מומלץ

../images/Emo26.gifמומלץ../images/Emo36.gif

אהלן חבר'ה מה המצב??? לפני שמתנפלים עלי אני יודעת שממש אבל ממש לא אוהבים שירשורים חדשים אבל לא מצאתי את המקום הנכון להכניס את הבעיה שלי אומנם אני ממש חדשה כאן ואולי השאלה הזאת כבר הועלתה לדיון אם כן סליחה מראש, אם לא אני ממש אשמח לשמוע מה דעתכם כי לי זה כבר נימאס וזאת הבעיה!!! לאחר שנתיים של מחשבה אני מפנה אליכם את השאלה :בנ"ע תנועה או קיטנה? (אני מקווה שיש כאן אנשים משבט הרא"ה ומעלה שיכולים לענות לי.) למה אני שואלת?! בהיותי מספר שנים בבנ"ע גיליתי שעקרונות התנועה נמצאים הרחק הרחק מהתנועה כיום והאמת זה כואב לי!!! לדעתי בנ"ע כיום ואני מדגישה כיום היא קיטנה שההורים אלו שקובעים את הכללים ויש מדריך שמשקיע בשביל כמה חבר'ה שלא ממש מתיחסים עליו ברצינות. אני לשמחתי לא מדריכה ווהשאלה שלי: אם בנ"ע היא לדעתכם כן קיטנה אז אולי בתור "קהילה" שקוראת לעצמה "בנ"ע"נוכל לעשות מהפך בתנועה שגדלו גדלים ויגדלו בעז"ה רבים ... אז יאלה באו נתרום לקהילה!!! (אם אפשר לציין חבריא א' או ב')

אז לדעתי

הכל תלוי במדריך ובאווירה בסניף ז"א שאם אדם מדריך בצורה מעניינת אז סבבה לו ולחניכים- בכל זאת את לא מצפה מילדים בכיתה ד' נגיד להקשיב לסיפור של 5 דקות...

באיזה שבט את?

ואני ממש לא מתכונת להעברת פעולה של מדריך אני מתכונת לישום לתרומה של בנ"ע לאנשות!!!!

עמיצור....

ואני עדיין חושבת שהכל תלוי במדריך- גם ביישום! הייתי לאמזמן אצל חברה שלי והמדריך שלהם עשה איתם איזה שהוא פרוייקט ממש מגניב שקשור לתרומה לאנושות לדעתי...

אחלה!!!

דבר חיובי יש בבנ"ע וזה שיודעים לדבר אבל נימאס לי לדבר וגם להקשיב מתי עושים??????????

cc99

New member
קייטנה לא הייתי אומר...

אבל את צודקת בקשר לערכים של היום. בתור תנועה חלק מהערכים של תחילת הדרך לא ממש רלונטים לנו, אך עדיין לא הייתי מספיד את התנועה ואומר שאין לנו קרבה כלשהי לערכים. בתור חב"ב אני משתדל לעזור למדריכים להעביר את המסרים שלהם עד כמה שאפשר! ואם את כבר מדברת על ההורים, עד כמה שאני רואה בסניף שלי (רמלה עולה!!!) ההורים שולחים את הילדים כדי לקבל חינוך טוב יותר בהרבה ממה שהיו מקבלים אם היו נשארים בבית ורואים טלוויזיה או מסתובבים ברחובות. ועוד משהו, למה אמרת "לשמחתי אני לא מדריכה"?

חוץ מלהדריך!!!!

עוד פעם אני שומעת את המילה הדרכה אבל אם היית בסימנרין חנוכה של השבט החדש המסר היה שבבנ"ע לא הכל זה הדרכה ממש לא!!! יש הרבה התנדבויות מעבר לזה לדוג' במחוז שלי יש יותר סנפי פיתוח מסניפים "מפותחים"ואין לשום סניף "מפותח" באיזה מצב המחוז שלנו נמצא האם החניכים שמגיעם לסניף מתנהגים כחברי התנועה???? אולי אצלכם כן בסניפים שאני מכירה ממש לא הם באים"לשמוע" פעולה כי ההורים שלהם עכשיו עובדים ובייבי סיטר יקר!!! בסניפי לא מזמן נכנסו שבט נבטים שאלו אותם מה זה בנ"ע הם אמרו המפגש של החבר'ה המדירך הוא משחק איתנו וכו''' האם זה בנ"ע???? ומה בקשר לחבריא ב' איפה כל ההשבט ???? מי שלא ניכנס להדרכה מה יוצא ממנו איפה כל ההתנדבויות מעבר להדרכה???

cc99

New member
לא הבנת אותי נכון...

השאלה היתה למה לשמחתך...ולא למה לא כולם מדריכים הרי גם אני לא מדריך... וכמובן שאני לא יודע איך זה בסניף שאצלכם אבל אצלנו (כפי הנראה) זה די שונה... שאלה: איך מתנהגים אצלכם במפקד? ועוד אחת: מתי חב"ב שלכם יצאו להתנדבות בפעם האחרונה?

סליחה!!!

