יום הבנ"ה

העובדה היא פשוטה

התמונה הזאת צולמה בשנת 2005, דקות ספורות אחרי שיהודי חרדי ניסה מול עיני לשחוט את באי המצעד ואכן פגע בשלושה אנשים. אני ראיתי את הדם, את הפצעים העמוקים, את הזעקה של הנדקרים ובמיוחד זכור לי זרועה של הנערה החתוכה כמו סטייק. למזלנו המנוול לא הצליח להרוג אף אחד. אפשר לראות את שוטרי מג"ב בתמונה מפרידים בין המפגינם לצועדים. את הרצח והטירוף בעיניים אני ראיתי. בוא לא נשכח את השחיטה בבר נוער שם נרצחו 2 ונפצעו רבים ושאני מקווה מאוד שיום אחד המפגע יבוא על עונשו.

טיףטף2

New member
מה אתה אומר.

נאצים או פולנים הוא כינה את החרדים כשונאי יהודים או יותר נכון תיאר אותם כמו הפולנים שהתעללו נפשית ביהודים בדרכם ברכבות... לפחות תגיב עם דברי חוכמה

Nחמן

New member
צר לי עליך, טיף טף

אתה זקוק בדחיפות לשיעור בהבנת הנקרא. היכן מצאת בהודעה, שהחרדים הוגדרו כשונאי יהודים? היכן מצאת, שהיחארדים הושוו לפולנים, שהתעללו נפשית ביהודים בדרכם ברכבות? נכון, שחלק מהדברים שכתב היה בהם טעם לפגם אבל מכאן ועד לפסילה מוחלטת הדרך עוד ארוכה. את הדברים הללו אני כותב כבנו של ניצול שואה. לו הייתי חש בהם שמץ של פגיעה באוכלוסיה כזאת או אחרת, לא הייתי מהסס לפנות בעצמי לאופיר בבקשה למחוק את ההודעה ולהזהיר את "תל אביב" לבל יהין לעשות זאת שוב. לעניות דעתי זו דעתו של מנהל הפורום ושל הנהלת "תפוז" בכלל. חוץ מזה אל תצפה, שכולם יחשבו ויכתבו בדיוק את מה שאתה רוצה. תכלית הפורום היא ליצור ויכוחים בריאים ולא לגרום לתסיסה בפורום. לא שכחתי, שעליי להשלים את המאמר, שבו פתחתי היום. כדאי לך לקרוא אותו החל ממחר, כאשר יעלה לאתר, עם הדברים הקשים שבו, כי כל מה שאני כותב איננו נגדך ולא נגד מצפה לגאולה. שניכם מוחזקים בעיניי כאנשים חיוביים מאוד. רק לפעמים בגלל פירוש לא נכון או הבנה לא נכונה של דברים אתה בא לידי כעס בלתי מוצדק, שעלול לגרום לך ירידה תלולה מהמדרגה הגבוהה, שבה אתה נמצא, וחבל. להווי ידוע לך, שאינני מטיף לאהבה. באמת אני אוהב כל אחד והן אתה והן מצל"ג וגם "תל אביב 10" כולם שווים בעיניי לטובה.

frankie246

New member
../images/Emo46.gif טעות גדולה אתה עושה

כשאתה משווה בין אלו שהפגינו נגד המצעד לבין אלו שליוו את רכבות היהודים לאושוויץ. נכון, שניהם שטופי מוח. שניהם מלאי כעס וחימה. אולי אפילו שניהם באים מתוך מטרה להעלים קבוצה כזו או אחרת של אנשים ולרמוס את כבודם. אבל! יש לזה עוד שמות אחרים. לא כל אדם שבכוונתו לפגוע ראוי להיקרא נאצי. אתה ממעיט בערך התואר. אז מה אתה אומר, כל רוצח הוא נאצי? כל אדם שבא לחסל חשבונות הוא נאצי? כל אדם שמפגין כוח ופוגע בחלש והנאה בעיניו הוא נאצי? לא, ממש לא. בשנה האחרונה עברתי לדודים, לפני כן זה היה הבית של סבא וסבתא - שניהם הצליחו להימלט מגרמניה. אחרי שקוראים כתבי יד אישיים, זיכרונות, סיפורים, כאבים, והתמודדות עם "המצב שאחרי" - רק אז מבינים מה זה נאצי. מה שנאצי מסוגל לעולל. לא כל אדם שכוונתו פגיעה ראוי להיקרא כך. אנשים עוד עלולים לשמוע אותך ולחשוב שנאצי זה לא דבר כל כך גרוע. אנא, היזהר בלשונך. אם בכל זאת תתעקש, מוטב שתקרא להם אנטישמים, אבל לא נאצים. תודה.

הומופוב גרוע מגזען

בעוד הגזען רואה באחר נחות ממנו , ההומופוב שולל את קיומו של ההומו. מה גם שלא נעשתה השוואה לנאצים עצמם.

frankie246

New member
הנאצי גרוע מהגזען

הגזען מאמין באמונה שלמה שיש גזעים נחותים ממנו. הגזענים מעולם לא דרשו להשמיד גזעים אחרים, רק להראות עליהם עליונות. וגם אם דרשו - זה מעולם לא הגיע לרמת מעשה כמו בשנות השלושים והארבעים של המאה האחרונה. אם גזען יבוא להשמיד גזע, כשהרצון שלו להרס והשמדה ידעך - הוא יפסיק. כשהנאצים באו להשמיד את הגזע היהודי, גם כשהרצון שלהם דעך הם הלכו לפסיכולוג כדי להתמודד עם הזוועות, לקחו כדורים, סבלו לילות ללא שינה והיו מודעים לכך שאיבדו כל צלם אנוש. הם סירבו לשמוע לקול הפנימי הקורא להם לשוב למוטב. כל זה על מנת להשלים את המשימה ולחסל גזע שהאמינו שהוא שליחו של השטן. אה, ודרך אגב, השווית את המפגינים לאלו שליוו את היהודים ברכבות לאושוויץ - הם לא היו רק אנטישמים, הם היו נאצים. אמנם היו כאלה שצפו מהצד ולא תמיד ידעו מה הולך באמת. אולי רק משמועות. אבל אלה לא היו האנשים שליוו אותם ברכבות לאושוויץ.

למעלה