Touched

../images/Emo25.gifTouched../images/Emo59.gif

פרק מדהים לדעתי. הנה אני מתחילה. הפרק מתחיל בדיוק איפה שהסתיים הפרק הקודם. סילוק באפי גורם לאי סדר ענק. כולם רבים, מתווכחים, מתווכחים על איך להתווכח.. ודון לא מרגישה שלמה עם מה שהיא עשתה., היא לא בטוחה שהיא עשתה את המעשה הנכון. "ננוח קצת, ואז מחר הדברים לא ייראו כ"כ.." הפסקת חשמל. the people from the power company have got the hell out of Sunnydale. עוד ועוד אנשים עוזבים.. משפחות, ובאפי עדיין נודדת ללא מטרה. היא פורצת לבית, בטענה ש"זה מה שכל הילדים המגניבים עושים בימים אלה". Got any Tab? אנדרו משועמם, וספייק אפילו יותר. Rock, paper, scissors? החבורה מתסנסת במרתף, חושבים מה לעשות. קנדי מנסה לקחת את השליטה, אבל פיית' לא נותנת לה. back the hell off, and let me do my job, all right? הקטע עם חטיפת הברינגר משעשע.. "Dear Mr. First, if you want your Bringer back... well, we'll be surprised because you got, like, 3 million of them. פיית' מבהירה לכולם שהיא הבוס עכשיו, היא לא באפי, אבל היא כבר לא חלק מהם. אז רואים שאין דמוקרטיה בנושא הזה, תמיד תהיה מנהיגה יחידה. חותכים לשיחה קצרה של הראשון וכיילב. you're going to kill all of them and everyone they know. "הללויה". הקטע עם הספר לחשים תורכי שדון ו-ווילו קראו הוא ממש חמוד. There's a translation of it? אנדרו וספייק חוזרים הביתה, We're back! אנדרו נואם נאום קצרצר, ואז הוא צריך ללכת לשירותים. "הוא משב רוח רענן". Thank god I don't breathe. ווילו נואמת נאום קטן שבטח התאמה עליו הרבה, וספייק מגלה שהעיפו את באפי. והוא מתעצבן, ולי לפחות- זה נגע ללב. הוא אומר לכולם שהם בוגדים כפויי טובה, שבאפי מתה למענם וככה הם גומלים לה. ופיית' מתערבת. שני הבאד בויז לא מסתדרים משהו. היא מחטיפה לו קצת, הוא מחטיף לה קצת, וספייק יוצא בסערה מהבית לחפש את באפי. בעקבות הכישוף, אנדרו מדבר במקום הברינגר.. ומוסיף לסיום- You are so lucky that you did not just... magically decapitate me. ובאפי. בבית לא שלה, שוכבת על המיטה מכוסה במעילה. לבד. עד שספייק מגיע, הוא מנסה לשכנע אותה לחזור והיא אומרת שהם לא טעו. היא מוותרת, הם לקחו ממנה את המנהיגות. We can take it back. פיית' דואגת, אבל ג'יילס מנסה להרגיע את חששותיה. הוא אומר לה שהיא מסתדרת בסדר גמור, ולדעתי זה חשוב לה. כי היא מנסה להשתפר ולהיות טובה. ואנחנו זוכים לראות פעם אחרונה את ראש העיר, את ריצ'ארד ווילקינס ה-3. הוא מסמל עבור פיית' את התקופה הרעה שלה, את הכתם בעברה, אבל גם את דמות האב שלה, ואת כל הדברים הנפלאים שהוא היה בשבילה. והראשון מנסה להשתמש