חוזה עבודה

../images/Emo26.gifחוזה עבודה../images/Emo36.gif

שלום לכולם. אנחנו קבוצת בנות שעובדות במפעל\סטודיו לתכשיטים. בתחילת עבודתינו הוחתמנו על חוזה שאומר: אסור לעבוד בשום מפעל או סטודיו שמתעסק עם תכשיטים עד לאחר שנתיים מיום הפסקת העבודה, אסור לעבוד עם בנות אחרות מהסטודיו, אסור לעבוד עם ספקים או חנויות העובדות עם הסטודיו, אסור ליצור תכשיטים "דומים או זהים" , אסור לעבוד באותה טכניקה להרכבת התכשיטים ועוד, כמובן שרוב הבנות שעוזבות עוסקות אחר כך בתכשיטים משום שזה המקצוע שלנו. בעבר נאמר לי שהמסמך אינו חוקי , ברצוני לוודא שאכן כך. מודה מראש על התשובה.

לא ניתן לתת תשובה חד משמעית

בטח שלא כאן. נושא שמירת הסודיות והתחייבות לאי תחרות הוא נושא סבוך וכל מקרה יבחן לגופו. העקרון הוא שאיסור אי תחרות לשם מניעת תחרות לכשעמצה לא יאכף על ידי בית הדין. מצד שני, חלה חובה גם על עובד לשעבר שלא לעשות שימוש בסודות מסחריים של המעסיק לשעבר. לכן, כאמור, בודאי שלא ניתן להכריז מראש על ההסכם כעל הסכם "לא חוקי".

אני קצת מבולבלת..

הרי מדובר בסטודיו לתכשיטים, זה לא שהיא המציאה משהו חדש, יש עוד חברות שעושות אותו הדבר וכשהיא שכרה את שרותינו לעבודה היא שכרה אותנו בגלל הכישורים שלנו אז איך בדיוק יש לה את הזכות להגיד לנו לא לעבוד בתחום? הייתי מבינה אם זאת הייתה חברת הייטק שהמציאה תוכנה חדשה טבל בתחום הזה?

כפי שאמרתי

על פי מה שכתבת, מדובר בשני דברים שונים: אי תחרות והתחייבות לשמירה על סודיות. הנושא מורכב למדי וקשה מאד לתת תשובה ברשת אבל, אם למשל היא נתנה בידיכן דבר הנחשב לסוד מסחרי שלה (וקשה כאן לפרט מהן ההגדרות לכך), אז שכותה לבקש לאכוף את ההתחייבות לשמירה על סודיות.

למעלה