התפתחות שפה

sil77

New member
../images/Emo26.gifהתפתחות שפה

שלום בנות..ושוב אני כי לא זוכרת
אצל הגדול ההתפתחות שלו הייתה לפי הספרים...הקטנה לא כל כך מסתדר לי מבחינה שפה... היא בת שנה ו4 ואומרת רק "אבא","ומים"... אהה וכאשר היא רוצה שאני אשים לה שיר ב
היא שרה לי "פה פה פה"
כי ככה השיר אומר
היא לא עברה את הבדיקת שמיעה מטיפת חלב (כי הצליל של הפעמון) לא הסתובבה לאחות
אני לא כל כך מאמינה באיבחונים האלו...אבל עכשיו שהיא כיביכול צריכה להגיד 4-5 מילים התחלתי לחשוש... מה אתם אומרות
להתייחס או לחכות
היא מבינה הכל! גם הוראות פשוטות כמו לזרוק את החיתול המלוכלך לפח, להביא את הנעליים שלה, לשבת לאכול...ללכת לדלת כי אנחנו כבר יוצאים.. מתי בודקים שמיעה עוד פעם
נ.ב גם מדברים אצלינ ב
ו 2 שפות- ואני יודעת שיכול להיום גם עיקוב בגלל זה...

פלגיה

New member
תספרי "מילים" בתשומת לב

"כלל האצבע" לבדיקה של תקינות התפתחות השפה היא שילד אומר עשר "מילים" בגיל שנה וחצי, כאשר "מילה" נכתבת במרכאות כי מתכוונים לכל צליל קבוע שהילד מקשר לדמות, לעצם, או לפעולה, גם כאשר אין קשר ממשי או הגיוני בין הצליל הזה למילה האמיתית. בגלל שאתם מדברים בשתי שפות, הספירה צריכה הרבה יותר תשומת לב, כי יכולות להיות מילים שלך נשמעות כמו קשקוש, אבל בהקשר לשפה השניה שלה - יש בהן היגיון גדול. אני אתן דוגמה: אחותי מגדלת ילדה שמדברת גם אנגלית, ולקח לה המון זמן לקלוט ש"מו" זה בעצם more ולא קשקוש אקראי. אז ספרת 3 מילים, אני בטוחה שעם עוד תשומת לב תצליחי למצוא עוד 2 או 3 מילים נוספות האוצר המילים שלה. וכמובן שהבנה וביצוע של הוראות, הצבעה על דברים, תקשורת לא מילולית, ועוד הם אינדיקציות חשובות.

../images/Emo45.gif ורק רוצה לחזק את העניין של שתי שפות.

אצל הרבה ילדים שגדלים בבית דו שפתי יש איחור בדיבור ולכן מאוד חשוב לשים לב להבנה.

למעלה