האופטימיסטים ,שיר סיום

../images/Emo26.gif האופטימיסטים ,שיר סיום ../images/Emo36.gif

====הקדמה====== שיר זה נכתב לפני כ50 שנה ע"י נתן אלתרמן ,הוא מוגש לפורום זה כשיר פרידה ממני ,סבא אליעזר ה"אופטימיסט" אשר הבין מזמן שאופנות באות והולכות ,ודעות באות והולכות. כל אחד בזמנו ,טוען לצידקתו המוחלטת ,מול"בורות וחוסר הפתיחות"של סביבתו ה"פרימיטיבית" עד=העלמותו ה"נאורה" בערפל השיכחה. ==רק דבר אחד נשאר יציב אלפי שנה=== האופטימיסטים,,כתב נתן אלתרמן נסענו עד למרחקי שנים. עברנו רוב דורות באור וצל. מצאנו גם מכרים שם נושנים, מצאנו שם את ארץ ישראל! שם העבר קורא אל העתיד : לשקוע ביאוש אל נא תעיזו! פסימיות מותרת ליחיד. אבל אין עם.אין עם בלי אופטימיזים! בלי אופטימיזים אין חורשים בסלע למצוא בו מים ולישבור שרב בלי אופטמיזם אין זוכים לפלא בלי אופטימיזם אין יוצאים לקרב! וסבא ישראל ,על אף הכל . מהו,אחי? הוא האופטימיסט הגדול! אחרי פרס אחרי בבל אחי האופטימיסט ,הזה עודנו חיי! יש באומה : פסימסטים. פקפוקיסטים. פלפוליסטים. פניקיסטים. קריטיקסטים. פטליסטים. וכוחיסטים. אדרביסטים. עקשניסטים. אבל העם ,העם כולו -הוא אופטימיסטי! ========= (אני מוסיף יש גם "ערליסטים") ממני סבא ..אופטימיסט ראלי שיודע בבירור מי ינצח בסוף , ומי יעלם בראי ההסטוריה של עמנו כגחמה חולפת

_יובלל_

New member
שלום סבא

מה? שוב אתה נפרד מאתנו? כבר פעם שישית.... ושאלה: לפי מה נקבע מה זאת גחמה חולפת, ומה התקדמות ושחרור מדעות קדומות ומנהגים לא רלוונטים? האם הלגיטימציה המבורכת (וכמובן שהדרך עוד ארוכה) שקיימת כיום בחברה לנישואים אזרחיים, למשפחות חד-הוריות, להעדפות מיניות שונות, זאת גחמה חולפת? אני בטוח שלכל אחת מהדוגמאות האלו קמו בזמנו סבא-אליעזרים שהתנגדו בתוקף והכריזו כי אלו גחמות חולפות, וראה זה נס... הגחמות לא חלפו, בחלק מהמקרים הם אפילו הפכו לבון-טון, וקול הסבים נדם... אני משוכנע שההגיון הבריא ינצח ויותר ויותר חילוניים יפסיקו לבצע את המעשה הזה שכל כך מאוס בעיניהם. אני מאמין שפחות ופחות אמהות ימצאו במצב הנוראי בו הן חרדות שמא יוולד להן בן, כי אז יצטרכו למול אותו.

שלום יובללי

אני שמח שאהבת את השיר של אלתרמן בהקשר לברית המילה ..לא נותר לנו לחכות להסטוריה היא תשפוט אם צדקתי או לא! ונחש מה ...אני אופטימיסט בניחוש הנכון שלי! שבת שלום

_יובלל_

New member
אני מת על אלתרמן...

ויש לו שירים הרבה יותר מוצלחים בעיני... ולגבי הניחוש הנכון (2 X 1) אשמח להציע לך התערבות קבל עם ועדה..

../images/Emo9.gif עם חיוך בזווית הפה

עם חיוך בזוית הפה ,אומר לך משפט עתיק ========== נחיה ונראה ========= ברית,, אינה במשקל נשואים אזרחיים והקשר שהינך מנסה לקשור בינהם מופרך בעליל ,לגביי מסמך משפטי מהונולולו אשר קושר בין גבר ואישה שווה ערך לכתובה בדת היהודית ,התוצאה הסופית היא אותה תוצאה! וכפי שאלתרמן כתב באומה יש, אדרביסטים וכוחיסטים פקפוקיסטים וכדומה

אורית ג.

New member
סבא , ברוך השב אלינו, שלחתי לך גם

מייל אז קח דואר. ואלתרמן באמת בחור מוכשר מאוד
וגם אני אשמח לחיות ולראות (בעיקר לחיות ברררררר.... הימים האחרונים היו נוראיים לכולנו כעם וכבודדים). לא הבנתי בדיוק מדוע ההשוואה עם נישואים אזרחיים לעניין ´המהפכה המחשבתית´ בנושא ברית המילה לא נכונה. אני דווקא רואנ בזה תהליך מאוד דומה ומצפה לרגע שזה יהיה נורמטיבי באותה צורה. אז?