בזה כדי להסית אותה נגד באפי. ספייק אומר לבאפי שזה ממש תוהו ובוהו שם בלעדיה. There's junk... You know? Food cartons, sleeping bags not rolled up, everyone's very scared and, uh, unkempt. באפי מעודדת קצת מהעובדה שספייק החטיף קצת לפיית', הוא רק מחכה שבאפי תומר את המילה ופיית' תגמור כהערת שוליים בדפי ההסטוריה. באפי מודה שהיא מתנתקת, שהיא הקוטלת, וזה מה שתמיד קורה, אבל היא הייתה צריכה לנסות לשנות את זה. היא מאשימה את עצמה. ספייק מתעקש לפתוח את העבר, את מה שהיה ביניהם. ספייק לא יודע מה הוא רוצה, או מנסה, לומר. I'll know when I'm done saying it. ואז מגיע הנאום. ואני מודעת לעובדה שמספר הספאפים לא מגיע לקרסוליים של מספר הקרוסים, אבל אף אחד לא יכול להישאר אדיש מול הסצנה הזו. אז לא לאהוב אותם כזוג, אבל האהבה שספייק חש כלפי באפי היא אמיתית, ומרגשת כ"כ. הוא אומר לה שהיא האחת, אבל היא לא רוצה את זה. I don't wanna be this good looking and athletic. We all have crosses to bear. והיא מבקשת ממנו להישאר.Will you just hold me? פיית' ו-ווד מתחברים.. פיית' אומרת שלא משנה מה יהיה מחר, This is tonight. ווילו וקנדי מבלות גם את הלילה ביחד.. You'll be a kite, and I'll be your kite string. ובין כל הזוגות החדשים, אנחנו מגיעים גם לאניה וזאנדר. שאליהם התגעגענו כל כך. וטוב לדעת שמהו כן נשאר, בין כל מערכות היחסים שצצות מכל מקום. if we're done having sex, then... I think other people should just knock it off. והנה מגיע השיר. השיר המדהים, המחבר בין כולם. ובאפי וספייק ממשיכים להסתכל זה על זה, ופשוט להחזיק זה את זה. והכל מסתכם בלילה אחד של תשוקה, של היאחזות, של אהבה. It's only love. אחרי כל חסימת הרגשות וההתכוננות לקרב, הלילה הזה מלא ברגשות. ומשפט של כיילב גרם לי לחשוב- They are sinners. You are sin. "אמן". ואחרי הלילה מגיע הבוקר, וממשיכים להתכונן לקרב. ולמרות שלא כולם מראים את זה, הלילה נתן כוח לכולם להמשיך. אבל פיית', שממשיכה להנהיג- מתעלמת מרובין, לא מתייחסת אליו. היא עוד לא מוכנה לזה. ו-ווד קצת נפגע. ספייק מתעורר, לבד. עם פתק לצידו. שעלו הרבה השערות לגבי מה כתוב בו, וכנראה שלעולם לא נדע באמת. באפי שאבה מהלילה עם ספייק כוח עצום, את הכוח להרגיש. שזה בדיוק מה שהיא הייתה צריכה. עכשיו היא חסינה כנגד כיילב, עכשיו חולשותיה נעלמו. אין לכיילב איפה לפגוע בה. היא מצאה את החוזק שבתוכה. If someone didn't know you, they might think you were a woman-hating jerk. והיא מוצאת את מה שחיפשה. היא מוצאת את הגרזן, והיא מחייכת, כמו שלא ראינו פרקים שלמים. והפצצה. 3..2..1... והבום שמור לפרק הבא. מיה.

