האם "הכל צפוי"?

גריני

New member
../images/Emo26.gif האם "הכל צפוי"?

פעמונית שאלה למטה - למה, בעצם, עלינו להתאמץ? אם כל מה שצריך לקרות ממילא יקרה... אז אולי פשוט נשב ונחכה שיקרה מה שצריך לקרות... וזה מוביל כמובן ל"הכל הצפוי והרשות נתונה" - כי אם "הכל צפוי" אז איזו "רשות נתונה"??? ומה שאני חושבת על המשפט הזה ובכלל, על החיים המורכבים שלנו זה: הכל צפוי - כלומר: באנו לעולם עם איזו "תוכנית אב", מעין מפה שבה מסומנים הכבישים הראשיים בהם אנחנו חייבים לעבור (גם כאן ישנה בחירה, אבל זו נעשתה על ידינו עוד לפני היוולדנו: אנחנו בוחרים, כנשמה, את המקום אליו ניוולד, הורינו וכו'). "הרשות נתונה" - היא הבחירה שלנו בכבישים הצדדיים. ישנם המון מצבים בחיים בהם אנו מגיעים להצטלבות דרכים, להסתעפות - שם אנחנו בוחרים את המשך דרכנו. הנתיב בו בחרנו מוביל אותנו בהמשך הדרך. בנוסף לכך, יש לנו גם אלטרנטיבות, ישנה אפשרות להגיע לנתיב גבוה יותר. הבחירה בדרך רוחנית, למשל, מביאה אותנו אל אותו נתיב גבוה. כאשר אנחנו מגלים את הדרך הרוחנית, ומבינים באמצעותה שהחיים הם לא משהו שרירותי שנכפה עלינו - אלא - אנחנו יוצרים את החיים שלנו צ- בכל רגע ורגע! (ע"י אמונותינו, מחשבותינו והמעשים שלנו) - אז אנחנו מגיעים לבחירה חופשית לחלוטין. זהו העניין המרכזי בסדרה "שיחות עם אלוהים" (ובספרים רבים נוספים). אני מצרפת לכאן קישור למאמר שנכתב ע"י דפנא לוין, בנושא בחירה או גורל ומציעה לכולם לשרשר לכאן את מחשבותיכם בנושא ודוגמאות מהחיים - אותם מקרים בהם בחרתם את המשך דרככם. אני, למשל, כשנישאתי לראשונה וכשהתגלעו חילוקי הדיעות ביני לבין בעלי - עמדתי בנקודת בחירה: להמשיך את חיי איתו או להתגרש... היתה זו בחירה חופשית!

גריני

New member
לפי דעתי צריך לזרום/ bflygirl

ולפעמים יש שיעורים בחיים שצריך לעבור וללמוד ויש כל מיני בחירות: נגיד במצב מסויים יש כמה בחירות כמה שבילים להמשיך בדרך.... ואת יכולה לבחור איך את רוצה להמשיך בדרך באיזה שביל

גריני

New member
סיבה מאוד פשוטה/ נשמה יתרה

נאמר שיש למעלה אצל ריבונו של עולם בריכה ענקית של שפע. ועכשיו נאמר שנקבע בראש השנה שפעמונית הגשם תקבל XXX שפע. כדי שפעמונית תקבל את מה שנקבע לה היא צריכה לפתוח את הברז בבריכת השפע, שכתוב עליו "הברז של פעמונית". אם היא לא תפתח את השפע, אולי היא תקבל קצת ממה שישפך אליה מברזים אחרים אבל את העיקר היא לא תקבל. לכן היא צריכה לעשות השתדלות. השתדלות זה מה שאת מכנה מאמץ. חוץ מזה, מי רוצה לקבל שפע בלי להתאמץ קצת?

גריני

New member
למה הכוונה השתדלות ומאמץ?/ שרה כו

הרי אם כל מה שצריך להיות יהיה בכל מקרה, בין אם נשתדל או לא, השאלה באמת למה להתאמץ? נכון שאף אחד לא רוצה =-לחם בזיון= כמו שכתוב בקבלה כלומר לקבל בלי להתאמץ אבל בכל זאת למה להשתדל ולהתאמץ? אין דבר העומד בפני הרצון

גריני

New member
המחשבה שלי בנושא הזה...ו ד א ר מ ה

אם אני אתייחס למטאפורת אגם השפע והברז, על מנת שאדם יוכל להבין ולהעריך את השפע, ולהשתמש בו לטוב, חשוב שהאדם יתאמץ להשיגו, אם אדם תמיד יחיה מה"טיפות" שנופלות עליו מברזים של אחרים, הוא לעולם לא יגשים את יעודו במלואו, אם מישהו אחר יפתח את הברז עבורו, הוא לעולם לא יוכל להפנים ולממש את יעודו באופן הטוב ביותר, אבל אם אדם יפתח עבור עצמו את הברז, כך הוא ילמד את הדרך ויגיע אל המטרה, יתכן שבשלושת המיקרים ה"בריכה" תתמלא, אבל המשמעות של הדרך היא שתקבע. אם מישהו ראה את הסרט "דלתות מסתובבות" זה היה הרעיון העיקרי, המטרה היתה אותה מטרה, שתי ההתפצלויות הגיעו לאותה נקודה, אבל הדרך היא שקבעה את ההתייחסות והמשמעות של המטרה הסופית. ערב נעים ומחייך דארמה