אורית -תשובה ממצה

אשה חכמה אמרה לי על השתתפותי בפורום, "שני קווים מגבילים לעולם לא נפגשים" וברור לי שלעולם לא ניפגש בדיעותינו! נכון שאנחנו אוהבים לנתץ מיתוסים, פרות קדושות וסמלים בשם "הקידמה הנאורות והחשיבה המודרנית" (בסוף כל קידמה הופכת למיושנת) אבל תמיד תישאר גחלת לוחשת מינמלית ,הגחלת הוא סמל הברית בעידן הגלובליזציה ואנטי גלובליזציה כל חברה מנסה לשמור על יחודה התרבותי ב"כפר הגלובלי" המשעמם והמלהיב כאחד. דווקא בגלל יחודיות זו, החילוניים בינינו ימשיכו למול את בניהם ולסמן אותו בסימן "ברברי ופרימיטיבי" רק למען סיבה אחת, כדי להשתייך לקבוצה מיוחדת שחייה בישראל ..שנקראים ישראלים יהודים === מי שישפוט אותנו בצידקת דיעותינו זה רק שעון הזמן, === כולי תקווה שילדכם יגדלו ויהיו נחת להוריהם ויתרמו לחברה הישראלית ממני סבא שצופה לעתיד

דיאנה1

New member
למה דווקא כריתת הערלה זכתה אצלך

לכתר של שומרת הגחלת וכו´? למה לא שמירת השבת? נישואים דתיים? אכילת כשר? ברור למה - כל הדברים הללו דורשים מאמץ והקרבה מצדך, לעומת זאת לכרות חלק מהגוף של תינוק חסר ישע שלא יכול להתנגד זה הרבה יותר קל.

לאה2707

New member
../images/Emo45.gif 10 דיאנה. את זה שאלתי את

הסבא כבר כמה פעמים, ומוזר שהוא נמנע מלענות על כך... מעניין למה?

ומדוע הזברה לובשת פיג´מה?

כי זה הסימן שלה בטבע ואני בחרתי בסימן שלי ..בברית לא בשמירת שבת לא בהדלקת נרות לא באכילת כשר כי זה סימן וסמל ויזואלי שמתאים לי ולשבט שלי

סבא אליעזר

יש כאן בפורום מן הסתם עוד סבים שבחרו רק להשאר עם הסמל, בלי התוכן, והבאים אחריהם, וויתרו גם על הסמל. הרי גם אצלך במשפחה במעלה הדורות יש יהוים שלא פללו שצאצאם ישב בארץ הקודש, יחלל שבת בפרהסיה, יאכל נבלות וטרפות, וכל שישאר לו היא הברית. וסתם תסבירו לי, קצת קשה לי להבין מה כ"כ קשה בלהדליק נרות?

ציפורה ,התוכן חשוב לא פחות

אני בחרתי להעביר לצאצאיי תוכן וערכים שהם מעבר להדלקת נרות שהם: אהבת הארץ הקשר לישראל אהבת הזולת תרומה לחברה בישראל ממני סבא אליעזר

לאה2707

New member
ציפי. ככה זה התחיל גם אצלנו, ההורים

לא שמרו שבת, אך התחתנו בנשואים דתיים והאמא שלי הדליקה נרות בכל יום ששי. אנחנו נשואים בנשואים דתיים, אך לא שומרים שבת ולא מדליקים נרות. ואני לא אענה לך ב"למה ככה, כי הזברה לובשת פיג´מה" אלא לענין, פשוט איננו מאמינים ולכן איננו זקוקים גם לזה. ילדינו, אחד נשוי בנשואים דתיים ומל את בנו אצל רופא שהוא גם מנתח וגם מוהל, אחד נשוי בנשואים אזרחיים ועדיין אין לו ילדים, ועוד אחת נשואה בנשואים אזרחיים (נשואי פרגוואי) ולא מלה את בנה. אך כל ילדי כמובן אינם שומרי שבת ולא מדליקים נרות מאותן הסיבות שלנו. כולם חונכו אצלי לאהבת הארץ, וחובתם לתרום את תרומתם לארץ ושרתו בצבא כקצינים (כולל הבת). לגבי בניו של ה"סבא" אני רק יכולה לנחש או לשער, שאף כי אמנם קיבלו חינוך לאהבת הארץ וכו´, אין לדעת בהמשך לגבי הנכדים, אם יתחתנו בנשואים דתיים ואם ימולו את בניהם. ימים יגידו. ואת זאת גם ה"סבא" לא יכול להבטיח לעצמו. לגבי הסבא, הוא מוצא לנכון לקיים את מה שנוח לו, לגבי הנשואים אזרחיים (מעניין...), או אכילת חזיר ואי שמירת שבת, והוא החליט שמה שחשוב לו זה לחתוך לילדים שלו ומקווה שיחתכו גם לנכדים שלו. אז, כפי שהוא אמר" "נחיה ונראה...". מה כל כך קשה להבין כאן? לחתוך למישהו אחר זה יותר קל מאשר לקיים דברים שחלים עליך עצמך. הרי הוא כבר חתוך, אז למה שילדיו ונכדיו יהנו יותר ממנו?

