הועלתה הצעה

רותי ב.

New member
../images/Emo26.gif הועלתה הצעה

לעשות מפגש בירושלים, כולל לינה בכדי שנוכל להאזין לסליחות בבית הכנסת של הספרדים. הסליחות כרגיל בחודש אלול, שהשנה מתחיל ב- 5/9/05 . חשבנו על לינה באכסניה ע"ש יצחק רבין, זו האכסניה שבה מתקיים גם מידי שנה הקורס המרוכז ללאדינו (כך שדי הרבה אנשים בפורום מכירים את המקום). האכסניה ממוקמת מול הגן הבוטני וקרוב מאד למתחם המוזיאונים. המחיר שהם מבקשים על לינה של לילה אחד - לזוג בחדר זוגי - לינה + ארוחת בוקר - 260 ש"ח (כלומר 130 ש"ח לכ´א מבני הזוג). ליחיד בחדר לעצמו - 195 ש"ח - לינה + ארוחת בוקר. בברור עם עוד מקומות אלו הם מחירים מאד מאד סבירים. כמובן אפשר לחשוב גם על עוד פעילויות בקבוצה שתתגבש ותרצה לעשות את המפגש המיוחד הזה. ופה כל הצעה תזכה לתשומת לב. במידה שהסליחות מתקיימות אור ליום שישי נדמה לי שהלילה בין חמישי לשישי יהיה עדיף. רעיון נוסף אם כבר אנחנו בירושלים ליותר מכמה שעות הוא - לבקר בבית הספרים ועוד הצעות שאתם תעלו. הלוואי שנספיק כמה שיותר.
אני הצעות וכו' מתחת להודעה הזו. עוד משהו שניתקלתי בו, ולא רק אני, תוך כדי בירורים, וזה "בסוגריים", הערה פרטית. איי ג'דיוס קה אמפסארון אה אזר "מסחרה" אי דה לאס תפ'ילות דה סליחות, אמפסארון אה דמאנדאר פאראס פור אואיר לאס סליחות, אי פור טומאר פארטה, אור ב'יז'יטאר אה לוס קאלס (לוס פוקוס קה קדארון) דה לוס ספרדים. יו נו מה אקודרו קי מי פאדרה קואנדו סה אלב'אנטאב'ה דמפראנו אה לה דמאדרוגה פור סליחות, לה דימאנדארון קה פאגה פאראס . אנסינה קי טודוס לוס 'בירורים', אימפסארון אה סר דל מודו דה "קואנטו ב'ה קוסטאר פור אואיר לאס סליחות????' - אמי נו מה אגראדה אסטה מאסחארה.

Sarika

New member
רותי, רעיון נהדר

לה "מסחארה" קי סטאס אב'לאנדו, אס אונה ב'רואנסה, אנסינה קיראן אה סרקאר אה לה ג'ינטי אה לוס קאליס??? אה לה ליי??? טודו סי מזורה קון פאראס????

רותי ב.

New member
אי יו מה אינרב'יי אי פנסו קי אס

ב'רגואנסה דה מז'וראר אי אסטאס קוזאס קון פאראס.
קואנדו מוזוס מוס פ'ואמוס אל קאל די לוס ספרדים אה סינטיר לאס סליחות, אב'יה אפ'וארה דל קאל אונה קופה פור תרומות, אי אייה מיטימוס קאדה אונו קואנטו לי דיו לה אלמה אה דאר.

terigo

New member
לה "מסחארה" דה לה ליי

פאראס פאראס אל דיו דה ישראל קה פאקאדו.

etica

New member
סליחות

רותי לא מובן לי בהקשר לכסף הנוסף האם צריכים לשלם לכניסה לבית הכנסת עוד תשלום? ואם כן זה אומר שיהיה מקום שמור בבית הכנסת. אני שואלת כי הורי מעוניינים.

רותי ב.

New member
עוד קצת הסבר על הסליחות

מתוך אתר דעת (המאמר מרתק) - "ימי חודש אלול הם ימי רצון וימי רחמים וסליחות. ספרדים נוהגים לקום באשמורות לומר סליחות מראש חודש אלול עד יום הכיפורים, בימי החול. " ככה יש מספר בתי כנסת ספרדיים בירושלים, שבהם המנהג עדיין נשמר, לפני שלוש שנים, בהיותנו בקורס ללאדינו בירושלים, הלכנו בלילה להקשיב לסליחות, והיה מרגש ומרתק ומעניין. כעת בשיחות טלפון, ובביקור באתרים שונים ובשיחות עם הנוגעים בדבר, שמנו לב שכל הנושא של הסליחות התמסחר. פתאום מארגנים "סיורים מאורגנים" להאזין לסליחות, סיורים שמבקשים עליהם תשלום. אני מאמינה שעדיין יש בתי כנסת בודדים מאד, אולי אחד או שניים, שהנוהג האוטנטי והידוע לכל מי שחווה את המנהג מהוריו, מסביו, נשמר, גם בלא בקשת תשלום. ולא, זה לא אומר שיהיה מקום שמור בבית הכנסת לחגי תשרי. זה משהו שונה ואחר לחלוטין, ולא קשור לעניין סליחות אלול.

רותי ב.

