סוגייה

אורי ד

New member
../images/Emo26.gif סוגייה ../images/Emo36.gif

בפורום "מתגייסים" התגלגלה שיחה על אפשרות של ציתות בישיבות מטכל"יות וכו´.. מספר אנשים טענו שניתן לצותת למכשיר סלולרי כאשר הוא כבוי ע"י שליחת שידורים כלשהם שיגרמו למכשיר להתחיל ולשדר בעצמו את המתרחש וכל זאת- ללא תצוגה כלשהי על צג המכשיר. קשה לי להאמין! בעיות: - מה יגרום למכשיר סלולרי מלכתחילה לקלוט שידורים כלשהם בעודו כבוי ו"להבין" שעליו להתחיל לשדר?! - מדוע שחברה המייצרת טלפונים סלולריים תאפשר למכשיר להפעיל את ´מערכת השידור´ שלו ללא ידיעת המשתמש וזאת ללא הפעלת הצג? ועוד שאלות רבות... קודם לכן אשמח לדעת אם זה אכן אפשרי, כי לי קשה להאמין! תודה, אורי

geostant

New member
אורי >>>> תאמין לבלתי יאומן...

הכל אפשרי בימינו... בטלפוני נוקיה אפשר לצוטט להם ע"י קֵצֵר קטן ופשוט (מבלי לפתוח את המכשיר) הדבר היחיד זה לשם את היד על הטלפון המיועד, לעשות בו שינוי קטן וזהו, אתה יכול לצוטט כמה שאתה רוצה בלי בעיה ובלי שמשתמש ירגיש, אלה אם הוא ינסה לבצע שיחה בזמן ציטוט שלך כי בעצם אתה מבצע שיחה נכנסת לצורך ציטוט. יש עוד 1001 אפשרויות... הדבר לא תמיד פשוט במיוחד שהרבה שיטות מצריכות לבצע שינוי פיזי בטלפון עצמו. ישנם טלפונים ישנים של ERICSSON שבעזרתם אפשר לבצע ציטוטים ברשת סלק*ם בלי בעיה ע"י הקשת קוד בלבד (ללא צורך בשינוי פיזי) אך הדור הזה חלף לו מזמן.
תמיד תאמין לבלתי יאמן

אורי ד

New member
הבהרה

חשבתי שזה מובן מאליו אבל כנראה שיש פה אנשים שלא הבינו. מן הסתם אפשר לצותת גם לעציץ אם טומנים בו מכשירי האזנה...
אני מדבר על דרך לגרום למכשיר להתחיל בשידור ע"י שליחת שידורים ספציפיים למכשיר שגורמים לו ל"להריץ" את פעולת השידור לגורם שלישי- וכל זאת ללא ידיעת המשתמש וללא ביצוע שינויים כלשהם במכשיר הסלולרי האישי. אורי

geostant

New member
אנשים ?

אני רואה פה רק אותי כמגיב להודעה שלך...
בקיצור אפשר לצוטט לכל דבר... זה הכל עניין של מחשבה (גם ללא ציוד עזר)

אורי ד

New member
תודה רבה- אבל!

זאת לא תשובה רצינית. אני אשמח לקבל ממך תשובה רצינית- בשלב ראשון לשאלות ששאלתי ובשלב שני אני בטוח שאם תענה לי יהיו לי שאלות נוספות. עדין מחכה לתשובה ממישהו מאנשי הפורום, אורי

yli

New member
הסבר כללי....

