האופטימיסטים ,שיר סיום

אני הבנתי טוב מאוד ושערתי שכך

הדבר לגביך, ואני מתפלאת שהסב לא מבין שאם לא בניו אז בני בניו עלולים להגיע בדיוק למקומם של ילדיך. אני גם חושבת שאם תסתכלו החוצה, לעבר ארצות ניכר, תוכלו גם אתם לראות מה קורה לאלו שהתנתקו לחלוטין מהיהדות ווליאם כהן - אינו יהודי, כלל המאיירים מהוליווד קשורים להידות רק בשמם, ובנוסטלגיה מרוחקת על סב סבו של סבם. סבא אליעזר, נמצא פשוט דור אחד לפניך, ווילאם כהן, דור אחד או שנים אחריך. והלואי ואתבדה.

ציפורה יש חיים אחרי ה"אין כיפה"

גם לחילוניים יש ערכים ציוניים (הס מלהזכיר את המילה) גם לחילוניים יש מצוות (לא כל חובש כיפה צדיק ) גם חילוניים שומרים על מסורת ערכית (לא דתית) גם חילוניים מצטטים ממקורות חכמינו ומתגאים בשורשיהם ולהזכירך עדיין רוב האנשים שתורמים למדינה הם חילוניים חילוניים שמגדירים את עצמם אנרכיסטים אתיאיסטים כנראה ינשרו בשלב מסויים לניו זילנד או לכל תפוצה אחרת כי כאן צדקת.אין שום סיבה שתקשור אותם לארץ הקשה הזו אבל בואי נודה קבל עם ועדה תמיד היתה נשירה מהעם היהודי בגלל הקושי להשתייך לו ,אבל עובדה ,אלפיים שנה הוא שרד! ממני סבא האופטמיסט ...(קראי את השיר של אלתרמן)

ירון@ר

New member
עם יהודי, נשירה

שטויות במיץ עגבניות. אין עם יהודי ולכן לא היתה נשירה.

לאה2707

New member
נו, אז מה? את באמת חושבת שאיכפת לי

מהיהדות? אף דת לא מדברת אלי. איכפת לי רק מישראל מולדתי שאותה בנו הורי, כי אני ישראלית וכזאת אשאר. אני דוגלת ב"חייה ותן לחיות", כל אחד שיחיה כפי שהוא בוחר לחיות, זו ארץ חופשית. רוצה להשאר דתית, בבקשה, אני מכבדת את רצונך, אז בבקשה כבדי גם את רצוננו ואל תכפי עלינו את אורח חייך. אני מאמינה בעצמי וגאה מאד בילדי כפי שהם ושלא ישתנו. ונכון, כנראה שהסבא הוא דור אחד לפני בתהליך האבולוציה (מבחינת הדת לפחות). לכן אמרתי, נחיה ונראה, מה יעשו ילדיו או נכדיו בעתיד. טוב, אני חייבת לצאת. אז מקווה להתראות בערב. ביי

אני בערב הולכת לשבע ברכות

עוד טכס ארכאי של השבט שלנו. אין כמו האמת. הגם שהיא צורבת. למעשה בינך ובין ירון, אין כל הבדל. רק שהוא הפסיק לקראו לעצמו יהודי, ואת עדין לא. גם סבי וסבתי בנו את מדינת היהודים, וסבתי שעדין חיה ב"ה, לא רואה איתך עין בעין, ואני תמהה אם הוריך רואים איתך עין בעין בנושא זה. מעולם לא אמרתי שעל גויים למול את עצמם. כל גויי העולם שייכים לאלו שאינם נכללים בציווי האלוקי של מילה. ולכן כל מתלבט אני אשאל - הלנו אתה? האם דעתך כדעת לאה? כדעת ירון? האם גם אתה אבדת כבר את הניצוץ היהודי?

לאה2707

New member
ציפי, אני נולדתי להורים יהודים

ולכן גם אני נחשבת יהודיה. אך יותר מכל אני ישראלית, כי נולדתי בישראל. בקשר לדת, אינני מאמינה בשום דת, כך שאין לי בעייה עם זה. בן אדם צריך להאמין בעצמו, לחיות בשקט את החיים הקצרים שלו עלי אדמות, לא להרע לאחרים ולתת להם לחיות כרצונם. המוטו שלי זה חייה ותן לחיות, ואל תעשה לחברך מה שלך לא נעים.

אמיר.

