שרשור הפרק היומי! 4-8-11

../images/Emo24.gifשרשור הפרק היומי! 4-8-11../images/Emo209.gif../images/Emo71.gif

אני לא יודעת מה איתכם, אבל כל פעם כשמגיע כמה דקות לפני תחילת התכנית אני נושמת נשימה עמוקה כזאת וסוף סוף נרגעת מכל הלחץ גם ביגלל שזה אומר שסוף השבוע כבר התחיל, וגם בגלל שאני ממש נהנת מהתכנית הזאת, קצת אתנחתא מכל מה שקורה בחוץ והתמקדות במה שאני אוהבת- אוכל :) אגב מה דעתכם? נכון שברור שהמתמודדת עם ספר המתכונים של סבתא תעבור? רואים את זה לפי החיוך של חיים כהן.. אח הייתי מתה להניח ידי על הספר הזה!!

kdr

New member
מי יודע איך קוראים לבחור מחברת חשמל ?

זה שבישל את המוח. תודה לעונים. גילוי נאות, אני כותב אחרי שהמתחרה עם הספר של סבתא לא עברה. קיוויתי שהסיפור סוחט ה-? שלה לא ישפיע על השופטים.

peporain

New member
קוראים לו שאול סוניניו

בקטע של המתחרה עם הספר הייתי בטוחה ששוב הנוסחא הידוע תנצח. דווקא שמחתי שלא. לא הכל צריך להיות צפוי מראש עד כדי כך...

צודקת....

למרות שהמנה נראתה סוף הדרך, גם אני חשבתי שללכת לפי מתכון זה מספיק, צריך שיהיה חוש לבישול...

Haad Yao

New member
עכשיו את רואה למה אני אוהבת את רושפלד

סימפטי או לא, כריזמטי או לא - אני יכולה לסמוך ב - 100% על הניתוח שהוא עושה למנה. המנה היפה של הבחורה עם ספר המתכונים בושלה כנראה לא נכון (לא מספיק במקרה הזה, אם מאמינים לרושפלד ואני מאמינה). בכל אופן, כשהתחלנו לראות את התוכנית אמרתי לבן זוגי - ברור שהיא עוברת. שמחתי לראות שיש חריגות מהנוסחה (למרות שהיא הייתה מקסימה וכמובן שהייתי שמחה לו הייתה עוברת. אבל בזכות ולא בחסד. עוד יש לה זמן ללמוד בישול).

peporain

New member
הפרק האחרון של האודישנים

סוף סוף מתחילה העונה האמיתית לעניות דעתי מרחו יותר מדי את ההקדמות... אבל עכשיו עוברים גם לפעמיים בשבוע... וזה כיף זה ממש רוע, אבל שמחתי שהמתמודדת עם ספר המתכונים של סבתא לא עברה, דיייי, זה כבר ממש גימיק לעוס. נכון שספר המתכונים של סבתא זה דבר הכי מרגש והכי טוב והזכרונות על האוכל של סבתא מלווים אותי עד היום אבל היו לנו יותר מדי מאלה העונה, ממש עלו על הגימיק המנצח. אהבתי בפרק את שלה, דמות סוחפת לגמרי, וגם האוכל היה נשמע ממש טעים. מבחינת המקוריות אהבתי את הקובה ניא של גילי. גם ההגשה של מעורב ירושלמי של חני פירו הייתה מעניינת, לתת משהו מרענן למנה מוכרת מאוד (רק חבל שהסיפור באודישן שלה לקח את החלק העיקרי...)

n o g a m o o n

New member
אני לא חושבת שזה ממש רוע

שהבחורה עם ספר המתכונים של סבתא לא עברה. הסיפור אכן מרגש אבל בעצם היא לא בישלה "את עצמה" אלא את סבתא שלה, לא הראתה מחשבה או מעוף, לא יצרה שום דבר חדש. אני הייתי בטוחה שהיא לא תעבור. גם אני אהבתי את שלה ואת הבחור מחברת חשמל ועוד כמה. סוף סוף תתחיל העונה!

peporain

New member
התכוונתי שזה ממש רוע לגביי -

ששמחתי שהיא לא עברה :) נורא קיוויתי שתהיה חריגה מהנוסחא הידועה של אוכל של סבתא...

Haad Yao

New member
הסיפור של חני שבר את ליבי

איזה אדם מוג לב, איך אפשר לנטוש בת (אפילו חורגת)? האהבה שלה לא מגיעה לו!

davidlev0255

New member
נדמה לי שללי לא עברה, ראו אותה בשורה השניה

לעוברים לשלב הבא

lb22

New member
בקשה קטנה מחברי הפורום...

מי מוכן לרשום פה מה היה בפרק ? אני כידוע לכם (או שלא) טסתי אתמול בלילה לארה"ב וכרגע עוד לא יכול לראות את הפרקים.... מה שאני כן יכול זה לעשות פה הרבה אוכל :) וביום שבת כבר אני הולך להכין ברביקיו אמריקאי מסורתי

peporain

New member
אז קודם כל תהנה בארה"ב

ומברבקיו מסורתי קודם כל, אפשר לראות את התוכנית באינטרנט במקו או לקרוא את כל המתכונים של העונה ובקצרה: חיילת שמצאה ספר מתכונים של סבתא כתוב בברזילאית, תרגמה אותו והתחילה לבשל לפי המתכונים שבו, הכינה פאייה ברזילאית שנראתה יפה אך לטענת השופטים לא הייתה טעימה מספיק וסוף סוף "הידיים של סבתא" לא היוו הצלחה מובטחת בעונה זו דייג שבישל דג שתפס לבד והרכיב מנה מעניינת שכללה גם חצילים ממולאים בכבד דג, ללא קשר בין המנות אבל נראה טעים ומיוחד ואייל נורא ביקש שיעבירו אותו בחורה ירושלמית שהכינה מעורב ירושלמי כמילוי לפטריות - אוהבת גישה מחודשת למאכל ידוע סבתא ססגונית ואנרגטית במיוחד שהכינה מנה מעולה של חצילים ממולאים ברוטב מתוק ורופאה צעירה עם גישה מקורית במיוחד שהכינה קובה ניא מדג לוקוס שבוע הבא מתחילה העונה האמיתית :)

גם אצלי זה אותו דבר.

