אולי זה יעניין אתכם ../images/Emo26.gif
ספרד לצמחונים, הודעה בפורום בוואלה.
קישור emma8 :מאת 12:55 :שעה 12/02/2003 :תאריך
ספרד לצמחונים ואוהבי בעלי חיים (ממש לא...)
נגיד והצלחתם, איכשהו, להתעלם מתעשיית התמונות/פוסטרים/גלויות/די.וי.די/בובות של מלחמות הפרים הנערצות שלהם בכל קרן רחוב (בלתי אפשרי, אבל נגיד) ונגיד והצלחתם גם לשבת בבית קפה/בר/מסעדה בשלווה ולהתעלם מרגלי החזיר המשומרות הענקיות התלויות בכמויות שלא יאמנו בכל מקום- עדיין השהות בספרד תתיש אתכם ברמה שאני, לפחות, לא נתקלתי בה קודם. אנסח את זה במילים הכי פשוטות (ואז תבינו שחוץ מלהזהיר אני פשוט רוצה קצת לשפוך את הלב...): בספרד אין לצמחונים מה לאכול. פשוט אין. יש בשר בכל תבשיל שתוכלו לחשוב עליו. מרק עדשים? חזיר. סלט ירקות? טונה. נתקלתם בסנדוויץ שמסווג כ"צמחוני" על העטיפה? אל תשלו את עצמכם. ההגדרה "צמחוני" מתייחסת בדרך כלל לכמות. כלומר- אם יש בו הרבה ירקות ורק קצת טונה או פרורי בקר- הרי זה סנדוויץ' צמחוני בהגדרה הספרדית. כל מרק, תבשיל תפוחי אדמה, אורז או כל דבר אחר מכיל גם בשר או דגים. הספרדים אוכלים בשר לארוחת בוקר צהריים וערב.(בבוקר יש גם קרואסון עם חזיר,למי שמעוניין) אז מעבר לעובדה שזה פשוט מדכא לראות אומה כל כך מפגרת מבחינת היחס לזכויות בעלי חיים (תנחשו איזה מעיל הכי פופולרי ברחובות ספרד? נכון מאד, מעילי פרווה) תתכוננו לעובדה שלהזמין אוכל זו משימה כל יום מחדש. בהתחלה חשבתי שאוכל פשוט לבקש שיכינו לי סלט בלי טונה וכדומה (עם תבשילים מוכנים מראש זה הרי בלתי אפשרי) וכאן נתקלתי בהפתעה נוספת- הספרדים גם לא יודעים אנגלית. אז לסיכום- תסעו רק אם יש לכם שם אפשרות לבשל לעצמכם, להכין סנדוויצ'ים באופן קבוע, או לחלופין לאכול רק תפוחי אדמה מטוגנים וטוסטים עם מרגרינה במשך שבוע בלי להשתעמם למוות. (למען ההגינות אני רוצה לציין שפעמיים זכיתי לאכול תבשילי אורז צמחוניים, פעם אחת קוסקוס כנ"ל, ופעם אחת דאל הודי צמחוני לחלוטין שגם היה טעים במיוחד. אבל הייתי שם שבועיים...) ואגב, כל מה שנכתב מתייחס לצמחונים. אם אתם טבעונים ולא יכולים להתקיים שם על חביתות תפוחי אדמה כמוני (המאכל הכי פופולרי שם, אחרי חזיר כמובן) או על סנדוויץ' גבינה (צהובה בלבד)- מה דעתכם להתייעץ שוב עם סוכן/ת הנסיעות? יש עוד הרבה מקומות יפים בעולם...