זקוק לעצה

astalavista

New member
../images/Emo26.gifזקוק לעצה

אהלן פורם יקר, אם זה לא המקום להביא את הדברים הבאים הנה תגידו לי. אני כרגע מתכנת שנמצא בקבע (בסמחניק שנה ראשונה בקבע) באחד מיחידות התיכנות של צה"ל. אני עוסק בתיכנות כבר 9 שנים בערך (מאז כיתה ז') . יש לי כמעט תואר ראשון במדעי המחשב ונסיון צבאי בתיכנות. בכל אופן, כרגע די נמאס לי מתיכנות, בגלל הפרוייקטים היבשים שבהם עסקתי במהלך שרותי הצבאי (ובהם אני אמור לעסוק במהלך שרות הקבע שלי). אני כרגע בודק את האפשרויות שלי.. אם אני נוסע עכשיו לקנדה או לכל ארץ אחרת, האם זה עוזר לי שיש לי נסיון מקצועי או שבכל ארץ מחפשים אנשים עם נסיון מקומי ? יש חברות השמה שמתמחות בתחום הזה ? (של עבודות תיכנות בחו"ל) אני זקוק לכל שביב של מידע... בתודה מראש אסטה לויסטה

DNile

New member
אז ככה.

קודם כל, נסיון בתכנות בד"כ נמדד בפרויקטים שעשית, או בשנות נסיון מקצועי(עבודה בחברות). "9 שנות נסיון בתכנות" זה ניסוח מאד בעייתי, קשה לי להאמין שדברים שעשית בכיתה ז' יכולים באמת להכנס לך לקורות חיים. אני בכיתה ב' עשיתי תוכנה בBasic שמציירת ספירלות ובניתי כל מיני משחקים קטנים, אני לא חושב שהייתי מוסיף את הדברים האלה לקורות חיים שלי, או מייחס לעצמי "נסיון של X - 8 שנים בתכנות"(כשX זה הגיל שלי). לעניין עבודה בחו"ל - מאוד מפתיע לשמוע ממישהו שעוסק בתכנות כל כך הרבה זמן שאלה כל כך לא קשורה והגיונית. למה שלמישהו יהיה אכפת באיזה ארץ תכנתת? האם תכנות ישראלי שונה מתכנות קנדי?

neko

New member
הוא צודק, לרוב מעסיקים יעדיפו עובד

מקומי על עובד זר, ממספר סיבות. אבל לישראלי שעסק בתחום בצבא יש נסיון שלמעסיקים רבים בארה"ב\קנדה וכד' יהיה קשה למצוא (למשל תכנות מע' נשק). ממליץ לבדוק גם בפורומים: "תכנון קריירה" "ישראלים בחו"ל", ו- "עוברים לארה"ב".

אלדד28

New member
מצב השוק הקשה בישראל,

הוא לא רק בישראל - אלא בכל העולם (למרות שיש שיפור בזמן האחרון). בכל אופן, חברות בחו"ל מעדיפות לקחת אנשים מקומיים שיש להם פחות בעייתיות (התאקלמות, אשרת שהייה, אשרת עבודה, אזרחות וכו') מאשר כאלו שבאים מרחוק. כשיש לך מאות קו"חים אתה לא ממש מתעכב על אנשים בעייתיים, אלא אם כן הם באמת יוצאי דופן - ואתה לא כזה, לפחות על פי מה שכתבת כאן. בלי להעליב, הכוונה ביוצאי דופן היא לד"ר בבינה מלאכותית עם נסיון של 20 שנה בתעשייה, ולא בוגר מדמ"ח באונ' ישראלית עם 3-4 שנות נסיון בצה"ל. אני יודע ש-TRIPLETEC עושים גם השמות בעולם, בעיקר לבכירים.

למעלה