ניקיון פסח

../images/Emo9.gif מישהו שם חשב עלי ../images/Emo9.gif

והכין הגדה מיוחדת ליוצאות בנ"ע וגמלאיה (שימו
טוב ומיכל25אב!) , הכולל הסברים שימושיים לעורך הסדר המתחיל. את ההגדה ערך הרב שי פירון (הרב של אולפנית ישורון בפ"ת), להלן קטעים נבחרים:
(עצות לעורך הסדר) קשר עין-כדאי שכל בני הבית יישבו בנוחות מירבית. דאגו לקשר עין בינכם לבין כל השותפים לסדר. ייתכן שבחלק מהבתים חובת ההסבה אינה מאפשרת לקיים את הסדר בנוחות. שמא יש לקיים את חלקו הראשון בסלון, כשכולם מסובים בנחת והקערה במרכז?
(עוד עצות) "כדי שלא יישנו"- ילדים עייפים אינם משתפים פעולה! כדאי להקפיד לישון בצהרי ערב פסח. ההמלצה אינה מופנית רק לילדים.כבר ראיתי שגם מבוגרים נרדמים... ילדים רעבים לא יוכלו להתרכז כהלכה במהלך הסדר. יש לדאוג לכך!!! ברור שהדבר תלוי בגילאים השונים, באופי ובהרגלים המשפחתיים. מה שחשוב זה לתת את הדעת שהילדים יהיו רגועים ומוכנים. בסוף ההגדה מצורפים דפי הפעלה לילדים, משחקים ועוד ועוד. ומי שממש צריך ואין לו,הנה מתכון לחרוסת: 200 גר' תמרים קצוצים 200 גר' תאנים קצוצות 2 כפות זרעוני פרג כוס וחצי אגוז מלך קצוצים חצי כוס שקדים קצוצים חצי כוס צנוברים חצי כוס צימוקים חצי כוס משמשים מיובשים קליפת תפוז מגוררת חצי כוס יין מתוק 4 כפות דבש אופן ההכנה: קוצצים את האגוזים, השקדים וכל הפירות היבשים ושמים בקערה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת ולאחר מכן את כל החומרים האחרים ומערבבים היטב לקבלת עיסה מוצקה. שומרים במקרר בכלי סגור. בתאבון! <מיכלי מכורה לחרוסת> <<ולבאגטים...אוי...באגטים...>>

חבר'ה כולי שרופה ואני מתה מעייפות

חזרתי עכשיו מטיול. היה ממש כיף ואני מתה מכאבים. יש למישהו תרופות סבתא למי שנשרף?

המלצה לסרט - הכוכבים של שלומי

כמה סיבות להמלצה: א. אני בעד לעודד את תעשיית הקולנוע הישראלית. ב.זהו מקרה נדיר ל סרט ישראלי שלא צריך בט כתוביות כי ניתן להבין מה השחקנים אומרים. ג. משחק טוב של חלק מהשחקנים, דיאלוגים שנונים ומצחיקים וסיפור חביב.

רויתמס

New member
ככה מהצד..

רציתי לומר לכולכם שיש כאן אנשים וסיפורים ממש נוגעים ללב, ואני מעריך את כולכם ומקווה שלכולם יהיה טוב, בלי כל השדים מן העבר.. יום בקלוואה לכולם רותם

שימו ../images/Emo23.gif

לשליטה המוחלטת שלי בפורום בשעה הזו. לה לה לה....................

koRn18

New member
שריפה../images/Emo122.gif!

כשנשרפים אם זה עדיין אדום שימי יורגוט "לבן" זה מאוד עוזר. אני לא יודעת אם זה עושה משהו אבל זה מרגיע. אח"כ תמרחי קרם שיש בו אלוורה! טוב זה מה שאני יודעת וזה עוזר. תנסי אולי זה יעזור לך. ואני מאחלת לך לילה טוב, כי אם את שרופה זה לא הולך להיות לילה קל...! (מניסיון!)

תפסיק כבר לחקות אותי

תודה על המחמאה שלדעתך יש לי שם מוצלח אבל בגללך מבלבלים ביינו. די כבר, תנסה משהו מקורי. ולזיכוי הרבים, טרול מטורללל הוא לא טרול מטרולל, סתם תפס לי טרמפ על הניק שלי.

פה ושם בארץ ישראל ../images/Emo91.gif

(או: כואב לי הטוסיק) הכל החל בבוקר יום שבת. תוך כדי כשאני שרוע לי בין עיתוני השבת ומנמנם, החל הטלפון להטריד. מי לכל הרוחות החליט להפריע לי? אחרי כמה דקות של התעלמות התייאשתי ועניתי. חבר הציע לי להעלות איתו לכינרת. כינרת? עכשיו? נו טוף. אין לי מושג דרך איפה נסענו אבל איכשהו הגענו לחוות סוסים ליד העיר יבנאל. "רכבת פעם?" שאל אותי החבר. "לא", עניתי, "ואני לא בטוח שזה הזמן לעשות זאת. אני מפחד". הוא לא היה צריך ללחוץ עלי יותר מידי כדי שאתלהב אבל אז הודיעו לנו כי הסוסים מוזמנים מראש ע"י קבוצה כלשהי ושאם נרצה לרכב, נצטרך לחזור בעוד שעתיים. למזלנו, בישוב הסמוך (כפר קמא) לא שמעו על הפסח וכך ישבנו לנו לארוחה מזינה ולא כל כך כשרה. כשבטננו איימה להתפוצץ, יצאנו לסיור באזור (נוף מהמם) ואז שבנו לחווה שם חיכה לנו כבר מוריס - המדריך. החבר ניסה לעשות רושם וכבר כשעלינו על הסוסים (הסוסה שלי היא 'סופה') הוא ביקש להתחיל לדהור ולרוץ. מוריס התחיל להתעסק איתו כדי לוודא שהוא לא פותח בריצה ונעלם לנו ואני, אחרי כמה התכווננויות והיכרות מנומסת עם הכוסית שלי (היא בהריון וכמו כל הריונית, גם סופה פיתחה תיאבון מוגבר), גיליתי שהתקשורת שלי איתה מהממת. שחררתי אותה מהמסלול על מנת להזין את עצמה ואז פתחנו לנו בריצה. "היי", צעק אחריי מוריס, "הזהירו אותי מהחבר שלך. לא ידעתי שדווקא אתה תעשה לי בעיות". את הצעקה הזו כבר לא שמעתי (עשיתי את עצמי). אחרי שעה התגלגלתי לי לעבר החווה ומשם דידיתי כשישבני ושרירי רגליי זועקים אל השמים אבל בעיקר, הדמעות זלגו להן מאליהן כשנפרדתי מסופה אהובתי אבל כמובן שהבטחתי לה לחזור שוב בקרוב. ואם גם לכם בא להתאהב בסופה, תתקשרו למוריס, סעו לאזור הכינרת (אני לא יודע להסביר איפה היינו) ותגידו שלייזר שלח אתכם: 654545-053

koRn18

New member
אם כבר מדברים על טיול...../images/Emo98.gif

היום אני נוסעת לטיול לצפון... חינגות חפלות וכו...

למעלה