alond

New member
נורא משעשע שבעצם הם מדיחים את

באפי בגלל שהיא אומרת להם מה לעשות בלי להתייעץ איתם וכי הם לא בוטחים בשיפוט שלה ומקבלים את פיית', שאומרת להם מה לעשות בלי לשאול אותם. והשיפוט שלה? לא משהו. 3...2...1...בום? בוגדים. דון במובן מסוים הכי בוגדת. מישהו צריך להרוג אותה. היא זו שאמרה לה לעזוב. מסתבר, שזה גם הבית שלה! סו פאקינג וואט? לזאנדר גם הייתי מביא בעיטה בפנים אבל לפחות יש לו תירוץ לפחד שלו ללכת לקרב. הוא עדיין פצוע וטכנית, הוא לא לוחם אז פציעה שלו היא פציעה. האחרות הן לוחמות. לוחמים מתים. get over it!

Taladora

New member
דעתי בסוגיית בגידת הסקוביס.

שלום, אני טליה ואני קוראת קבועה בפורום הזה. החלטתי להצטרף עכשיו כי: א. סתם, משעמם לי. ב. אני מכורה לבאפי, ונחמד לדבר עם עוד אנשים כאלה (כי אני לא מצליחה למכר את חברים שלי). ג. מצאתי סוף סוף משהו שיש לי מה לומר בנושא. אז זאת ההודעה הראשונה שלי ונקווה שנעבור בשלום (ושוב, שלום לכולם!). אני חושבת שמה שהחבורה עשתה לבאפי היה מלוכלך, שפל וטיפשי. מהפרק הראשון, לווילו וזאנדר הובהר שיש סכנות להיפגע. באפי בעונה הראשונה הייתה מאוד מגוננת ולא כל כך רצתה שהם יכנסו לכל עסקי השדים. אך הם היו עקשנים, וכדבריו של זאנדר: I laugh in the face of danger! Then I hide until it goes away... באפי תמיד בסופו של דבר היא זאת שצריכה לעשות את החחלטות הקשות. היא זאת שצריכה לבצע, בייחוד בעונה השביעית כמנהיגה. ובאותו הזמן תוכנית הפריצה ליקב נראתה אחלה תוכנית. יש לו משהו שהיא רוצה, הוא סתם כומר ועוד כמה עיוורים מעצבנים. נכסח להם את הצורה. וכולם הרי הסכימו לתוכנית הזאת, אף אחד לא התנגד. אבל אז כמובן קרה הדבר הנורא, והם נחשפו לכוחו הגדול של קיילב, וכמובן הדבר הנוראי נוראי שקרה לזאנדר.. ואז כולם כועסים על באפי. והאם רק לי זה נראה לא הוגן? אתם כועסים עליה בגלל ש.... מה? היו אבידות? התוכנית לא הלכה טוב? הרי זאת מלחמה. לא סתם מלחמה, סוף העולם. והפעם באמת (!) אתם יודעים שיהיו אבידות, ותמיד הייתם מודעים לסיכון שיהיו אבידות (רובם חוו את זה על בשרם). אז אחרי שבע שנים של רכישת מיומנות והרבה מאוד מזל, זה קורה. והם כועסים. ואניה בכלל, "מי בכלל החליט שאת צריכה להיות מנהיגה?" WELL... YOU! "היא לא הרוויחה את זה כמו כולנו". את הכוח שלה כמובן שלא, הרי זה משהו שהיא מקבלת. אבל היא בהחלט הוכיחה שזה מגיע לה. היא הקריבה את החיים שלה פעמיים למענם, הקריבה את האהבה הגדולה ביותר שלה ועוד הרבה. וככה הם אומרים תודה? "כפויי טובה" ממילותיו של ספייק. ומילא שקנדי ושאר מצעד הפוסטמות שהיא הצילה את החיים שלהן יצאו נגדה. אבל ווילו? לא הייתי מאמינה. זאנדר? ג'יילס? ווד? מה קורה פה?! הם תמיד איכשהו מפקפקים בתוכנית שלה, ואיכשהו תמיד יוצא שהיא צודקת. לא מאמינים? אני דווקא זוכרת פרקים: הפרק בעונה השניה על הילדים החולים שרואים את המפלצת, הפרק עם השותפה לחדר של באפי, הפרק שבו קאסי מתה ועוד הרבה. ואז הם מסלקים אותה מהבית. טפו! ממתי הם מעדיפים את פיית'? וגם ווילו? סליחה, זה ממש לא מתאים! ומה, הם כועסים עליה בגלל שהיא לא הראתה תמיכה לזאנדר? טוב, זה מובן! כל הזמן רק אומרים לה להתרכז פחות ברגשות ולהסתכל על התמונה הגדולה ולהיות מנהיגה. אסור לה להישבר, היא חייבת להיות חזקה. אני אפסיק פה. אני חושבת שזאת הייתה פריקת יתר...=/

