האם יש מקום ל...?

Nחמן

New member
../images/Emo240.gif האם יש מקום ל...?

האם יש מקום לרב הומוסקסואל בתוך הקהילה האורטודוקסית? שאלה זאת הופיע באתר "כיפה" ועמה גם תשובת הרב חיים בריסק. אין לי ספק, שהשואל התכוון לרב מסוים, שרבים מאיתנו מכירים ומאחלים לו רפואה שלמה, אבל אני מעדיף להתעלם מהפרט ולעסוק בכלל. מעניינת מאוד התשובה שלו. אפשר לחלוק עליה אבל בהחלט נראה לי, ש/היא נכתבה בהיגיון רב ובשיקול דעת מעמיק. היכנסו לאתר וכתבו את תגובותיכם כאן. http://www.kipa.co.il/ask/show/229449

ספר ריק

New member
ההמשך נקטע ../images/Emo26.gif + ../images/Emo207.gif

ולא שאלתי ביחס לרב הנכבד הרב רון בדווקא (שירפא במהרה, אמן), אלא ביחס לעיקרון המהותי. כמו כן שלחתי תגובה לתשובת הרב, אני מקווה שתתפרסם בקרוב ואזכה למנעה נוסף: הרב כתב: "וכאן לבעל נטיות הפוכות יש בעיה - הוא מנוע מלהבין חלק נכבד של סיטואציות חבריות הקיימות בכל קהילה וקהילה. גם אם הוא ילמד את הדברים, הוא לא יחוש אותם באופן חוויתי" הרב שכח שחלק מהותי מהסיטואציות החברתיות הקיימות בכל קהילה הן של הומוסקסואלים המתמודדים עם נטייתם. במקרה הזה דווקא הרב ההטרוסקסואל הוא שיהיה מנוע מהזדהות עם הניצב בפניו והוא זה שיהיה בעל חסרון כלשהו במתן ייעוץ לשואל. מדברים על 10% של הומוסקסואלים (כולל לסביות). אז למה שלא יהיה אדם שיוכל "לחוש באופן חוויתי" את אותן סיטואציות שמתמודדות מולן הומוסקסואלים רבים. המחשבה של נער הומוסקסואל שהוא תמיד יישאר בגדר סוג ב' בקהילה הדתית היא שגורמת ליציאה בשאלה בכמות מסיבית בקרב דתיים הומוסקסואלים. אולי הגיע הזמן להבהיר שאין ההומוסקסואל נגרע מההטרוסקסואל במאום? בגלל שה' ברא את האדם עם נטייה להמשך אל בני מינו, הוא לא יוכל להיות רב קהילה?! האם תשובת הרב תשתנה במידה והאדם ימונה כרב לקהילה של הומוסקסואלים? תודה. -----------
לסיום אעלה נושא שתהיתי לגביו: למה אין קהילה גאה כמו קהילת "שמחת תורה" בארץ?

למעלה