hiii

../images/Emo24.gifhiii

hi kolam... ma nishma? ani b polin vahari mamachim rabim ezlahti laikanas lpo ki the computer b polish and my nick name is in hebrew
myaash.. makva sh atam mvinim masho mima sh ani kotavat.. za kazat mafhid po b kol kir kimat iash smalim nagd yeodim.. kol e zman mistaklim elino..lamrot sh b malon yash kzat yeodim.. my polish family succses to lashga aoti kvar we been at my grandfather and mother town and see where the house was lifnay sh ha nazim ha masrihim harso aoto mamash kafo po ..kasa laamin ki b matos aia nora ham yesterday we were at "halamno" mahana ashmada and we saw that somebody put shalat aim ha sham mishpaha shal saba and saba hathil libkot kamo sh bhaiim lo raiti aoto
mahar anahno aolhim la aoshvich (the mahana ashmada( va miza ani aehi mafahadt shani akans la dikaon..
za mamsh mafhid aoti aod maet ani aolaht la knion :) aiza kaif v zaho nirae li..makava sh iavor mahar basadr mitgagat e baita .. bye bye..haibokim.. ..

eshkolit32

New member
../images/Emo140.gifמורוווווש מותק!

אני מודה שלקח לי קצת זמן אבל בסוף הבנתי הכל... איזה כיף לשמוע ממך ושאת כותבת לנו! אני חושבת שזה מצוין שאת עושה את טיול השורשים הזה. אני מבינה שאת חוששת מהביקור באוושוויץ ומקווה שתחזיקי מעמד וגם אם לא - זה בסדר.....זה רק נורמאלי שמקבלים תחושות קשות כשנמצאים במקום כזה שנעשו בו דברים איומים ונוראיים. גם אם תיכנסי לדיכאון, בסופו של דבר זה יעבור לך ויישארו רק זכרונות, קשים אמנם, אבל הדיכאון יחלוף. חשוב מאד בעיני לבקר במקומות האלה, אני מקווה שגם אני אעשה את זה יום אחד. שמחתי לשמוע שמעבר להיסטוריה המשפחתית את גם הולכת לקניון-טוב מאד! תבלי ותהני, ותקני לך דברים יפים! ותצלמי הרבה (כדי שיהיה לך מה להראות לנו כאן...) ד"ש לכל הפולנים והפולניות, וכשתחזרי תספרי לנו איך הם, האם הם כמו הפולנים אצלנו? את יודעת, כל ה"כן תלך, זה בסדר, אני אשאר לי כאן בחושך בלי סוודר" וכולי
תעשי חיים

hare

ba li lamot.. lo maspik sh yash li mishpaha mazbant .. gam ahsiv ani sak sh "aba" shali mozi aliv at eazabim shalo.. nimas li kvar..nirae li sh aim iavo nazi v yerog aoti za yaia adif..

eshkolit32

New member
אני אסביר לך למה לא מגיבים.

קודם כל, להודעה הראשונה שכתבת הגבתי, את לא התייחסת לזה אבל אני כן הגבתי. דבר שני: כמו שראית מהתגובה של יעלי, לא ברור מה כתבת באנגלית, קצת קשה להגיב למשהו שלא מבינים. דבר שלישי: יש לך מושג כמה פעמים אנשים כתבו פה הודעות ואף אחד לא הגיב להם, במשך שעות ארוכות, ואפילו במשך כמה ימים? יכול להיות שלא שמת לב לזה וזה טבעי, אבל כמנהלת אני יכולה להגיד לך שזה קורה כל הזמן, כל יום. חבל שאת לוקחת את זה כאילו זה נעשה אישית נגדך. זה קורה לכולם פה: לקבועים ולחדשים, לזמניים ולותיקים, לחברות וחברי הפורום ולמנהלת שלו. דבר רביעי: לאנשים לפעמים לוקח זמן להגיב. הם לא פנויים להגיב מכל מיני סיבות - הם לומדים, עובדים, מוטרדים, עסוקים בשלהם. הפורום עובר שינויים כל יום, לא נראה לי שמישהו שמעלה הודעה מצפה שכולם יגיבו לו. צריך לקחת את זה בחשבון. דבר חמישי: אני איכשהו כן הצלחתי להבין חלק מהדברים שכתבת, אבל לא היתי מסוגלת להגיב בגלל התוכן שלהם. אם הבנתי נכון, כתבת שאבא שלך מוציא את העצבים שלו עלייך. המשפט הבא שכתבת הוא שאם היה בא נאצי והורג אותך, זה היה עדיף. אני באמת מצטערת מור אבל עם כל האהבה שלי אלייך, וכל האכפתיות והדאגה האמיתית שיש לי כלפייך, איך אני אמורה להתייחס לזה? את באמת חושבת שזאת התנסחות מתאימה? במיוחד כשאת נמצאת במקום כזה? אני מנסה להבין את המצוקה שלך תמיד, כמו שאני מנסה להבין את המצוקה של כל אחד ואחת שכותבים פה. אבל להשתמש בתיאור מחריד כזה, רק בשביל להבהיר לי את גודל המצוקה שאת נמצאת בה, זה משהו שמוציא לי את כל החשק. מה אני אכתוב לך? שאת מגזימה? שזה לא יפה.....? אני חושבת שקצת הגזמת, ואני מאמינה שאם עוד אנשים הבינו מה כתבת גם הם חשבו שזה היה מוגזם. לא נראה לי הגיוני שכבת למשפחה שחוותה את זרוע הנאצים גם מצד אבי וגם מצד אמי, אני יכולה להגיב למשפט כזה בטבעיות כאילו כלום לא קרה. אני באמת מצטערת מור. מקווה שלפחות תנסי להבין את הכוונה שלי.

YOFI

AT HOSHVAT SH AT E YAHIDA SH HAVTA ANTISHMIOT? KI AT MAMASH LO...V TITPLAI AVAL GAM SABA SHLI HAVA
V MA E KASHAR AHAD L SHANI? AMARTI SH ZA ADIF LI.. LO DIBARTI AL MISPAHA SHLAH.. DAI LARAV KOL DAVAR KAILO ZA KASHOR ALAIH.. V AL TAGIDI LI SH ANI MAGZIMA AO LO.. AIN LAH BIHLAL MOSAG MA AVARTI B TKOFA E AHRONA.. AZ AIN LAH ZHOT BIHLAL LISHFOT AOTI.. V LO AMARTI SH ANI MISKANA V AL TAGIDI GAM SH LAH YASH KSHAIM.. DIBARTI AL AZMI...TAMINI LI SH AIM AT AEIT AOVART MA SH ANI AOVART GAM LAH AIA BA LAMOT.. V AIM KOL E KAVOD LANASHIM SH RAZO LIHIOT V MATO..ZA LO MANIAN AOTI V LO KASHOR ALAI.. KOL AHAD V E RAZONOT SHLO...BIMIOHAD KSH AIN SIBA LIHIOT V LO ZILZALTI L RAGE BA SOHA..AZ AL TAHNISI LI MILIM LA PA.... AVAL AZVI..LO ZRIHA TOVOT... LO ZRIHA YAHAS MIMI SH LO AHPAT LO.. V STAM MANIAN SH AF AHAD LO YAHAL LANOT V AHRI SHAE SH KATAVTI AT E AODEA PITAOM ANIT.. LO HASHOV..ZHOTAH.. HAIM TOVIM SH IAIO LAH..

למעלה