היה לי בוקר הזוי ביותר..

היום..כמו בכל יום חמישי טיפוסי.. היתה אמורה להגיע אלינו המנקה..בסביבות רבע לשמונה.. טוב.. השעה שמונה.. שמונה ורבע.. שמונה וחצי.. אמא שלי מחליטה להתקשר אליה.. המנקה עונה.. אמא שלי שואלת אם קרה משהו..כי היא לא הגיע.. המנקה אומרת שכן קרה משו... אמא שלי שואלת מה קרה.. והמנקה אומרת "אני בכלא"!!!! אמא שלי היתה בשוק..כמעט עפה מהכיסא.. מה הסיכוי שזה יקרה למישהו?.חחחח=] אמא שלי ואני איזה שעה צחקנו על זה.. =] א ידענו שהמנקה שלנו..[שהיא רוסיה] היא עובדת זרה או משו... מזל שלא תפסו אותה בזמן שהיתה אצלנו... עכשיו אני צריכה לשאוב תבית ולנקות אבק..תמורת סכום זעום של 50 שח!!!... ואחכ אמא תבוא לנקות את השאר ולעשות ספונג'ה.. =] היה לי בוקר מצחיק! =] יומנעים לכם, ולמי שיש בגרות...בהצלחה!!

AeroSlash

New member
תסלחי לי אבל..

הבחורה בכלא וכל מה שמעניין אותך שלא תפסו אותה אצלך. וגם שאת צריכה לעשות עבודות בית תמורת סכום זעום של 50 ש"ח.. (רק לידע כללי אנשים רגילים [כמוני למשל] עושים את כל זה ופי 3 יותר תמורת זעות של 0.. ) וכן בהצלחה לניגשי שאלון 006 היום..

אממ... אני חייבת..../images/Emo26.gif

איך את יכולה לומר כזה דבר??? "אמא שלי ואני איזה שעה צחקנו על זה.. =]" המנקה שמנקה לך את הבית בכלא ואת ואמא שלך ניקרעות מזה??? איך? היא לא הייתה חשובה לך? איכשהו? " ידענו שהמנקה שלנו..[שהיא רוסיה] היא עובדת זרה או משו... מזל שלא תפסו אותה בזמן שהיתה אצלנו..." מזל שלא תפסו אותה אצלכם?!?! על זה את חושבת כשזאת שניקתה לכם תבית יושבת בכלא?? יש לי עוד משו לומר בנושא זה אבל אני אשתוק! עכשיו אני צריכה לשאוב תבית ולנקות אבק..תמורת סכום זעום של 50 שח!!!... ואחכ אמא תבוא לנקות את השאר ולעשות ספונג'ה.. אני ר קחייבת לומר לך שיש המוןילדים ונוער בגילך[ואני אחת מהם-ואני בטוחה שגם פה יש לא אחד ולא שניים כאלה..] שמנקים פי כמה וכמה יותר ממה שאת הולכת לנקות ללא תשלום! כי אחרי הכל זה במשפחה.. את יודעת.. ובמשפחה לא משלמים על כך שהואילו בטובם ועשו משהו למען המשפחה.. ויש הרבה בתים שבהם אין מנקה... "היה לי בוקר מצחיק!" טוב... אם אחרי כל זה זה היה לך מצחיק..
תהני... ו
אם פגעתי..

AeroSlash

New member
בנושא אחר...

צמרמורת עוברת לי בגוף כשאני קוראת את זה. לחשוב שלפני 3 חודשים גם אני הייתי שם..

כן...

אבל .. דבר אחד אני לא מבינה.. ומקוה שאולי מישהו ממכם יוכל להסביר לי כי כל מי ששאלתי עד עכשיו לא יכל.... כאשר בתיעודים ובצילומים ממחנות ההשמדה מראים את מה שהלך שם.. למה כולם הלכו בציות כזה אל המוות?הרי הם ידעו שהולכים להרוג אותם.. לא היה עדיף למות בניסיון להרוג אחד מהנצים? או בניסיון למצוא יציאה? או לעשות אותה? למה אי אפשר היה להיתאסף כולם ביחד או לפחות קבוצות קטנות ולנסות להרוג אחד מהנצים שהיו שם או את השומרים או לעשות משהו בנידון ולא ללכת בציות כזה אל המוות? אני מבינה שהיו גם כאלה.. אבל הם היו ממש ממש מעטים.. תודה.

סבטה זה קשה פיזית ונפשית...

נכון היו מעטים שעשו את זה..אבל לרוב לא היה אומץ להתמרד לנאצים..

AeroSlash

New member
סבטה.. היו כאלה..

אבל לא את ולא אני לא יכולים לתאר מה עבר בראשם של אותם האנשים שהיו כלואים במקומות המזוויעים האלה. הם עברו דרך כאלה מסעות ייסורים שלא ניתן לנו להיבן ולקלוט מה עבר בראשם. אמנם היו כאלה שהתמרדו ודווקא זה היה הטיעון שלהם. כמו שהיה כתוב בכרוז שהוקרא באסיפה בווילנה:"מוטב ליפול כלוחמים בני חורין מלחיות בחסד מרצחים. להתגונן! עד הנשימה האחרונה".

S v e t k A

New member
תראי היו כאלה ולא מעט...

אבל לא אני לא את ולא אפחד אחר יכול לנסות להבין מה הם חשבווהרגישו והאמתי שגם לא הייתי רוצה.. וגם המצב הנפשי/פיזי שלהם לא תמיד אפשר את זה...וזה לא תמיד היה כל כך פשוט פשוט להלחם בנאצים הרי הם לא היחידים שהיו משלמים תמחיר...היו עוד אנשים שלא היו עושים משו שהיו משלמים...

Ivan Ivanov

New member
זה לא כמו שזה נראה.

דבר ראשון היו מרידות והגדולה בינהן היה במחנה סוביבור (יש סרט על זה) ושם ברחו כ 600 אסירים (יהודים וחיילים של הצבא האדום -רובם יהודים) במהלך הבריחה 300 מהם נור ולבסוף שרדו רק כ 70 וכן היו מרידות בגיטאות שונות. והדבר השני, קודם כל כל אדם מאמין בתודעותו שעדין יש סיכוי שינצל (שהמלחמה תיגמר למשל או שיקרה נס כלשהו) ולכן הוא אינו מוכן ללכת על מעשה שיוביל למותו בוודאות כמו תקיפת חייל נאצי. ודבר שלישי בגלל תנאי הרעב האנשים שם היו תשושים פיזית וכמובן שלא הייתה להם שום אפשרות לקבל נשק ותחמושת אז בריחה הייתה כמעט בלתי אפשרית.

למעלה