דיון...

SupermanZW

Well-known member
אתה קומוניסט?

דמוקראטיה אינה צורת משטר מושלמת, היא הרע במיעוטו, הבעיה היא שכל צורת משטר אחרת גרועה יותר, ולכן הדמוקראטיה עדיפה עליהן, או שאולי אתה מעדיף את צורת המשטר שהיתה נהוגה בארץ מולדתך בתקופה בה נולדת. הקומוניזם צורת משטר הרבה יותר גרועה מדמוקראטיה ובמדינה קומוניסטית אם היית מעז להביע את דעתך נגד המשטר כבר היית נכנס לאיזה גולאג או שהיו מוציאים אותך להורג, אז תחשוב קצת לפני שאתה פולט שטויות. הסיבה להקמת מדינת ישראל היתה הקמת מדינת מקלט לפליטים שנרדפו על רקע מוצאם היהודי (ולא על רקע דתם), עליך לזכור שהנאצים ראו כל מי שהיה לו סב או סבתא יהודי/ה לכל הפחות כיהודי והועידו אותו להשמדה, ברור כי אין זו הגדרה דתית, ובכלל רוב יהודי גרמניה היו חילונים ואנשים ממוצ יהודי בברה|"מ היו חסרי דת לחלוטין, אז ישראל היא מדינה לאנשים ממוצא יהודי ולא מדינת הדת היהודית. הפיכת ישראל לתיאוקראטיה לא תפתור את הבעיה עם הערבים ובגלל החרדים צריך להבהל, גם הם דיקטאטורים כמו הערבים.

AeroSlash

New member
-->

"הקומוניזם צורת משטר הרבה יותר גרועה מדמוקראטיה ובמדינה קומוניסטית אם היית מעז להביע את דעתך נגד המשטר כבר היית נכנס לאיזה גולאג או שהיו מוציאים אותך להורג, אז תחשוב קצת לפני שאתה פולט שטויות." -

Vrock

New member
קודם כל, יריבי הדעתני היקר, מה הקשר

קומוניסט. דמוקרטיה היא הרע במיעוטו, אבל היא עדיין הרע. היא תץשתכלל בסופו של דבר. יכול להיות, אבל אני חושב שהדת במדינה, כמו שמירת שבת, צריכה להיות רק עניין של מסורת. סה"כ שמירת שבת וכשרות במוסדות ממשלה, זה כל מה שאני מצפה שיהיה הקשר בין דת ומדינה. חוצמזה, זה נובע בהבדל בדעותינו על קשר בין דת ולאום, שאין לי כוח להיכנס אליו. החרדים מפחידים גם אותי. אבל אין מספיקד מהם ולהגיד שהרוב יהיה חרדי בעוד 30 שנים זה מנותק מהמציאות לחלוטין.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הבעת את התנגדותך לדמוקראטיה כאילו היתה צורת המשטר הגרועה ביותר בעוד שמעולם לא חווית צורת משטר גרועה פחות או טובה יותר מדמוקראטיה, צורת המשטר האחרת שאתה מכיר היטב היא הקומוניזם, אך על הקומוניזם לא הבעת ביקורת כלל ולכן הנחתי שבקומוניזם אתה תומך, אני מצטער עם טעיתי בכך. שמירת שבת וכשרות הן עניין אישי ולא פוליטי, אין שום סיבה הגיונית לכפות מנהגים אלה על אזרחי המדינה. יש להפריד לאלתר בין דת ומדינה, אחרת נהפוך לאיראן ב'. החרדים נכון להיום מהווים לכל היותר 9% מאזרחי המדינה וגם כך הם כופים עלינו יותר מדי, סוחטים אותנו ללא גבולות, חיים על חשבוננו ולא תורמים למדינה דבר, הרבה לפני שיהפכו לרוב יהיו החיים בארץ בלתי נסבלים.

beatman

Member
"שמירת שבת וכשרות במוסדות ממשלה"

אז זה כמו היום,בסדר גמור.

Vrock

New member
זה פחות מהיום.

אני מציע לבטל את הנישואין והגירושין לפי הדת.

beatman

Member
../images/Emo45.gif

הרבנים הללו המון פעמים בקושי מאפשרים ליהודים להתחתן רק בגלל איזה חשש דיבילי שהם לא יהודים.

M a r U s k A

New member
../images/Emo31.gif

אם כבר מציע אז תציע שלצד הנישואין והגירושים לפי הדת יהיו גם נישואין וגירושין אזרחים.

Vrock

New member
זה מה שהתכוונתי.

אני לא רוצה לבטל אותם לחלוטין, כמובן. רק כחובה.

M a r U s k A

New member
תומר..

רק בגלל שבן אדם קצת טעה ולא הסכים עם דעתך בנוגע לסדר העדיפויות שצריך להיות במדינה, זה לא נותן לך את הזכות להגיד "יש לך בורות רצינית" זה מעליב, זה פוגע ואת אותן המילים יכל להגיד לך דוד לגבי המטבח בצבא קצת יותר למעלה בדיון... אבל הוא לא אמר לך, לא פגע בך, אז תמנע מלהגיד דברים כאלה לאנשים אחרים, לא יזיק לך לעיין קצת בנהלי הפורום.

Vrock

New member
אוקיי....

