התנתקות

../images/Emo26.gifהתנתקות../images/Emo36.gif

עכשיו שהתנתקות התחילה (4 ימים כבר) כל העולם מתעסק בזב בכל הערוצים מראים תמונות מזעזעות של אנשים בוכים,פנוי בכפייה וכו' מה עכשיו אתם חושבים על כל הקטע של התנתקות? מה אתם חושבים על זה שרוצים בשבוע שבועים לפנות את כולם?(לפני דעתי זה לא בסדר!) מה אתם חושבים על המעשים הקיצונים של המתנחלים? כמו הבחור שהלך מתחת לאוטובוס או האישה שפצעה חיילת או קבוצת הילדים ששמו תלאי כתום והרימו את הידיים שלהם (מחזה נורא) או הקובצת נוער מחב"ד שיאיימו להתאבד ולשרוף את עצמם? או את אלו שמשווים את החיילים והמשטרה לנצאים?
מה אתם חושבים על הכפייה הזאת בכלל? ומה אתם חושבים על הפיצוי שמתכוונים לתת לכל המשפחות שהתפנו?(חצי מליון או משהו כזה) בקיצור מחכה לתשובות שלכם.. מקווה שהרבה יענו!

אה עוד שאלה...

אתם חושבים שכשה כל זה ייגמר(ההתנתקות) יגמרו גם הפיגועים והמצב הבטחוני הקשה של המדינה?

Kingeh

New member
אני בטוח שלא.

זה לא יביא שלום ולא יתן יותר מדי. האמון שלי בפלסטינים אינו גבוה. אבל, ההתנתקות מוכיחה כי פני הישראלים לשלום ואנחנו איננו כובשים אכזריים. וזה יקנה לנו דבר יקר יותר מהפלסטינים. זה נותן לנו את התמיכה של העולם. וזה מה שאנחנו כרגע הכי צריכים.

S v e t k A

New member
לפני שאני עונה על כל השאלות...

בפיצוי הוא לא חצי מיליון... הוא טיפה הרבה פחות.. אני פשוט לא זוכרת את הסכום המדוייק... ואגב זה בשקלים...

Janem

New member
יהודילאמרגרשיהודילאמגרשיהודילאמגרש

מה עכשיו אתם חושבים על כל הקטע של התנתקות? שעדיין צריך לבצע אותה. מה אתם חושבים על זה שרוצים בשבוע שבועים לפנות את כולם?(לפני דעתי זה לא בסדר!) מה זה משנה בכמה זמן? כבר שיפנו אותם וזהו. מה אתם חושבים על המעשים הקיצונים של המתנחלים? אני יכול להבין אותם, זה מעשים שבאים מתוך ייאוש. כמו הבחור שהלך מתחת לאוטובוס או האישה שפצעה חיילת או קבוצת הילדים ששמו תלאי כתום והרימו את הידיים שלהם (מחזה נורא) או הקובצת נוער מחב"ד שיאיימו להתאבד ולשרוף את עצמם? או את אלו שמשווים את החיילים והמשטרה לנצאים? אלו מגזימים. מה אתם חושבים על הכפייה הזאת בכלל? אין דרך אחרת, צה"ל כופה רק על אלה שלא רוצים לתפנות מרצון. ומה אתם חושבים על הפיצוי שמתכוונים לתת לכל המשפחות שהתפנו? אחלה כסף. 4000 דולר לכל איש עבור כל שנה שהם גרו בגוש קטיף. זה יוצא של8 אנשים שגרו 10 שנים בגוש בערך מליון דולר. בגלל זה ההתנתקות עולה 8 מיליארד... האם ההתנתקות תביא בטחון לארץ? לא. אולי לזמן הקרוב. אבל מלחמה תהיה עוד 5-6 שנים, אולי הרבה לפני. המלחמה הזאת הייתה צריכה לקרות לפני 10 שנים בתקופת רבין, וחבל שהיא לא התרחשה אז, כי אז היינו מספיקים לכבוש את השטחים ולגרש את כל הערבים לעזאזל. ועכשיו אנחנו רק מעכבים את התהליך. ואם לא לגרש, אז לפחות לבצע טבח המוני או משהו על כל קסאם או קטיושה וכו'. נ.ב אם כבר התנתקות, אני הייתי מציע להתנתק מערביי יפו, חיפה, נצרת, באר שבע, רהט, שפרעם וכו' וכו'... חילופי אזרחים. פלסטינים תמורת יהודים. כי אם לא שום מדינה פלסטינית לא תעזור, ותוך 4 דורות ערביי ישראל (ללא הפלסטינים) יעלו במספרם על היהודים בארץ. ולא הייתי רוצה לחיות בינהם, כבר עדיף היה להשאר באוזבקיסטאן...חחח

Janem

New member
:\

אני שונא ערבים... הם מרגישים מלכים בארץ, אפילו המשטרה מפחדת לגעת בהם כי הם מאוד אלימים. יש להם משפחות של 300 איש כל אחת שבמקרה הצורך ישחטו כל יהודי, כי הם מאפיה. הם נוסעים לחברים שלהם בשטחים כל שישי-שבת... ולא מזמן ראיתי ביפו דגל פלסטיני במרפסת של אחד הבתים...

