מנדלה בטלאים

chayahd99

New member
../images/Emo26.gif מנדלה בטלאים

התבקשתי על ידי אחת מחברות הפורום למצא תמונות של מַנְדָּלָה בטלאים שישמשו לה כהשראה בעבודה שהיא עושה. מצאתי כמה דברים מעניינים ומיוחדים שאפרט בשרשור הקרוב אך לפני שאני מתחילה, חשבתי שקודם כדאי להסביר מה זה מנדלה למי שלא מכירה:
מנדלה היא סוג של ציור מורכב המצויר בתוך עיגול או רק כמעגל.
מנדלה מסמלת את היקום ואת נפש האדם בדתות שמקורן בתת-היבשת ההודית.
המנדלה יכולה להיות אמצעי אמנותי בציור או שניתן להכינה באמצעות תבנית מוכנה לצביעה, כביטוי של יצירה אישית. המידע נלקח מתוך ויקיפדיה.

chayahd99

New member
חיפוש תמונות ב - Google

החיפוש הראשון שעשיתי היה ב - Google Images עם צירופי המילים: Mandala Quilt or Patchwork. זה לבד הניב המון תמונות יפיפיות ביותר מתוך שפע של אתרים.

ayala26

New member
וגם אמנית השבוע שכתבתי עליה השבוע

יצרה מנדלה של דמויות בתנוחות פילאטיס היצירה heavenly bodies של cindy friedman

שולרון

New member
חיה, עלית לי עכשיו הרבה כסף! ../images/Emo8.gif

בושי והיכלמי לך! איך את עושה לי את זה?! הצצה בתוצאות החיפוש שלך הביאו אותי לאמזון וקנייה של שני ספרים בנושא מנדלות בטלאים ובאותה הזדמנות ספר בענייני עבודה. נורא ואיום ממש!

ayala26

New member
אל תשכחי לספר איך הספרים

גם אני השבועהזמנתי שני ספרים. אחד מהם הוא בגלל אמנית השבוע שאני עצמי כותבת עליה
אני מתעניינת דווקא ב- convergence quilt. יש לך ספרים להמליץ בנושא?

לפני כמה חדשים העלתי תמונות של עבודות שלי

ואחת מהן היתה מנדלה קצת שונה אני מודה עשיתי אותה כשלמדתי אצל שולה ליס והיא הסבירה שמנדלה זה שטיח תפילה הודי ססגוני שבו הצורות חוזרות על עצמן והרעיון שלי היה גלגל הצבעים בסוף יצאה לי עבודה של 1.5 על 1.5 ומאחר ואני לא יודעת ........עדיין לא יודעת........להעלות תמונות אז אולי בערב כשהבת שלי תתפנה בכל אופן זה משהו שעולם הטלאים אימץ ונתן עוד כיוון לחשיבה שונה וכיוונים אחרים ביצירות

chayahd99

New member
"שונה" בהחלט נשמע מעניין...

אולי הגיע הזמן ש-"תתלבשי" על הבת שלך לשיעור פרטי עד שתדעי להעלות תמונות
זה באמת לא מסובך וחבל שאנחנו לא זוכים לראות הרבה תמונות מעבודות שלך

chayahd99

New member
דומה אבל שונה

לא הספקתי להעלות את זה אתמול. אומנם לא מדובר בעבודת טלאים אך יש פה שפע של תמונות שיכולות לספק רעיונות מפה ועד הודעה חדשה ;-]

chayahd99

New member
סופיה - פרויקט מנדלה

עוד שמיכת טלאים מעניינת היא זו שנוצרה בסופיה. סופיה זה מרכז נשים באוסטרליה שמפעיל מגוון תוכניות. לקראת שנת 2000 קבוצת נשים נאספה להכנת השמיכה המיוחדת שנראית באתר. בקישור " Mandala Quilt Story" שמופיע באותו דף ניתן למצוא קובץ ארוך המספק פרטים על תכנון השמיכה ועל כל אחד מהבלוקים שמרכיבים אותה. תהנו

למעלה