אהבה

AeroSlash

New member
../images/Emo26.gif אהבה ../images/Emo70.gif

בהשראת שיעור חינוך האחרון. היום המורה נתנה לנו הגדרה לאהבה. זו הגדרה שהמרצה שלה נתן כשהיא הייתה באוניברסיטה [כי היא למדה לשון וחינוך וזה היה חלק מהחינוך].
"אהבה - תלות הדדית תוך כיבוד עצמאותו של השני"
מה אתם חושבים
אתם מסכימים עם ההגדרה הנ"ל
הגדרה משלכם

the freaky girl

New member
:)

אני דיי מסכימה, למרות שיש עוד הרכבים... :) הגדרה משלי? המממ.. אני אחשוב על זה..

Janem

New member
'סתכלי...חח

זה כשה - נמשך ל +, על מנת לפרוק את המטען ולהגיע לנייטרליות... סוף התגובה... חח, רואים שאת ההגדרה ההיא נתן מורה ללשון-תלות הדדית בלה בלה... אהבה זה סוג של משיכה פיזית מעורבבת עם סקרנות.

ksen

New member
משיכה פיזית ומעורבבת בסקרנות

ועוד מיליון דברים אם היה רק פיזיות וסקרנות העולם היה נראה פשוט בהרבה יותר ידידי

wisly

New member
כל מחשבה שלך זה

ריאקציה כימית- חשמלית במוח שלך... כל דבר שאת עושה זה זרם חשמל העובר בתוך השריר הגורם לכיווצו... אז מסתבר שכן כל דבר פועל על פיזיקה וכימיה. אגב בגלל זה חומרים כימיים משפיעים על התנהגות (קרי- ריאקציות כימיות). אלכוהול גורם לשכרות למשל... מי יודע ואולי נמצא איזה חומר שגורם לאותם ריאקציות שאנו מרגישים בתור.. אהבה

Dynamo1929

New member
כי

זאת הגדרה יבשה ולא ממש רומנטית (בלשון המעטה), ולא כ"כ כיף להסכים עם דבר כזה, להודות שהמושג הגדול "אהבה" בסה"כ... אמממ.. בסה"כ ההגדרה הזאת.. :\

Angel lips

New member
Janem ../images/Emo26.gif

לא ממש מסכימה איתך... קצת קשה לי להסביר את עצמי אבל יש הבדל בין אהבה למשיכה, היה לי חבר שאחריי שנתים כבר לא נמשכתי אליו אבל עדין אהבתי אותו היה לי רצון לדאוג לו לעשות לו טוב להעניק לו את כל הלב שלי ללא משיכה, מה שכן קשר זוגי יפרק בגלל חוסר המשיכה אבל לא יודעת אם נכון להכניס את המשיכה באהבה

Dynamo1929

New member
כמו שאמר רוסטיק

רואים שאת המושג הגדיר מרצה ללשון. לא מסכים, כי אהבה יכולה להיות גם חד צדדית, ואז אין שום תלות הדדית, ועל כיבוד העצמאות אני לא מדבר אפילו..

Dynamo1929

New member
אהבה-

תחושה נעימה שאנו חשים כלפי מי שמשביע את הצרכים הנוירוטיים שלנו...

SpyKid

New member
../images/Emo23.gifאממ... אני חושבת שהאהבה היא

יותר מזה, ז"א שההגדרה לא מספיק מדוייקת, אבל אני לא יכולה לתת הגדרה מספיק טובה משלי

de ja vu ../images/Emo121.gif

החלק השני , הכרחי ,בלעדיו אין סיכוי לכלום. החלק הראשון , "תלות" ,אני לא מסכים. אולי לפעמים יש תחושה של תלות, אך אני חושב ,שזה רק מפני שזה מרגיש כל כך, שמסווגים את זה כ"תלות". אבל על הנושא הזה אפשר לכתוב ולכתוב ולכתוב , כל פעם משהו אחר וזה עדיין מעניין .
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=43325773

למעלה