DeAth ScrEaM

New member
אתה יודע מה זה מזכיר לי?

את כל השטויות שאומרים על הרוסים. די דומה.

Janem

New member
איך את יכולה להשוות בכלל???

מספר הערבים בא"י הוא פי 4 ממספר עולי בריה"מ (שממש לא מאוחדים). ככל שמספר הערבים עולה, הם צוברים השפעה, קטע פיזי. הם בניגוד לעלייה, עם מאוחד, אין הבדל בין ערבי מיפו לערבי מג'נין. הם לא יהססו להקפיץ "אח" שלהם בדרך לפיגוע. רבים מתוכם עדיין חולמים שהארץ כולה תהיה שייכת להם והם בדרך הנכונה. ואם כבר רוסים, התופעה הזאת של "מאפייה" לא כזאת רחבה בקרב העולים מרוסיה עצמה. היא יותר רחבה אצל האוקראינים, הגרוזינים ובמיוחד אצל הבוכרים. חוצמזה, עולים מרוסיה לא תולים דגלים של רוסיה בחלון, לא שאני ראיתי.

Janem

New member
נ.ב

למשטרה אין בעיה לעצור בני נוער רוסים באיזה פארק ב3 בלילה, לכסח אותם במכות (כדי להתאמן), ולשתול עליהם תיק. זה כי המשטרה רוב הזמן לא עושה כלום, פועלת לאט ובאיטיות, וצריכה למצוא אשמים בסוף. אבל מצד שני, המשטרה תחשוב פעמיים אם לשלוח ניידת לתלונה של תקיפה מצד ערבים, מסוכן, הערבי עוד יכול לשלוף סכין. בדר"כ הם אומרים שהם יחזרו אלייך, אפילו שמדובר בשיחת חירום, או אומרים שאין להם ניידת פנויה, מתחילים לקחת פרטים שעה וחצי, בזמן הזה יכולים כבר לרצוח אותך...

Kingeh

New member
אני חושב שאתה טיפה קיצוני

ערבים אינם מאוחדים כל כך. ולא כולם נוראיים כמו שאתה חושב. יש המון כאלו שבאמת פושעים ועבריינים. אבל יש המון עובדים ופועלים שעומלים קשה כדי לפרנס עצמם. ובקשר למאפייה הרוסית, אני מצטער להזכיר כי רוב הישראלים לא מבדילים בין רוסים ואוקראינים. או בלרוסים, ליטאים, קאזאכזים או כל דבר אחר. בשבילם כל מי שהיה שייך לברה"ם הוא רוסי.

../images/Emo45.gif

אני כרוסיה לא מבדילה בין רוסים לאוקראינים או בלורוסים או ליטאים וכו' בשביל הם אותו דבר...

SupermanZW

Well-known member
יש הבדלים בתווי הפנים וגם במבטא

להגדיר במדוייק את ההבדלים זה קשה (בין המגיעים מארצות סלאביות) אך בין הסלאבים לקווקזים ההבדלים מאוד גדולים ואי אפשר לא להבחין בהם.

Ivan Ivanov

New member
הדברים שלך מצביעים על חוסר הבנה

כמו שכבר כתבתי לא פעם, העולים ממדינות סלביות הם אוכלוסיה שאינה מיצגת את בני האוכלוסיה המקומית של אותם המקומות מהם הם עלו. 1)יש בינהם אוכלוסיה של יהודים אשכנזים שהם אינם סלבים . 2)יש אנשים ממשפחות מעורבות של יהודים אשכנזים עם סלבים. 3)יש משפחות מעורבות של יהודים אשכנזים - סלבים- וטטרים ורבים אחרים. 4)בלי קשר לזה, בכל שנות קיומה של ברית המועצות אנשים עברו מעירות לערים , מרפובליקות כאלו לרפובליקות אחרות. במיוחד יהודים . בגלל כל אלה אין לך שום סיכוי לזהות לפי תווי הפנים את ארץ לידתו של האדם. במקרה הטוב תוכל לזהות מבטא אוקראני ברוסית אצל הדובר, זה הכל. פעמים אחדות תוכל להבדיל בין יהודי קוקאז לבין "אחרים", זה כן. פעמים אחרות תחשוד בבן אדם שהוא מיוצאי הקוקאז אך יתברר שזה לא נכון. דוד שלי למשל הוא בעל חזות קוקזית בולטת למרות שהוא אשכנזי יליד בלרוס.

בין רוסים לקוקזים אני יכולה להבדיל

אני מתכוונת שאני לא רואה אבדל בין רוסים לאוקראינים או בלורוסים וכו' אפילו על חברה שלי לא הייתי אומרת שהיא באה מאוזבקיסטן...

למעלה