New member
סבותיך ...

הקימו פה מדינה כי פה מקומו של העם היהודי. הם נלחמו (ואנחנו ממשיכים לצערנו) נגד הכיבוש הזר של הארץ והצליחו להקים מדינה של יהודים (לא של ישראלים). אם חלילה תגדל כאן ההתבוללות (ויש עם מי) אנחנו עלולים לחזור לאותו מצב שבו היהודים צריכים להלחם למען הקמת מדינה של יהודים כאן. אני לא רוצה שזה יקרה. את רוצה ? איך נמנעים מזה ? ------------- אני רוצה לחיות במדינה יהודית. מדינות של ´חיה ותן לחיות´ יש בשפע. למה גוזלים לי את כבשת הרש ?

Ludwig

New member
הרצון שלך במדינה יהודית...

איננו חשוב יותר מרצונם של בני הארץ האחרים במדינה דמוקרטית המכבדת את כל אזרחיה ולא רק קבוצה חלקית. אפילו ההסטוריה של מדינה מסוימת איננה מצדיקה פגיעה באזרחיה בהווה.

בהחלט צודק,אבל תחליט למי אתה שייך

אבל מה הקשר בין ההסטוריה ומינהגיו של העם היהודי שיושב בישראל ובין ההסטוריה והמנהגים של הצ´רקסים,דרוזים,ערבים,שיושבים בישראל מישהו הפריע אחד לשני???? אנחנו מדברים רק על העם היהודי שיושב בישראל ברגע שתחליט שאינך שייך לו ,הינך חופשי לעשות כרצונך והויכוח על הערלים או נימולים אינו הויכוח שלך ..כלל ועיקר לדוויג אם אינך מגדיר את עצמך יהודי דעתך אינה רלוונטית מפני שאינך חייב במילה ממילא,רק אל תטיף לבני דת אחרת את מינהגיך קח את דבריי לתשומת ליבך ..בשם הדמוקרטיה בישראל

Ludwig

New member
מדוע להמנע מדיון וממידע חשוב?

אינני מטיף ליהודים דתיים להמיר את אמונתם, אם כי הייתי כמובן שמח שגם הם ימצאו דרך לקיים את אמונתם ואת בריתם ללא חיתוך איבר המין, שכן התינוק אינו אשם באמונת הוריו. בכל אופן אני מודה שדברי רלוונטיים יותר עבור חילוניים (כמוני) שאינם מאמינים בציווי אלוהי על חיתוך איבר המין אך מאמינים בזכות האדם על גופו ובחובת ההורים להמנע מפגיעה וסיכון מיותר לגבי בניהם, וזאת אפילו אם אני מגדיר את עצמי קצת שונה ממישהו אחר. בהחלט הייתי שמח אם אלו ימנעו מחיתוך איברי המין של ילדיהם בבחינת "כל המציל נפש"... ודרך אגב, המידע הרב שהועלה כאן ושנזכר במחקרים רלוונטי מאוד עבור יהודים ועבור ישראלים ממוצא יהודי גם כן (אינני יודע למה אתה מתכוון בדיוק ב-"עם יהודי") אפילו אם המחקרים בוצעו על-ידי גויים, שכן האנטומיה של יהודים וגויים זהה וגם יש קווי דמיון רבים בהלך החשיבה וההגיון שמאחוריה.

לודוויג,מי אתה?

תחליט כבר מה זהותך אתה מגדיר את עצמך שייך לעם היהודי והינך יהודי או לא רק תענה ב..כן או לא.....פשוט ביותר

Ludwig

New member
כבר עניתי על כך במפורט בהודעה קודמת

ובקיצור - אני מגדיר את עצמי לא מהיום ישראלי ולא יהודי, אז מה זה "תחליט כבר"? וחוץ מזה זה לא משנה דבר לגבי מה שטענתי עד עכשיו בנושא המילה. עכשיו אולי תוכל אתה סופסוף להוכיח לנו את הטענה המוזרה שהמילה היא הסמל החשוב מבין סמלי הישראלים ממוצא יהודי שיביא לאחדות?

ירון@ר

New member
כי מדינה יהודית היא דיקטטורה

וזה אף אחד מאיתנו לא רוצה. אבותינו נלחמו פה בשביל מדינה דמוקרטית, לא בשביל שאתה וחבריך תשבו בישיבות או בהתנחלויות ותמררו את החיים לאנשים אחרים.

למעלה