חשבתי שזו שאלה שולית כי זה לא לענין אני שמחה שאני לא בהדרכה כיון שהבנתי שאם מדריכים בקיטנה אז עדיף כבר לקבל כסף אני ממש לא פראירית לעביר פעולות במיוחד שהבנתי שהמדריכים לא מבינים מה משמעות בנ"ע אם תירצה הסבר מפורט אז בפרטי פעם אחרונה שהייתי במפקד היה מזמןןןןןןןןןןןן אבל הוא לא השתנה ובמפקד לא שומעים את הקומנרית (לא בגלל שהיא שקטה)כי "הברדק חוגג" יש מבין??? חב"ב אצלנו זה רק שבט אלעד עמיצור חלק מדריכים וחלק התוספו לקוממיות שכיון שאין יחס לחב"ב הרצינית נעלמו מעל פני השטח ושבט אלעד יצא לשבוע עבודה בקרית גת דבר נוסף יש בשכונה שלנו גמ"ח כל שבוע וכולללללםםםםםםםםםםםם באים

כן זה בני עקיבא

לדעתי בני עקיבא היא לא תנועה של אנשים רציניים שכל היום חושבים איך לעזור וכו' כי אחרת מה עושים שם ילדים בכיתה ד' שאין להם שום עניין בזה. לדעתי בני עקיבא זה כדי לאחד את החברה הדתית תחת שם אחד. וכדי שהילדים לא יסתובבו ברחובות כדי לפגוש את החבר'ה שלהם, אלא ילכו לבני עקיבא בשביל זה. והמדריך צריך להכניס את הערכים תוך כדי שהוא משחק אתם כי אחרת לא יהיה להם בשביל מה לבוא לבני עקיבא.

תגובה

בקשר מה עושים ילדים בכיתה ד':ישנו גיל חינוך ולדעתי באמת מכיתה ד' עד ז' אפשר להעביר מסרים וערכים את המסר"כמה חשוב לתרום לקהילה" אבל מטרות בנ"ע היא לא רק ללמוד היא גם לעשות ולכן מכיתה ז' ומעלה צריך להתחיל לפעול . כמובן שלדעתי גם חבריא א' משבט נבטים יכולה לפעול ביכולת שלה!!! וכמו שכבר צינתי להעביר ערכים אחלה השאלה אלו?!?!?!?!?

shadow dancer

New member
שאלה מצויינת!!!

בס"ד קודם כל אני משבט עמיצור מדריך שבט יובל בסניף נמ"ר. אצלנו בסניף ב"ה יש גמ"ח מזון! אנחנו מחזיקים לפחות 5 משפחות!!! ובחופש היה לנו שבוע התנדבות(בהוסטלים) ויש לנו עוד כל מני התנדבויות כאלה ואחרות...... לדעתי אם יש בעיה היא בסניף. באוירה שהסניף יוצר! אם בסניף עושים רק דברים חסרי ערך אז זו קייטנה למהדרין. אבל אם המדריכים(וזה בטח קשור למדריכים) משקיעים ומכינים פעולות איכותיות ומעניינות(כי אנחנו בטח לא רוצים שהחניכים יתפלצו משיעמום) אז תאמיני לי שהחניכים כן יקשיבו ויש כאלה שגם יפנימו! כמובן שצריך גם להיצמד לעקרונות של ב"ע שלצערי הרב הרבה סניפים מסתייגים מלעשות! הרי התנועה קמה כדי שהנוער לא ילך לתנועות הקומוניזם ושלא יתבטל סתם ברחובות! הדברים הראשונים שנערי ב"ע עשו זה להקים יישובים. לפי דעתי אנחנו צריכים להשתתף בהפגנות נגד מפת הדרכים בתור תנועה! דבר שהרבה סניפים מסתייגים ממנו בגלל- "מה ההורים יגידו" ועוד כל מני תגובות כאלה!!! לפי דעתי צריך גם להתייחס לצד התורני של ב"ע הרי זו תנועה של תורה ועבודה ואנחנו שמים את הדגש רק על העבודה!!! אין היום הרבה אנשים שאם יבואו אליהם ויגידו להם-"היייי ממצב? שמע, יש שיעור תורה בסניף! בא לך לבוא???" הם יסכימו! זו עובדה שאנשים לא ירצו לבוא לשיעור תורה. אנחנו פתחנו בסניף לימוד עצמי ושיעורים בבין הזמנים. לא באו הרבה בכלל!!!זה עוד עניין שצריך להביא לדיון....... אמרת גם שלשמחתך את לא מדריכה אבל לפי הדברים שכתבת אני חושב שאיכפת לך ואם אכפת לך ז"א שאת יכולה וצריכה לשנות!!! חוצמזה את יכולה לשנות ולעזור בסניף גם אם את לא מדריכה! אצלנו הבוגרים של הסניף ממש פעילים וממש תורמים לסניף.........(כמו הגמ"ח, השיעור תורה וכו') בכל אופן הרעיון שהפורום יעשה משהו הוא נהדר!!!! בתקווה לתנועה טובה יותר........ וממש מצטער על התשובה הארוכה פשוט נגעת בשאלה מזה רגישה ונכונה!!!

למעלה