../images/Emo26.gifמו"ר../images/Emo36.gif
הכנה: קריאה בפורום של מה שאנשים שעברו את זה כתבו, קריאה של חוברת ההדרכה שמפרסם המרכז הארצי וישיבה עם חבר לראיין אחד את השני ולשמוע תשובות לשאלות וכאלה.. וכמובן גם דעות של אנשים מבחוץ, כמה שיותר יותר טוב. יום המיונים: מגיעים למס"ר בתל השומר, לאחר הרשמה, קבלת מספרים ומדבקות והרצאת הסבר על המבחנים מתחלקים ל2 קבוצות ועולים לתחנות. יש חדרים שעל כל אחד רשום מספר תחנה, דף להדביק את המדבקה שלך והסבר על התחנה לפעמים. יש תמיד מישהו איתכם שמכוון לאן ללכת כל פעם, אין מה להתבלבל. יש 9 תחנות, מהן והזמן המוקצב לכל אחת רשום בחוברת ההדרכה למו"ר, אני אנסה להגיד מה ההתרשמות שלי מכל סוג: *ראיון אישי: בדיוק כמו במרק"ם, מראיין אחד שואל 2 שאלות אישיות (גם כאן הרוב המכריע היה מהחוברת הכנה) ובעקבותיהן את השאלות הקבועות. *סימולציה: על הדלת רשום סיפור מקרה ומרגע שנכנסת לחדר מתחילה הסימולציה לכל אורך זמן התחנה, הסימולציה היא עם שחקנים מקצועיים, יותר מושקע מהמרק"ם, ויש בוחן שמתצפת עליך (לפעמים מאחורי חלון ולפעמים בחדר). חשוב גם פה לקרוא הכל כמה פעמים, לשים לב לכל פרט קטן ולהריץ כבר בראש "תוכנית פעולה" כי כשנכנסים אף אחד לא מסביר ואין את הדף של המידע מול העיניים. השחקנים מתאמים את עצמם לסיטואציה ולא מקריאים מדף דברים קבועים. *תחקיר סימולציה: יש תחקיר על אחת הסימולציות ישר אחריה עם הבוחן שהסתכל עליכם בזמן הסימולציה, זה הזמן לתקן שטות שעשיתם בזמן הסימולציה, או להגיד מה שרציתם אבל שכחתם\לא הספקתם וגם הבוחן ישאל על דברים שאמרתם, למה אמרתם, למה פעלתם כך וכו'.. *צוות: סימולציה של שלושה אנשים מול שחקן (3 מספרי נבחן סמוכים), נכנסים לחדר, בא אדם שמסביר לכם מה הולך להיות ונותן משימות, יוצא מהחדר ואתם צריכים לבצע. בהתחלה הוא מסביר על מה הסימולציה, נותן דפי הסבר על המקרה ומבקש מכם להכין "דרך פעולה". לאחר הסימולציה עם השחקן הוא נכנס ומבקש מכם להגיע להחלטה ולתת נימוקים בעד\נגד (לא צריך לכתוב, פשוט להגיע להסכמה מהם ולהגיד אותם המעריכים שומעים הם עומדים מאחורי זכוכית לכל נבחן יש מעריך). אני לא יכול להגיד לכם איך להתנהג, אין לי מושג מה מחפשים.. אני ניסיתי להיות "מנהיג סמוי" אם אפשר לקרוא לזה ככה... לא להיות שתלטן שמדבר הכי הרבה אלא להקשיב לכולם, להגיד את דעתי ובעיקר לכוון את השיחה והדרך פעולה, להתוות את הדרך.. אם מה שעשיתי היה נכון? לא יודע, בקרוב אדע.. תהיו עצמכם קודם כל אבל אם אתם מודעים לכך שאתם פסיביים מדי או אקטיביים מדי תנסו לשנות את זה קצת. תעשו סימולציות עם חברים, בהתחלה זה יהיה מוזר\קשה אח"כ זה ישתפר. *תחקיר צוות: לכל אחד יש תחקיר עם המעריך שלו על מה שהיה, גם פה היו שאלות כתובות מראש הוא שואל איך אתה חושב שהלך? מה היית משנה? מה היה התפקיד שלך בצוות? איך שאר אנשי הצוות תפקדו? וכו'... *קבוצתית: פה יש שישה אנשים (מחברים שני צוותים, אז חצי מהקבוצה הייתם איתם כבר בסימולציה או שתהיו אחרי זה), המעריכים