פתאום אני נרגעת ושוכחת מהכל:) היה פרק נחמד ביותר,סוף סוף העונה מתחילה ועוד פעמיים בשבוע!!:) שיהיה סופ"ש נעים לכולם....

peporain

New member
אכן גם אני מחכה כבר בחוסר סבלנות

לשבוע הבא, לתוכנית האמיתית איך שראיתי את תכולת הקופסא בסוף הפרק, התחלתי לחשוב מה הייתי עושה :))

תגידו יש לי שאלה

אתם זוכרים את המתמודד הראשון, זה שאייל שני בקש מאחד החברים שישנה את דעתו כדי שהוא יעבור לנבחרת? אז זהו, הכל נראה לי קצת מאולץ מההתחלה היה ברור שהוא יעבור, הוא הכין מנה מקורית ומיוחדת, שרואים גם דרך המסך שהדג הזה פשוט נטף טריות. לדעתי הם רצו לעשות מעין גימיק, היה ברור לי שהוא עובר. נו באמת. הם התלוננו על עומס בצלחת, אבל שללי היכינה שולחן שם למשפחה שלמה הם לא אמרו כלום (חס וחלילה, אין לי משהו נגדה, להפך! אני רק אומרת שאותם קריטריונים צריכים להחיל גם על האחרים) וחוצמיזה עדיין צורם לי המתמודד הזה שעבר אחרי שהכין חומוס פול מקופסאת שימורים. כל מתמודד שרציתי שיעבור ולא עבר (כמו ההוא עם המוס יין שהתעלף...) אני אומרת לעצמי- אותו לא העבירו אבל קופסאת שימורים כן? חוצמיזה נראה לי שמצאנו את התחליף לסמדי בומבה העונה... היה ברור כשמש שהיא עבור, היא בדיוק תופסת את המשבצת הזאת. לא יודעת, שקראתי את מרכיבי המנה זה נראה לי עמוס במתיקות- גם רכז רימונים, וגם סילאן... לא יודעת כמה מתוק הולך עם חצילים ממולאים. אבל שוב, כנראה הטעם שונה מהתיאור

Haad Yao

New member
כמה תגובות לדברים בהודעה שלך.

1. הם לא התלוננו על עומס בצלחת של הדייג. הם טענו שחלקי המנה לא היו קשורים. אצל ללי, כל מה שהיה על השולחן היה כן קשור. אלה היו חלקים נפרדים של נרטיב ארוחה אחד, ברור ואחיד. לעומת זאת, אצל הדייג מרק הגספצ'ו פשוט לא התאים, וכנראה גם הרוטב השני. חוץ מזה, הצלחת הייתה מחרידה (אבל זה כבר משני). אני בכל אופן חושבת שהיה לו מעוף (הכבד הזה שהושם בחצילים), ולכן שמחתי שהוא עבר. היו גרועים ממנו בהרבה. 2. "למה זה עם הפול עבר ו - XYZ לא" זה משהו שעובר בראש לכל הצופין, כל הזמן, אני בטוחה. היו גם מקרים אחרים שבהם הועברו אנשים עם מנות בינוניות. כמו ההיא עם לטקס בשר או ההוא עם לחמג'ון (הבנו שזה היה טעים, הבנו שזה מה שסבתא בישלה - אבל איפה היצירתיות?). אבל אף מקרה לא היה כל כך בוטה. פול מהקופסא? שאללה יציל אותי. 3. נראה לי שכל עונה זקוקה לסמדי בומבה אחת, שתמיד תהיה לה חבורה של מעריצים וחבורה של מתנגדים שאומרים כל הזמן "די כבר עם הגימיק"
הערת שוליים: בעונה הקודמת, הרבה התייחסו לסמדי בומבה כמישהי אמיתית, אותנטית, שהכל אצלה מהלב, שלא יודעת לעשות הצגות. לעומת זאת, אינה תפסה משבצת של "אליטיסטית", "פוזאיסטית", "יהירה" וכד'. אתמול בן זוגי אמר משהו די מעניין: שלמעשה אינה הייתה לאורך כל העונה אמיתית מאוד, לגמרי "היא עצמה": מאופקת, משכילה, לא חברותית מדי (במקרה הכרתי מישהי שעבדה תחת אינה כשהיא הייתה אחראית משמרת. היא אמרה שהיא באמת כזו: נחמדה מאוד, עוזרת, אף פעם לא מעליבה - אבל לא מסתחבקת ולא "נשמה"). לעומת זאת, סמדי בומבה נתנה שואו אחד גדול שאף אחד לא יודע מה מתוכו אותנטי. כל משפט, כל תנועת פנים היו יכולים להיות הצגה ונראו כהצגה. אז למרות שאני אישית אהבתי את סמדי בומבה (מה לעשות, גם אני אוהבת בידור והאנשים שמנדבים את עצמם כדי לבדר אחרים ראויים לכל ההערכה מבחינתי
), נראה לי מעייף להיות אותה ב - 90 גרסאות בכל העונות האפשריות של כל תוכניות הריאליטי שאי פעם אצפה בהן.

למעלה