New member
קרידו, און יירו גראנדה איזי

לה הודעה, פ'ינה לה פארטה קה סקריב'י אין לאדינו, אס טאמביין די may55 אי דה אסתרלו. יו סולו "לה אינקולגי" אל פורום.

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gifב'אמוס אה ב'יניר סי אז

דמאניינה דה ב'יירנס. סי נו קרמוס פאגאר (חוצפה!) מוז פואדמוס איר אל כותל אה סינטיר סליחות. מי פאדרה אי מי מאדרה אסטוב'יירון אן אל אניו קה פאסו. ב'ו דמאנדאר.

may55

New member
אכן בכותל יש אמירת סליחות אמה נו

קומו לוס ספרדים סליחות אין בית כנסת ספרדי אס אוטרו

tsiporganeden

New member
רותי עשר נרשמת, ולגבי המסחרה

חברים אתם שוכחים שכל הכסף הולך לבית הכנסת, המטרה של המסחרה זה כדי לקיים את בית הכנסת, מה רע בכך? צאו וראו את הכנסיות, ממה הן מתקיימות? לא מצדקות? ויש כנסיות אחת יותר יפה מהשניה, למה לגויים מותר שיהיה להם בית תפילה טוב ורק לנו היהודים זה מסחרה? אדרבא אני תורמת רק לבית הכנסת, כדי לאפשר להם להתקיים. נכון שהעני לא זוכה למצוות כמו העשיר, וזה כואב כי צריך לאפשר לעני גם להחזיק בספר או לפתוח בתפילה, זה שאין לו כסף לא צריך למנוע אותו מלעשות מצווה כה חשובה, זה לא פייר, היידה בואנה נוצ'ה קרידוס.

רותי ב.

New member
לא

לא הולך לביכנ"ס, הלוואי שהיה כך. צדקות זה צדקות. זה שונה לחלוטין. פה לא מבקשים צדקות פשריקה.

terigo

New member
למען הסדר הטוב גם לנו יש בתי כנסת

בבניינים יפים, ויש גם בבניינים פחות יפים האם זאת השאלה? לטעמי לא. מה שנעשה בבית הכנסת הוא העיקר בעניי איך מנוהלת התפילה באיזה נועם ובאיזה דרך ארץ ומדבריך צפור נהדרה עולה שיש גבירים שיקר חפצם בעיני הגבאים....ואילו ז'באלי איל פוב'ריטו קה נו אלקאנסה המירקאר למצווה קידה קון לוס מוקוס אנקולדאדוס בתי הכנסת צריכים להיות ממומנים על-ידי המועצות הדתיות בכל ישוב וישוב מזרימים תקציבי עתק...לאן הוא הולך? מדוע הוא לא מגיע ליעדו....ועוד שאלות רבות שחלקן כל כך מרגיז שאסתפק בזה. שבת שלום קרידוס

אסטרלו

New member
מי מצפה היום לנועם ודרך ארץ?

אין חיה כזו. מי פאפו ארה אל גבאי דל קאל אל לאדו דה סו קאזה. ארה קאל מוי צ'יקה אי פרוב'ה. אזייה פארה אל קאל מונצ'אס קוזאר פור קה טנייה בואנאס מאנוס, קוזאס דה טאבלה, דה אקלטריסיטי אי אוטראס. אל קאל ארה טודה לה ב'ידה דה אל, סיימפרה אסטאבה לימפיה אי ארסנטאדה, אי פור טודו אסטו- נונקה נו סה אצ'ו אל ג'פ ני אונה פרוטה. טודו ארה קון אמור.

terigo

New member
אנחנו שהורגלנו לדרך ארץ וצניעות

מתקשים להשלים עם התופעות של זילות הערכים והמסורת שחרוטים בנימי נפשינו. ממש כשם שכתבת, העשייה היית מתוך צורך נפשי של הנותן ושל המקבל כמובן מאליו, אהבה שלא הייתה תלויה בדבר בית הכנסת היה ונשאר במרכז ההויה של הורינו ז"ל ולכן שברון הלב שפוקד אותנו. אסטרלו אולי, אולי אם נצא יחד לג'ונגל נמצא את עקבות החיה הזאת ונשיב אותה לחיקנו.

אסטרלו

New member
טיינס רזון טריגו,

לה קוזה קה מאנקה מאס מונצ'ו אס - הונור. נו איי מאס הונור פארה אל קאל. אל קאל סה איזו אצ'ו אי גאנאנסיה פארה פארייה (כנופיה) דה לאדרונס. מה אקודרו קומו דה הונור טנייה מי פאפו אה אסטה קאל צ'יקה. סה יב'אב'ה הקאזה אה קוזיר קוזאס קה סה דסקוזיירון, אי מי גראמאמה לוס קוזיה אן קאזה. אל טאפון דל ליב'רו גראנדה, לאס טאלגאס דה לוס ליב'רוס דה תפילה, אי אוטרוס. אן לה צ'יקה גוארטה קה טנייה אנסמברו רודה, אי קאדה נוצ'ה דה אלחת, אראנקאב'ה דה לה גוארטה פארה ייב'אר אלה קהילה רודה פארה הבדלה. מוזוס טנייה מוס לה זכו אה ב'ר אסטה הונור. מי פאדרה דיזי קה לה ליי סה איזו דה לאסטיק - קאדה אונו לה טראב'ה אנדה קרה.

למעלה