ישבו מולנו והיה אחד שמנהל את הסימולציה, הוא שואל כל פעם שאלה\נותן משימה ויש זמן להגיע להחלטה. אצלנו הייתה מישהי שהקריאה זמנים, זה ממש עזר. אני חושב שהעקרונות פה הם כמו בצוות אבל עם יותר אנשים, להגיע להחלטה זה לא ממש חשוב,העיקר הדרך. שוב, תהיו עצמכם אבל בלי להיות שתלטנים או שקטים מדי. המקרים\משימות ממה שאני זוכר: - קבוצתית: אנחנו בית חולים שיש ילד שרק עכשיו התאשפז וצפויה לו תקופת אשפוז ארוכה והמשפחה רוצה לתרום סכום כסף גדול לבית החולים, מה אנחנו עושים? (לקבל\לא לקבל, מתי לקבל? איך להגיד להם את זה? מה יכולות להיות ההשלכות של כל דבר?) לאחר מכן היינו צוות פרא-רפואי בבית חולים, יש תקציב וצריך להחליט מה לעשות איתו, פה כל 2 אנשים ייצגו תפקיד אחר (עובדים סוציאלים, כוח עזר רפואי או אחיות), כל אחד קיבל דף בהתאם לתפקיד שלו עם הדרישות וכמה זה עולה והיינו צריכים להחליט מה לקנות ומה לא, הכסף הספיק רק לשני דברים אז אחד המגזרים לא מקבל כלום. אנחנו החלטנו שמעניין אותנו טובת החולים ולא הרווחה שלנו כרגע, ובחרנו בדברים שלדעתנו הכי קריטיים (מעלית שירות חדשה שמשמשת גם להעברת חולים לניתוח ומערכת ממוחשבת לאחיות שכל התיקים והמידע של המטופלים יהיה מסודר שם). אני הייתי בצוות של העובדים הסוציאליים שלא קיבלו כלום, החלטנו לוותר על הדרישות כרגע לטובת החולים.. מקווה שזה לא היה נראה פסיבי מדי. לא שפחדתי להתעמת איתם פשוט באמת הדרישות שלהם היו נראות יותר חשובות. - צוות: היינו בועדה שהגיעה אלינו אחות ותיקה עם הרבה שבחים אבל גם עם כמה תלונות לאורך השנים שהושעתה עד לבירור איתנו בגלל שאבא קשיש של בכיר במשרד הבריאות התלונן עליה שהיא נהגה אליו באגרסיביות, ידוע שהקשיש הוא אדם קשה וכולם מתלוננים עליו. היינו צריכים להחליט אם להחזיר אותה לעבודה או לפטר אותה. היא גם הייתה אמא לשלושה ילדים שבעלה מובטל. -סימולציה: אני מתנדב בבי"ח ואיזה חולה סופני שדיברתי איתו רוצה לפגוש את הילדים שלו שהוא לא ראה אותם 20 שנה בגלל שהוא עזב את אמא שלהם ואותם לטובת אישה אחרת ובסימולציה אני מדבר עם הבן שלו שלא רוצה לשמוע ממנו בכלל. -סימולציה: אני מחנך בתיכון ותלמידה באה אליי ומבקשת שאני אדבר עם אבא שלה, היא אומרת שהוא לא נותן לה לצאת מהבית ועוקב אחריה שהיא הולכת עם חברים. התלמידה היא תלמידה טובה וחברותית ובסימולציה אני מדבר עם אבא שלה. -ראיון אישי: לא ממש זוכר את השאלות אבל אני זוכר שרובן היו מהחוברת של המרכז הארצי, באותה מתכונת בדיוק כמו במרק"ם. היום הזה הוא די עמוס אך עובר באווירה נינוחה עם קצת כיבוד ושתייה שמפוזרים שם, שאר המתמודדים היו ממש נחמדים והכרנו אחד את השני עוד בהמתנה.. כל צוות וקבוצה גם דיברו לפני שהכל התחיל (מחלקים דפים עם תחנות ולפי זה יודעים מי ביחד), תיאמנו ציפיות ביננו לאיך שהסימולציות האלו ילכו וזה באמת היה ככה, בסופו של דבר זה היה טוב לכולם אני מאמין. שוב, אין ממה להלחץ, תבואו רגועים, תהיו עצמכם, תגידו מה שאתם באמת חושבים ויהיה בסדר. בהצלחה!