לאה2707

New member
אה, כן. שכחתי לציין לגבי הסבים שלי,

משני הצדדים, היו דתיים במלוא מובן המילה וכל מה שכרוך בכך.

שאני אבין על מה את מתגאה פה?

על זה שביתך לא חתכה את הבולבול של נכדך??? כל הכבוד לאה´לה ! צר לי לאה ,אבל מכל עשרות הודעותייך בפורום זה ,נראה כי עניין הבולבולים תקף אותך כמעשה דיבוק ,עוצמת הרגשות שאת מפגינה מתאימה לאותם קבוצות קיצוניות בפוליטקה הישראלית "כך" "מולדת" וכדומה. כלומר כולם טועים והם הצודקים ,החכמים ומי שלא בדעתם ,ניפסל על הסף כהדיוט, חסר שכל ,נאיבי,ושאינו מבין את ארצו והעולם . כפי שכתבת פעם, בעלך אינו בדעתך ואינו תומך באי מילה אבל אני מניח שאהבת ילדיו גדולה מכפיית דעותיו אז קחי הכל בפרופורציה לאה ככה תגיעי עד מאה כמו עשרים.

לאה2707

New member
העיקר שלא ל"מאה ש ערים"... ../images/Emo8.gif

בקשר ל"הדיוט" "חסר שכר" נאיבי" וכו´, אתה אמרת, אין לי מה להוסיף. בעלי בהחלט בדעתי ובדעת ילדינו. ציינתי רק שגם הוא חשש בדיוק כמוני, בהתחלה לגבי ה"שונות" ותו לא. ובודאי שלא לעניין היהדות והדת, שלא מדברים אליו בכלל! בהזדמנות אספר לך, מה שהוא חושב עליך ועל שכמותך, חותכי ערלות ומתעללים בתינוקות חסרי ישע. וחוץ מזה, אל תקלל אותי בהשוואה לקבוצות קיצוניות שהזכרת לעיל. אני שמאלנית מוצהרת. (אולי קצת חוטאת בקיצוניות קלה בכיוון זה... מודה). ונכון, אהבת ילדינו ונכדינו גדולה מכל כפייה את דעה דתית או חברתית. נחיה ונראה מה יעשו ילדיך או נכדיך. או קיי? אגב, מדוע הם לא מביעים את דעותיהם בפורום, אתה לא מספר להם? אתה מפחד? שתחיה עד כמה שאתה רוצה. לי מספיק פחות ממה שאיחלת לי. אתה באמת מאד מאד מיושן, אבא שלי נהג להגיד תמיד "עד מאה כמו עשרים"...

אין גבול לדו פרצופיות הקיצונית שלך

גם שבנך מל את בנו אמרתם לו שהוא "רוצח" מתעלל בתינוקות חסרי ישע? לא רק שאת קיצונית אמוציונלית את גם היפוקרטית!

לאה2707

New member
אז הייתי "רוצחת" כמוהו, אם כי גם אז

אמרתי שזו התעללות. ואני מרגישה מאד מאד אשמה... הייתי בורה ועשיתי דברים אוטומטית, כי כך עושים כולם ועוד האמנתי ברוב טפשותי שזה בריא. ואם יוולד לו או לבני השני עוד בן, אני בהחלט אדאג לידע אותם בזמן בעובדות. עכשיו לפחות יש הוכחות לבורות, לחוסר הנחיצות ולנזק שזה גורם, מעבר לזה שזו באמת סתם התעללות אכזרית בתינוק חסר ישע. אני האחרונה שאפשר לקרוא לה דו-פרצופית, אולי אתה כזה ואינך מודה. איפה ילדיך? מה הם אומרים על הנושא? הייתי מאד רוצה לדעת מה דעתם אחרי שאתה מהלל כל הזמן את עצמך על החינוך שנתת להם. אבל אני בטוחה שאתה מפחד לעמוד במבחן הזה. בודאי תענה לי כהרגלך, למה , ככה, כי הזברה לובשת פיג´מה... יופי סבא´לה, ממש חכם, איזו צביעות. מודה שאני אמוציונאלית ואולי קצת קיצונית, אבל זה רק מתוך רגשי אשמה! בכל אופן אני לא צבועה ולא דו פרצופית כמוך. מצד אחד חותך לילדים שלו ומצד שני אוכל נבלות וטרפות, נוסע בשבת ומי יודע מה עוד. היפוקרטית? אני? מה זה? מה הקשר? תסתכל קצת על עצמך בראי. אתה לא יותר מאשר דמגוג.

למעלה