ayalayafo

New member
../images/Emo24.gif

ברכות לפורום החדש שבעצם כבר אינו חדש. אילהץ

עם מי את עובדת?

אילה , ברגע של פנאי ספרי לנו קצת על השימוש שלך בגישה הקוגניטיבית דינמית עם האוכלוסיה שאת עובדת איתה נדמה לי שלא סיפרו עליה עדיין בפורום והיא יכולה לעניין משתתפים רבים. נעמי

ayalayafo

New member
../images/Emo182.gif על הגישה בשיקום

לשאלה של נעמי, אני עובדת במחלקת השיקום של המרכז הקהילתי לבריאות הנפש-יפו, עם פגועי נפש המתגוררים בקהילה.אנו עובדים בגישה הקוגנטיבית דינמית עם רבים מן המשתקמים, למעשה הגישה היא חלק מעבודת היום-יום שלנו.עקרונות השיטה ובעיקר הלמידה המתווכת הם בסיס העבודה. אנו מאמינים כי אי אפשר לשקם בלי לעשות העברה של הנלמד לחיי היום-יום. הדברים צריכים להיות מותאמים לצרכים של כל משתקם, לתנאי חייו וליכולות שלו. לכן עבור כל משתקם "נתפרת" תוכנית יחודית,הכוללת רכישה של הרגלי עבודה ותפקוד כמו גם חיזוק ושיפור של יכולות קוגנטיביות ומיומנויות בינאישיות. נדמה לי שזה נותן הסבר "על רגל אחת", לא מספיק אולי, אבל למתענינים אפשר לפנות אלינו ונשמח לענות ולעזור.

עוד על המירנים

ראית את השאלה על המיאנים למעלה ? הפניתי אותם אליך אבל חשבתי שאולי את יכולה לענות גם בפורום. זה בוודאי יכול לעניין עוד אנשים בפורום נעמי

ayalayafo

New member
המיראנים

נכון, אני עובדת על-פי גישת המיראנים, זאת בנוסף לגישה הקוגנטיבית דינאמית. את החומר איני יכולה לתת משום שיש ענין של זכויות. אני מוכנה להסביר מעט, אבל זה לא יכול להיות במקום הכרות טובה של הדברים, בנוסף לאישור לתת את החומר.

למעלה