גריני

New member
'קארמה' או 'גורל'ו Tal_Ya_Tal

אנשים רבים מבלבלים בין המושג קארמה לגורל. האמונה בגורל היא האמונה, שבעצם, אין לנו שום שליטה על חיינו. כי מה שלא נעשה, ישנו 'גורל' קבוע מראש והוא 'מוכתב מלמעלה'. תפישה כזאת, הופכת את האדם לפאטליסט. כי באמת אין שום אפשרות לשנות את הנתיב. ישנה המתנה, ש'דברים' יקרו. ועל כן ישנן גם פניות למגידי עתידות למיניהם, שיכינו את האדם מראש, לקראת 'גורלו' (מה שהופך לעתים קרובות לנבואה שמגשימה את עצמה) כאסטרולוגית הוליסטית, אני רוצה להדגיש, שהמושג 'קארמה' שונה במשמעותו. קארמה איננה גורל. קארמה היא נתיב הבחירה של הנשמה, על מנת להתפתח. אפשר לכנות זאת 'מסלול הלימודים שהנשמה בחרה בחיים הללו'. כאשר בעצם, 'הכל צפוי והרשות נתונה'. כלומר, ישנו נתיב מרכזי. אך יש לנו תמיד את הבחירה, איך לעבור את הנתיב, אם לקצר או להאריך את הדרך והיכן להתעכב... הגדיל לעשות הקורס בנסים, שאומר: "זהו ´קורס בנסים´ זהו קורס נדרש. רק המועד שבו תלמד אותו תלוי ברצונך.רצון חפשי, אין פירושו שאתה יכול לקבוע את תוכנית-הלימודים. פירושו הוא רק, שבידך לבחור מה אתה רוצה ללמוד בזמן נתון...." הקארמה היא בהווה. היא ב"כאן ועכשיו". לכן היא גם נוצרת ונפתרת ב"כאן ועכשיו". זה קורה עשרות פעמים ביום כאשר יש לאדם מחשבה והוא עונה עליה במחשבתו. ו'רואה תוצאה'. "הנך מה שאתה חושב והופך להיות מה שחשבת" אמר גוטאמה בודהה ("הנאור") כלומר, המחשבה יוצרת את 'עתידנו' ומי שמאמין בגורל, חייו יהיו נשלטים בידי 'גורמים חיצוניים'. "חיי אדם עומדים או נופלים על תפישתו ושימושו ב'כאן ועכשיו' שלו". אמר מרטין שולמן, אסטרולוג קארמתי. ההווה, הוא כל אשר ישנו. אם אין ביכולתו של אדם להשתמש ב"כאן ועכשיו" שלו, הוא ינסה להשתמש ב"כאן ועכשיו" של זולתו. כך הוא חי למעשה, מחוץ לעצמו ומביא אושר לאחרים, אך לעולם אינו מדגים אושר מוחלט בתוך עצמו. בהשפעה, הוא הופך בעצמו לחוק הסיבה והתוצאה . הוא השחקן והקהל. הבורא והצופה על האורות, הצבעים והסידור. הוא, הוא למעשה ה"כאן ועכשיו". מפני שב"מציאות" הוא זה כל מה שמתרחש. על מנת להבין זאת, עליו לדעת חוק אוניברסלי בסיסי אחד. או שהוא לומד את הטבע של האנרגיות הפלנטריות ופועל באמצעותם. על פי ה"כאן ועכשיו", או שהוא מופעל על ידן והופך להיות כל דבר מלבד "השחקן המרכזי בחייו". קיימות רק שתי שיטות חשיבה וכל הזמן אנו מדגימים את אמונתנו ששיטה אחת או אחרת היא הנכונה. מן ההדגמה שלנו, לומדים האחרים וגם אנו. השאלה איננה אם נלמד, שהרי בעניין הזה אין ברירה. סדנת עבודה עם ה'קורס בניסים'

../images/Emo41.gifהכל צפוי והרשות נתונה../images/Emo41.gif

כשאני מלמדת את הקריאה בקלפים, השאלה הזו נשאלת חדשות לבקרים, ואני מאד אוהבת לצטט את דבריו של גידי גלבוע בנושא הכל צפוי והרשות נתונה. אז אמנם הכתבה שמצורפת מדברת על הנושא הזה מהזוית של הקלפים, אבל יחד עם זה היא בהחלט מסבירה בגובה העינים, את הכוונה. להנאת כולנו

הכל צפוי והרשות נתונה...