c o n n o r

New member
נכון שזה היה אכזרי...אבל

אני יקצר כי אני די עייף. הסקוביז והפטונציאליות די צדקו הם ספגו אבדות קשות מול קיילב ופתאום באפי מגיעה עם תוכנית די מופרכת שצריך לחזור אל היקב בלי שום הוכחה ופשוט לחפש משהו שלא בטוח יודעים אם הוא שם. כמו שפיית אמרה תתני לי סיבה להלחם במשך כל הוענות שבאפי הובילה אותם לקרב תמיד הייתה תוכנית והיא תמיד דאגה לחברים שלה יותר מכולם אבל הפעם היא שפוט הלכה נגד כל העקרונות שלה כמו שאוזכר באחת ההרצאות באייקון באפי פשוט נתנה תחמושת לפוטנציאליות למרות שזה לא הכוח כמו שהיא אמרה לדון בתחילת העונה. בקיצור באפי של הפרקים האחרונים היא לא אותה באפי של הענות הקודמות היא פזיזה שנכנסה לקרב עם קיילב בלי שום מידע עליו ממתי היא עשתה את זה פעם כל שד וכל אויב היא חקרה עליו עד שהיא ידעה הכל. חסרת התחשבות בכך שזאנדר איתה כבר שבע שנים ונלחם לצידה בכל פעם אפשרית קיבל יחס של מישהו שהיא עכשיו רק פגשה ואפילו לא נשארה ליד המיטה שלו.

../images/Emo45.gif

שוב, כל הקטע בסצנת הזו, זה שלכולם יש נקודה, אין מישהו טוב או רע בסצנה. החבורה ירדה יותר מדי על באפי, באפי התנהגה יותר מדי בזלזול ולקחה את הקטע של "גנרלית" יותר מדי. ודווקא מי שאמורה להפתיע אותנו שמה זוהי פיית'.

Taladora

New member
מסכימה עם שניכם.:)

באפי בהחלט גם לא הייתה בסדר. לכולם הייתה נקודה אבל לדעתי הם בהחלט הגזימו. הם העיפו אותה מהבית, ואני חושבת שפיית' הייתה היחידה שהסתכלה על דברים כמו שצריך. כמה מוזר. אני מתגעגעת לפיית' של עונה 3. אני לא מחבבת את הפרקים האחרונים של העונה השביעית. הם מאכזבים. וכמובן שיוצרי באפי יכולים להרוס מסיבה כמו שצריך, אבל זה היה מוגזם.

City Of Angel

New member
הן לא באמת מכירות אותה ../images/Emo31.gif

כל מה שווד והפוטנציאליות יודעים על באפי, זה שהיא זאת שנקראת "הקוטלת". הם לא ראו שומדבר גדול שהיא עשתה או שום אפוקליפסה שהיא עצרה, אלא מקסימום חוטפת מכות מכיילב ולא מצליחה להגן על חבריה. הק"פ צעירות וחדשות בעסק ובינתיים הן רק הולכות ומתמעטות. הגיוני שהם התנגדו ככה אל באפי. עניין "הלפחות תזכרי את השמות שלנו" באמת נראה קצת טיפשי, אבל מה לעשות הן (וגם דון) סך הכל טינאיג'ריות טיפשות.. תודו שהייתם רוצים שכמה מהם לא ישרדו את הפצצה בסוף Touched

NimaZ

New member
נממ. למה אףפעם?../images/Emo108.gif

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=379&msgid=56546989 המכתב

Aspen

New member
הערה אחת לגביי משהו שהפריע לי

במה שכתבת. "ואני מודעת לעובדה שמספר הספאפים לא מגיע לקרסוליים של מספר הקרוסים": אני חייבת לא להסכים. מספר הספאפים ומספר הקרוסים הוא פחות או יותר אותו הדבר. אבל בארץ נראה לי יש יותר קרוסים. אבל זה לא נכון שמספר הספאפים לא מגיע לקרסוליים של מספר הקרוסים.

