../images/Emo24.gif

שלום לכולם אני פשוט נרגשת לגלות פורום זה. אני נרגשת מדי כרגע מכדי שאוכל לכתוב עברית בלאדינו לכן אני כותבת בעבית אני מבינה שחלקכן משתייך לקבוצה שלומדת לאדינו באופן מסודר,- איפה? אני מאוד מעוניית ללמוד ולהרחיב את ידיעותי (למרות שהלאדינו שלי טובה ואפילו טובה מאוד) אני גרה באזור תל- אביב, כל מידע על ספרים, קורסים או כל דבר יתקבל בברכה אספרו רפואסטה

Sarika

New member
לבנה, בואנה וונידה ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה בצל קורתנו, רותי מנהלת הפורום הנפלאה שלנו תוכל לתת לך את האינפורציה שבקשת.

Sarika

New member
גראציאס קרידה,יה מאסטו אינדו...

הדורמיר, בואנה נוצ´ה

RORGAD

New member
אי לו מזמו אטטי סניוריקה, בואנה

וינידה, אקי אס לוגאר מוי אמימוזו, אסטאטה קון מוזוס, בואנה וינידה.

פיפיטה

New member
ברוכה הבאה לבנה נה נה

ברוכה הבאה למשפחתנו החמה את רב המידע שביקשת, תמצאי בקישורים ובהודעות הרצות למעלה. וכמובן אצל רותי שהיא אלופת המידע לכל דבר שקשור בלימודים.

RORGAD

New member
בואנה וינידה לבנה, אקי אס לוגאר מוי

אמימוזו, קדאטה קון מוזוס. אי בואנה וינידה.

מקופלת לבנה נה נה

אני חייבת לכם הסבר , כשגילתי את הפורם נכנסתי במהירות, בשמה של חברה של הבת שלי ועבשיו משיש לי שם משלי אוכל לכתוב לכם ביי סניוריקה

גרסיאס א טודוס

יה ווס דישי קה מאלגרי מוי מונצ´ו דה טופר אסטה פורום, אי אסטו סיגורה קה מה וה פלזר אבלר קון וזוס, אי טרוקר קון וזוס אידאס וס אברסו סניוריקה

avielss

New member
ברוכה הבאה

מזכיר לי בטיול לורנה היו זוג מבוגרים מקסים מבת ים דובר לדינו לגברת קראו אורה לא יודע איך למה כמה...היא ספרה לנו שהשם המקורי שלה הוא סניורה שבאו לארץ המורה שלה אמר "סי...סניורה (גבירה) טבמוס אימר...(בזלזול) והוא החליף לאורה וככה נשאר. אוי כמה שאני מתגעגע אליהם הם פשוט זוג תותח

רותי ב.

New member
בואנה וינידה אין קאדה נומברה -../images/Emo45.gif

אוי טינמוס סולו
אי סימפטיה.

רותי ב.

New member
ברוכה הבאה... ../images/Emo39.gif

לגבי קורסים, עד כמה שידוע לי, הקורסים שקיימים, התחילו באוקטובר, ויש כאלה שמעבירה גב´ מתילדה כהן-סראנו במשרדי הרשות ללאדינו בירושלים, בדרך כלל בימי ראשון, משעה 15:00 למתחילים, ומשעה 16:30 למתקדמים. כאמור התחילו באוקטובר, יימשכו השנה עד אמצע מאי, אם אני לא טועה. בקישורים יש את הטלפונים של הרשות ללאדינו בירושלים, ושם אפשר לברר אם יש אפשרות להכנס באמצע השנה. עוד קורסים של המדור ללאדינו של אוניברסיטת בר-אילן, גם הם החלו באוקטובר, למעשה אלו קורסים אוניברסיטאים, אבל אפשר גם במסגרת של שומעים חופשיים. קיימים שם קורסים שונים, ביניהם:
הקופלאס בספרות הלאדינו - ספרות ומוסיקה, מרצה ד"ר שמואל רפאל, סמסטר ב´,
ציון וציונות בספרות הלאדינו, ד"ר שמואל רפאל, סמסטר ב´
מלשון לספרות - לאדינו א´ - מתחילים, מרצה: גב´ ניבי גומל, סמסטר א´,
מלשון לספרות - לאדינו ב´ - מתקדמים, מרצה גב´ ניבי גומל, סמסטר ב´,
ספרותם של מגורשי ספרד דוברי הלאדינו, מרצה: גב´ רבקה הבסי, שנתי,
השואה בספרות הלאדינו, ד"ר שמואל רפאל, שנתי
שירת העם של דוברי הלאדינו, מרצה: גב´ רבקה הבסי, סמסטר ב´ אפשר לברר לגבי הקורסים האלו, בעיקר של סימסטר ב´, או השנתיים, אצל הגב´ ניבי גומל, באוניברסיטת בר אילן, טלפון: 03-5344448, במחלקה לספרות עם ישראל. עוד סדרת הרצאות שגם היא כבר החלה, מתקיימת בבית התפוצות, יש מידע בקישורים, אבל סדרה דומה התחילה רק לפני חודש, כלומר היתה בה הרצאה אחת, ואולי עוד אפשר להרשם. יש כמובן עוד מקומות, עוד ספרים, חלקם רשומים בקישורים ובמאמרים... אבדוק ואתן לך עוד פרטים.

למעלה