הכל צפוי - בורא עולם יודע הכל כי בעולם רוחני אין זמן. אי לכך היום אתמול ומחר היינו הך הם. לכן היום שלך הוא יודע מה עשית מחרתיים. הרשות נתונה - הרשות בידך לבחור את דרכך אבל את מצווה לבחור את הדרך הנכונה שהתווה בורא עולם. ואין סתירה בין השניים

יש פה סתירה ../images/Emo102.gif

אני יכולה לבחור את דרכי? אבל מצווה לבחור את הדרך של בורא עולם ? אז איזו רשות נתונה לי ?

bflygirl

New member
את פשוט מאמיייייייייי

פעמונית- צמח עשבוני חד שנתי או רב שנתי ולו פרחים דמויי פעמון שצבעם כחול, ורוד או לבן. ואת ממש מיוחדת כמוהו את בתחילת דרכך ואת אני מאחלת לך שתמצאי בזמן הכי מתאים ונכון לך את התשובה לשאלות שלך בינתיים את זקוקה לקצת מסתורין ולזרום עם החיים התשובה תגיע מהמקום הכי פחות צפוי וזה יהיה יחודי רק לך ולא לאף פעמונית אחרת

אין סתירה כי ...

הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים. כשאת בוחרת לא בדרך שבורא עולם ציווה, זו בחירה שקשורה ישירות ליראת השמיים שלך. כל מה שאת בוחרת בחיים, נעשה על פי מידת האמונה שלך בבורא עולם. בורא עולם אומר שכדי שתהיי מאושרת בעולם הזה ובעולם הבא את צריכה ללכת על פי ציוויו. היצר הרע שאומר לאדם שהוא יכול לעבוד את השם על פי תחושות הבטן שלו ולא על פי ציווי הבורא הוא זה שגורם לאדם לבחור בדרך לא נכונה. לעומת זאת יש יצר טוב שאומר לאדם להתחבר לבורא ולחפש את האמת. זה נושא מסובך. חבל סתם להכנס לזה.

seeyou

New member
הכול ידוע מראש-רק שאנו לא יודעים!

הרבה דברים אנו לא מבינים וגם מה שחושבים שמבינים זה חלקי... כול המדענים בעולם לא הצליחו להבין את שאלת השאלות ולכן התחילו ב"מפץ הגדול" ומה עם המפץ הקטן"? כאשר זרע(בודד מתוך 30.000.000 מנה יומית!) פוגש את הביצית(כאשר כולם כבר נמצאות בגוף האישה ורק מקבלות ישור לעזוב פעם בחודש...מגיל מסויים עד גיל מסויים... אז מי בכלל מחליט מי פוגש את מי? איך הנפש מחליטה איזה זוג הוריים ביולוגיים לבחור? כפי שאנו קיימים מבלי לדעת את הסעבה לכך...כך גם המשך החיים שלנו ניסתר מאיתנו....כול אנשי קורא בנס קפה זה רק זיבולי מוח... ...ברור שלכול אדם יהיו בעיות בכסף,אבודה-משפחה,....אז זורקים ניחוש... ככול שמצבינו רע כך אנו נאמין שסיפורים של אחרים על דרכים שיכולים לבחור... נכון שהבורא-לא חשוב איזה שם ניתן לו....קבע בנוסחה הבסיסית של זרע וביצית איזה תכונות יקבל האדם? אז איך אני יכול לבחור את דרכי? אם אני נמוך,שמן,צולע.....רוצה להיות דוגמן? או כול הציונים הם מתחת לפני המים אך רוצה להיות טייס? דוגמה מהחיים בת דודה שלי שלחה את הבת שלה לשנה לימודים באוניברסיטה חיפה בתקווה שתכיר יהודי! שם היא פגשה נוצרי אמריקאי וחזרו ביחד והתחתנו! אז מי כתב את התסריט? למה ללכת רחוק? יצאתי עם בחורה 3 שנים...ניצלתי את ההיזדמנות שהיא נסע להוריים שלה מחוץ לעיר והזמנתי בחורה לסרט... החברה הקדימה את החזרה שלה,המונית שבה נסע בגלל פקקים עצר בקצה השני של העיר, במקום שונה מהרגיל-בדיוק במקום שהייתי עם הבחורה האחרת... אז מה היה רע בתיכנון שלי? גם המחשבות "שלנו" הם ממש לא שלנו....הייתי אומר רובוטים ביולוגיים... לא נעים? מה לעשות? יש רק לשתף פעולה!

bflygirl

New member
אהבתיייייייייייייייייי

מרענן ושונה והכי אהבתי את ה ENDING מה לעשות? יש רק לשתף פעולה!

seeyou

New member
מרענן ושונה-!../images/Emo140.gif

כולנו דומים(באופן כללי)...אך מצד שני....שונים!! זאת היתה הכוונה של המשורר?

למעלה