ראיון עם היוצרים ואחד דתי והשני דתלש והם למדו פעם פעם בישיבות תיכוניות עד שהיה באמת רע שם. והרבנים היו קשים במיוחד והשיטות החינוכיות היו גרועות היום הכל כל כך מלטף ואין מה להשוות. חבל

למעלה