התייעצות *

Yehudall

New member
../images/Emo26.gif התייעצות *

לאחר התלבטות רבה וקראיה מעמיקה באתרים שונים בנוגע להתקפי חרדה והתקפי פאניקה, החלטתי לפנות לטיפול אצל מטפל קוגנטיבי התנהגותי. פניתי לכמה אנשי מקצוע שמתמחים בתחום זה, וכמעט קבעתי פגישה עם כל אחד ואחת מהם. אבל.... ברגע שציינתי שאני מטופל כבר חצי שנה אצל פסיכולוג ( טיפול דינאמי ), כל אחד ואחת מאנשי המקצוע שאליהם פניתי אמרו לי שעדיף שאני אמשיך להיות מטופל אצל הפסיכולוג שאצלו אני נמצא כבר חצי שנה ושלא אתחיל טיפול אצל מישהו חדש, ורק בגלל שיטות הטיפול השונות אחד בין השני, דבר שעלול לגרום להחמרה במצב שלי - לטענתם. האומנם? אם אני מטופל אצל פסיכולוג שלא מימון לטפל בהתקפי חרדה ופאניקה, אז למה אני לא יכול לפנות לאיש מקצוע שכן מתמחה בזה רק בגלל שאני בטיפול חצי שנה? זה לא מסתדר לי כ"כ.. ואני לא מבין זאת. בנתיים התקפי החרדה רק הולכים וגוברים, והפסיכולוג שלי לא מתמחה בטיפול הכרני קוגנטיבי.

האם מדובר במטפלים דרך קופת החולים או

בשוק הפרטי? אני לא מצליחה לחשוב על סיבה ענינית לטענה שנאמרה לך כאילו אין חשיבות לגישה, בחרדה ופוביה יש חשיבות רבה לגישה.

Yehudall

New member
מטפלים פרטיים.

אני אל הולך למטפלים דרך קופת חולים. דיברתי עם חמישה, וכולם בלי יוצא מן הכלל אמרו לי את אותו הדבר. וגם לי זה לא ברור ..

yonadavg

New member
השאלה המרכזית היא....

האם הטיפול מסייע לך. גם אצל מטפל דינאמי אפשר לקבל טיפול טוב ויעיל לחרדה והתקפי פאניקה. במהלך הטיפול החרדה גם עשויה להתגבר. אפשר לברר ולדבר על כך עם המטפל. מה צפוי ולמה זה קורה. אבל אם אחרי כל זה אתה חש שהטיפול לא מסייע ולא טוב עבורך - ניתן גם לסיים אותו. לא מקובל לקבל לטיפול מטופל שנמצא במהלך טיפול אחר. טיפול אחד עשוי להפריע לשני. אבל אם תחליט על סיום הטיפול הראשון - בוודאי יקבלו אותך לטיפול ה CBT

yonadavg

New member
סיוג לדברים שכתבתי

כתבתי כי לא מקובל לקבל לטיפול מטופל שנמצא במהלך טיפול אחר. הקוד האתי של הפסיכולוגים קובע: הענקת שירותים פסיכולוגיים ללקוחות שניתנים להם שירותים בעלי זיקה דומה על ידי אחרים: פסיכולוגים רשאים להציע או לספק שירותים פסיכולוגיים ללקוחות שכבר מקבלים שירותים בעלי זיקה דומה מאיש מקצוע אחר (פסיכיאטר, עובד סוציאלי, פסיכולוג בעל מיומנות ייחודית), אך מוטלת עליהם האחריות לשקול בזהירות את נושאי ההתערבות ואת רווחתו הפוטנציאלית של הלקוח,לדון עימו על נושאים אלו ולקבל את הסכמתו לפנייה אל נותן השירות האחר. זאת כדי להקטין עד למינימום את הסיכון לבלבול ולקונפליקט. כלומר, כאשר אין "מיומנות ייחודית" משתמע שלא ניתן לקבל מטופל שמקבל טיפול מפסיכולוג אחר. יש שיאמרו שבמקרה שלנו המיומנות היא: טיפול בחרדה ובהתקפי פאניקה - ולכן אין למטפל ה CBT מיומנות שאין למטפל השני כיוון ששניהם יודעים לטפל בכך והתערבות של האחד תפגע בטיפול השני. לעומת זאת, ניתן לומר שהמיומנות הייחודית היא הטכניקה הטיפולית. כדי לתמוך בדעה זו אפשר להביא מחקרים רבים התומכים בייחודיותה של הטכניקה הקוגנטיבית ההתנהגותית לטיפול בנושא. על כל פנים, הנושא אינו טריוויאלי ומצריך שיקול דעת. לכן מה שאני מציע הוא כזה: לשקול את מצבך בטיפול - כפי שהצעתי בתגובה הקודמת. ואז יש לפניך שלוש אפשרויות: א. להמשיך בטיפול כפי שהיה ב. לבקש שהמטפל יפנה אל המטפל האחר ושיתאמו את הנושא גם ביניהם. ג. להתחיל בתהליך סיום בטיפול הראשון ולפנות למטפל השני. נוסף על כך, שכחתי לשאול האם אתה מטופל במקביל אצל פסכיאטר? אם לא, חשוב שתפנה אל פסיכיאטר, לפחות להתייעצות והערכה ראשונית.

אני בעד ג'

אופציה ב' נראית לי לא ריאלית, משום שלא נראה לי הגיוני שמטפל יפנה למטפל אחר... בד"כ המטופל יוצר את הקשר. בנוסף, למטפלי ה- CBT ולמטפלים הדינמיים אכן יש מיומנויות שונות לגמרי! מלבד הבסיס (שהוא להיות אמפתי וליצור קשר טיפולי טוב) שמשותף לכל הטובים.
הטכניקות הן בכלל לא זהות, ומבנה הטיפול מאוד שונה.

בתור מי

שמקבלת אנשים שנמצאים בטיפול ואפילו רואה את הייתרון שיש ביותר ממטפל אחד, הדרך לעשות זאת היא לבקש את המטפל הנוכחי שלך ליצור קשר עם המטפל שאותו בחרת, ולבקש ממנו לעבוד ביחד. מנסיוני, אתה מבקש משהו שהוא מאוד מוצלח בטווח הארוך. הטיפול ההתנהגותי יכול להיות קשה, או להציף תכנים דינאמיים שיקבלו מענה תמיכתי הולם אצל המטפל הדינאמי. אל תוותר!

למעלה