../images/Emo243.gif מעט באיור אבל...
במקרה ראיתי כאן בפורום הודעה ישנה מלפני כשבועיים, שבה בירכו את דרור לרגל יום הולדתו. ראשית - מתנצל על כך, שלא שמתי לב להודעה במועד אבל... שנית - חוששני, שמישהו בא לכלל טעות ואימץ את הלוח הנוצרי לצורך קביעת יום ההולדת וזאת בניגוד להלכה כמובן. שלישית - נא לתקן אותי, אם טעיתי: תאריך הלידה האמיתי האמיתי של דרור הוא י"ט באייר - היום, שבו נספור את "יסוד שבהוד". רביעית - אם כבר הקדימו את החגיגה, לא אקפח את דרור אבל... אני מבקש להשיב לו את הימים האבודים כדי... לא לקצר את חייו.
שיר הלל לדרור לפני כ"ח שנים זה קרה כשלעולם הגיחה נפש יקרה. עם ישראל ספר את "יסוד שבהוד" והנפש גדלה וגדלה עוד ועוד. כ"ח שנים עברו מאז ולאט לאט החל האיש זז. אך בקושי מדבר מרוב ענווה כי כל חייו קודש הם לעשייה. הנפש גדלה וגדלה עוד ועוד וכיום הוא הכוח המניע של הו"ד. קבלו בתשואות את חתן השמחה דרור המזהיר בן כ"ח שנה. כולנו נברך אותו במזל טוב שיזכה תמיד לעשות ללא סוף. אושר ועושר ואריכות ימים ילווהו בשמחה כל השנים.
היום יום הולדת, היום יום הולדת היום יום הולדת לדרור...
חג לו שמח
וזר לו פורח
היום יום הולדת לדרור...
השתא דאתית להכי - כדי לא לבזבז שרשור מיוחד אני מבקש להזכיר כאן את בקשתו של "מצפה לגאולה" בעניין צורת הדיבור בגוף ראשון עתיד. פרשת השבוע תמחיש לנו כמה דוגמאות: "אני אעשה" ("ויקרא כ"ו ט"ז), "ולא אריח" (שם ל"א), "ואתכם אזרה" (שם ל"ג), "והארץ אזכור" (שם מ"ב). המכנה המשותף לכל הצירופים הנ"ל הוא, שלא משנה, מה הבניין. בגוף ראשון יחיד בעתיד כל הפעלים יבואו כשלפניהם האות אל"ף. דוגמאות לבניין קל ראינו כאן בפרשה ואילו בבניין נפעל: "אולי איבנה ממנה" ("בראשית" ט"ז ב'); בבניין פיעל: "וכל קרני רשעים אגדע" ("תהילים" ע"ה י"א); בבניין פועל קשה למצוא דוגמא, שכן הוא בניין סביל; בבניין התפעל: "במראה אליו אתוודע, בחלום אדבר בו" ("במדבר" י"ב ו'): בבניין הפעיל: "אויביו אלביש בושת" ("תהילים" קל"ב י"ח); בבניין הופעל - ראה הערה לבניין "פועל". כדאי להעתיק את הדוגמאות הנ"ל ולמי שרגיל לקרוא "שניים מקרא ואחד תרגום" או פרקי תהילים, כדאי לשים לב לכל הנ"ל. תודה ל"מצפה לגאולה" שהעיר את עיני הפורום בעניין זה.
במקרה ראיתי כאן בפורום הודעה ישנה מלפני כשבועיים, שבה בירכו את דרור לרגל יום הולדתו. ראשית - מתנצל על כך, שלא שמתי לב להודעה במועד אבל... שנית - חוששני, שמישהו בא לכלל טעות ואימץ את הלוח הנוצרי לצורך קביעת יום ההולדת וזאת בניגוד להלכה כמובן. שלישית - נא לתקן אותי, אם טעיתי: תאריך הלידה האמיתי האמיתי של דרור הוא י"ט באייר - היום, שבו נספור את "יסוד שבהוד". רביעית - אם כבר הקדימו את החגיגה, לא אקפח את דרור אבל... אני מבקש להשיב לו את הימים האבודים כדי... לא לקצר את חייו.