בורות היא חוסר ידע בנושא מסויים. לבחור הזה יש חוסר ידע ניכר בהבדל בין דתיים וחרדים, ובנושא המתנחלים. זו בורות, וזו בהחלט בורות רצינית. בייחדו כשהוא טופל האשמות שווא על המתנחלים, ועל הדתיים הלאומיים. בנושא המטבחים, אני רק אומר מה שנאמר לי ומה שראיתי בעצמי כשעשיתי שירות לאומי בבסיס. וזה לא אמור להעליב אלא אם הוא רואה עצמו כמומחה בנושא, וקשה לו להודות בטעותו. במקרה שכזה, אין לו סיבה להיעלב. העלבון הוא בחירה שלו.

Tottanka

New member
וחוץ מזה

לך יש בורות רצינית חבר, לא לי. אתה לא יודע לקרוא את מה שכתוב. אתה מסיק ממה שכתבתי מסקנות, כמו איזה מנצ'וריטה! אני אמרתי שיש מתנחלים שמשרתים בצה"ל, אבל אני לא מבין למה לעזאזל חיילי צה"ל צריכים לשמור עליהם, כשהם "שומרים על אדמת הקודש" ולההרג, למה? למה חיילים צריכים לההרג רק בכדי להגן על מפרי השלטון האלו. אמרו לכם להתפנות, תתפנו, השלטון במדינה הוא מעל הכל כל עוד אין חוקה, ועליכם לציין זאת. אם לשרון היו בייצים הוא היה נותן הוראה להשתמש בכדורי גומי כשתריח, ואז הם היו עפים משם כמו טטלה.

Vrock

New member
זה לא נכון.

זה פשוט שקר גס! אתה אמרת משהו בסגנון-הם אומרים שהם מתנחילם למען המדינה, אם באמת היו רוצים לעשות משהו למען המדינה היו מתגייסים לצה"ל. חיילי צה"ל צריכים לשמור על המתנחלים כי הם חיים במדינת ישראל כמוך! הם נהרגים בגלל שיש לנו אויבים זונות שמציקים לנו, ואנחנו עושים את הדבר הכי "גלותי" שאפר-מגלגלים את זה על עצמנו! הם מפירי שלטון כי השלטון פולע נגדם, כי השלטון מושחת, כי השלטון דיקטטורי. גם המהפכנים הצרפתיים היו מפירי שלטון, הרבה אנשים טובים היו מפירי שלטון. גם הפרטיזנים היו מפירי שלטון! אנחנו עוד לא מדינה דיקטטורית, והשלטון הוא לא מעל לכל. אני רוצה להרגיש שאני לא חי במדינה פשיסטית שבה 30-40 מושחתים קובעים ל200000 אנשים לאן לתקוע את עצמם ואיפה לחיות ומה לעשות. אם לשרון היה ביצים הוא לא היה כזה זונה! ואם הוא ישתמש בכדורי גומי על המתנחלים-הוא באמת יהיה פושע מלחמה. ואם הוא יעשה את זה-אני מקווה שיתקעו לו כדור בתחת! ואם המדינה הייתה רוצה להעיף אותך בשביל סיבות שאתה לא מסכים איתן-לא היית יושב בשקט ושותק! אתה סתם צבוע!

Drunk Bullet

New member
ואתה מדבר על צבועים?

מצד אחד- השלטון מושחת, כי השלטון דיקטטורי מצד שני - אנחנו עוד לא מדינה דיקטטורית ממ..מענין.. אני רוצה להרגיש שאני לא חי במדינה פשיסטית שבה 30-40 מושחתים קובעים ל200000 אנשים לאן לתקוע את עצמם ואיפה לחיות ומה לעשות ברוך הבא למציאות! במקום 30-40 מושחתים, יש לך כמעט 120 (עוד נותרו כמה "נקיים"), ואם אתה רוצה דוגמה - רוב העם לא היה רוצה שכ"כ הרבה כסף יגיע לחרדים על שום דבר, ועובדה שזה קורה. ואם הוא ישתמש בכדורי גומי על המתנחלים-הוא באמת יהיה פושע מלחמה נתחיל מזה שזכותו להורות להשתמש גם בכדורים אמיתיים, במיוחד לאור העובדה שאותם המתנחלים, כמעט בוודאות, ינסו לפגוע בכל חייל שיפנה אותם. בקשר לפושע מלחמה- הוא כבר 23 שנים נושא את התואר הזה, אבל כבר התווכחנו על זה, וחבל להתחיל שוב. המתנחלים יושבים על שטחים -שאינם שלהם, ולא אמורים להיות שלהם-ואל תגיד לי שגם ת"א, חיפה וי-ם לא היו של ישראל, כי יש הבדל גדול בין שטח של מדינה, שקיבל הכרה באו"ם, לבין שטח שנכבש ובמסגרת משטר צבאי יושב ע"י מתנחלים. בדיוק כמו שהממשלה יישבה את המתנחלים ביש"ע, כך יש לה את הזכות המלאה להעיף אותם משם. אני אהיה קיצוני יותר, ואגיד שלא צריך בכלל לסכן חיי חיילים בשביל אותם כפוי הטובה, שמתכוונים לפגוע במי שהגן עליהם שנים על גבי שנים. פשוט צריך לתת אולטימטום - או פינוי עצמי (ואני תומך בנתינת פיצויי ענק לכל משפחה שתתפנה, ומצידי גם שיתנו להם וילות בצפון ת"א) או שיימסרו לפלסטינאים ביחד עם השטחים עליהם הם יושבים, ושישאו בתוצאות.

Dynamo1929

New member
../images/Emo45.gifמסכים כל מילה חוץ מהוילות בצפון

ת"א-סלישקם ז'ירנה..

למעלה