באמת?

אני כ"כ שמחה לשמוע כספאפית גאה! פשוט כל האנשים שאני מכירה מעדיפים את באפי ואנג'ל, ועוד לא פגשתי מישהו שמעדיף את באפי וספייק... תודה על ההערה.. :) מיה.

Loves Bitch

New member
אהמ אני אהמ [?]

אני מאמינה בעיקרון שלכל אחד מהם יש את הזמן שלו. בעונותה ראשונות באפי הייתה ילדה והייתה צריכה את אנג'ל והאהבה שלהם זה מתאים לאהבה ראשונה וכאלה. אבל אחרי זה הגיע תורו של ספייק [עם הדחקה מפחידה לריילי] והיא מצאה את האושר שלה איתו. היא כן אהבה אותו למרות מה שהרבה רוצים לחשוב. סתם תזכורת - באפי בעצמה אמרה בפרק 714 אני חושבת זה היה "first date" "why does everyone think I`m STILL inlove with spike?"

c o n n o r

New member
גם אני מכניס....אהמ אני אהמ

אנג'ל ובאפי זה יותר מידי זוג האהבה שלא יכולה להתממש דבר שחורשים עליו בהמון סדרות. ספייק ובאפי פשוט מושלמים מכל בחינה הם לא רוצים את הקשר הרגשי והקיטשי פשוט יחסים שמנצלים אחד את השני

Loves Bitch

New member
הי הי הי

זה לא ניצול לפחות לא מהצד של ספייק בקשר לאהבה של באפי, רק בגלל ספייק אני מוכנה להיות עיוורת בעניין הזה אבל ספייק תמיד אהב ותמיד יאהב את באפי. אין שום ניצול מהצד שלו.

Loves Bitch

New member
.......

ספאפי = נובע מהמילים "באפי" ו - "ספייק". אחד שמאמין שבאפי וספייק הם זוג לנצח ומאמין שהם צריכים להיות ביחד. קרוסי = לא בטוחה מאיפה זה נובע, אני סניליות ושוכחת כל הזמן. בכל מקרה זה אחד שמאמין שבאפי ואנג'ל הם זוג לנצח ואין אהבה יותר גדולה משלהן וכאלה. לרוב מאמינים שספייק ובאפי אף פעם לא היו מאוהבים וכל המערכת יחסים שלהם מתבססת על סקס [לפחות מהצד של באפי.] לידע כללי.. פאנגר = נובע מהמילה "פאנגס", ניבים. מאמין שזוגות הערפדים [אנג'ל ודרלה, ספייק ודרוסילה] אמורים להיות ביחד. אקסטרה פליימי = נובע מהנר ה"אקסטרה פליימי" שטארה הביאה לוילו כדי לעשות כישוף בעונה רביעית. אחד שמאמין שוילו וטארה צריכות להיות ביחד לנצח ואין מישהו [או מישהי] שצריכים להחליף אותן. לרוב האקסטרה פליימים לא ממש מתים על קנדי... יש עוד כאלה? נממ.

alond

New member
LOL

אנשים מוזרים. אני חושב שבאפי צריכה להיות עם אנג'ל וספייק בו זמנית. אז אני ספאנגל? או סתם סוטה?
ווילו וטארה באמת צריכות להיות ביחד (חוץ מזה שטארה מתה).

Loves Bitch

New member
ספאנגל ../images/Emo6.gif

לא נראה לי זה הופך אותך לסוטה...
למרות שזה יכול להיות נורא מעניין

אני חושבת ככה מאז ומתמיד.

שני הערפדים השקסים והקוטלת. מה רע? חוצמזה שאנג'ל וספייק נועדו להיות ביחד. הכינוי שאני וחברות שלי המצאנו להם- Gel boys.

למעלה