מכשירי הסלולר בעוד הם זמינים הם שולחים אותות לתחנת הממסר כל מספר שניות ולמעשה מדווחים על מיקומו בכדי שהרשת תוכל לאתרו בכדי לשלוח לו שיחות נכנסות.... יש אופציה למעשה לפתוח את המכשיר מרחוק ע"י מיכשור מסויים אשר למעשה יזייף את אותות הרשת ויגרום לפעולת פתיחה של המכשיר (של המיק) ישנם מכשירים הנותנים מענה לדברים כאלו ומזמזמים בעת פעולה כזאת. דוגמא פשוטה כאשר הטלפון מקבל הודעת טקסט למעשה ההתראה מתקבלת לאחר קבלת ההודעה ניתן לשלוח "פקודות למכשיר מרחוק, אם פעם זכור לכם אורנג´ איפשרה פעם טעינה של "ספר טלפונים אישיים ישירות למכשיר מהאוויר , כלומר הזנה באינטרנט ושליחה של ספר הטלפונים דרך הרשת. ישנם פקודות יזומות שהמכשירים יכולים לקבל אף ללא ידיעת המשתמש. כמו כן בצה"ל דובר על ציטוט כאשר הטלפון אינו שולח אותות כל שהם והוא למעשה כבוי. מה שהוסבר לי פעם ואיני זוכר ישנה דרך לקבל "תהודה" מהמיק איך? זאת אנני יכול לומר כי איני יודע. יש ספק בדבר ולפי שיקול דעתי הפקודה נועדה למקרה שמשהו יכבה את המכשיר והוא לא יתכבה מסיבה כלשהי ישלח אותות ויהיה זמין לפקודות יזומות מרחוק. כמו כן ישנם אף דברים גרועים מכך כמו שתילת מכשיר האזנה לתוך הבטריה עצמה. יש מצב שהטלפון כל עוד יש בו זרם חשמלי והוא כבוי יופעל מרחוק ללא הדלקת המסך (ספק מאד). כמו כן הציטוט עם הנוקיה הוא למעשה הפעלת מענה אוטמטי ללא הכנסת אוזניה ע"י יצירה של מצב אוזנייה בעזרת חיבור של הפינים בתחתית המכשיר. זה בולשיט וזה לא נקרא ציטוט אלא עם כן אתה משאיר את הטלפון על שולחן או מקום אחר אחרי שביצעת את השינוי וחייגת למכשיר.

geostant

New member
תראה יש המון שיטות...

אבל לפרט אני לא יפרט... זה גם מעל לחוק, וגם לא כדאי שידע כזה יפול לידיים לא נכונות. לכן איני נותן תשובה נחרצת.

אורי ד

New member
אוקיי... זה כבר הסבר יותר רציני אבל

עדין לא שוכנעתי שניתן לבצע את זה בפועל. אני לא מוצא דרך שהמכשיר הסלולרי בכלל יקלוט שידורים כלשהם בוודאי ובוודאי לא שידורים שיגרמו למכשיר להתחיל לשדר לגורם שלישי כל מה שהוא קולט במיקרופון. לכן, קשה לי להאמין שניתן לבצע את הדברים הללו- אך אני עדין מוכן לשמוע אם למישהו יש הסבר. בכל מקרה, אל תגררו אל שתילות אמצעים כלשהם במכשיר, שכן את הנ"ל ניתן לבצע בקלות גם ללא שימוש במתח שהבטריה מספקת וזה לא הנושא. אורי

geostant

New member
אתה חושב זה קשה...

לזייף אות האומר לסלולארי שנכנסת שיחה "מיוחדת" ? ז"א בלי שהוא יתריע על שיחה נכנסת... אתה חותר יותר מידי עמוק לאיזורים הגובלים בפליליים. למה אתה חושב שחברות סלולאר מפרסמות 3 מצבי סוללה ? זמן דיבור זמן המתנה זמן המתנה כשהמכשיר כבוי זה בגלל שהמכשיר צורך תמיד חשמל לכן יש פקודה בצבא לנתק סוללות (בטריות למי שלא מבין) באיזורים רגישים. --------------------------------------------------------------------- אני לא מתכוון יותר לפרט בנושא הגובל בפליליים ואף בבטחון המדינה
--------------------------------------------------------------------- |סהדגש|

אורי ד

New member
תשובה

אני לא מכיר מצב של "שיחה מיוחדת" באף טלפון סלולרי, ולא כי אני לא מכיר אלא כי אין כזה דבר. לידע כללי, כמובן שיש צריכה של סוללה בעת שהמכשיר כבוי- לשם הרצת השעון והתאריכים ולא יותר מכך- אין אינטרס לחברה סלולרית להשאיר את המכשיר בעודו כבוי על מצב "קולט". בכל מקרה, שמחתי שניסית לעזור, אורי

אולי הם התכוונו לעובדה ש

אפשר לקודד מחדש את הקו שלך שיהיה אותו קו כמו של הטלפון שרוצים לצוטט לו

eranavni

New member
הצעה לד../images/Emo56.gifר

תמחוק את השרשור הזה כי הוא עוסק בדבריפ פליליים ואם אינני טועה פרסמת בתקנון שדברים פליליים ימחקו מידית

אורי ד

New member
הצעה תמוהה

דובר פה על פרצות אבטחה ולא על עידוד לעיסוק בפלילים. העיסוק בפרצי אבטחה הינו הדבר הכי לגיטימי שיכול להיות. אורי

eranavni

New member
תקן אותי אם אני טועה אבל

ציטוט הוא לא דבר חוקי ואם השרשור הזה ימשך אז משהו עלול לתת לו תשובה פלילית

למעלה