שק שינה המשך

../images/Emo24.gifשק שינה המשך

ברצוני לפרט לגבי השק שינה. הכוונה האם יש צורך בשק כשנוסעים ברכבת האם קר? האם המזרן במיטת הרכבת מספיק נוח? בתודה מראש

jeshu

New member
באזורים הקרים של הודו אין כל כך רכבות.לי השק שינה עזר מאוד בפרו ובוליביה בנסיעות לילה קרות.אני מניח שגם בנסיעות לילה בהודו בהרים הוא יעזור ובייחוד אם עושים עצירת לילה באיזה כפר בדרך. שק"ש - זה גם סוג של תעודת ביטוח.

jeshu

New member
שכחתי ברכבות שאני לקחתי בלילה הייתה בריזה נעימה והיה לי קל להרדם עם הציפת שמיכות שהבאתי.אני מניח שביום חם בהן.

motyka

New member
לא השתמשנו בו אפילו פעם אחת

ברכבת מקבלים סדינים, כרית, שמכיה ומגבת (בקרונות הסליפר). המזרון נוח מאד, וישנתי נפלא.

sela v

New member
זה במחלקה היקרה

אם נוסעים כתרמילאי חסכן, לא מקבלים שמיכות, סדינים וכרית.

motyka

New member
גם במחלקה שלישית

פחות מזה לא ראוי להקרא נסיעה

jeshu

New member
אני לא קיבלתי לא סמיכה ולא כלום גם במחלקה שנייה ../images/Emo12.gif ואין שום בעייה לסוע במחלקה שנייה ואולי אפילו שלישית.הראש לא עסוק בפינוקים ושמים לב לדברים אחרים.

motyka

New member
כנראה שלא נסעת בסליפר

דרגשי שינה במחלקת הראשונה השניה והשלישית מקבלים סדינים, כרית, שמיכה ומגבת

jeshu

New member
לפעמים יש ריפוד מינמאלי כמו באוטובוס אגד לפני לא המון שנים - מין משהו פלסטיקי שאם נרדמים עליו כשחם מתעוררים בשלולית זיעה - ולכן אני לוקח איתי מזרון שטח דק לכל מקום.זה פשוט מוכיח את עצמו כשנתקלים בסיטואציות האלה של דרגשים,מושב רטוב,מושב עם קיא וכו'.

motyka

New member
האם אנחנו מדברים על אותה רכבת?

נסעתנו בטיול האחרון 6 נסיעות לילה, רובן במחלקה השלישית (סליפרים), והדרגשים אמנם מצופים בפלסטיק, אבל מרופדים, וכשפורשים על הדרגש את הסדין הנקי והמעומלן שמקבלים משרת הקרון - אין תופעה של שלולית זיעה. כמובן שלא נתקלנו בדרגש מלוכלך.

"שרת המחלקה" כנראה לא אותה רכבת

לא נתקלתי מעולם בשרת במחלקה שלישית, גם בשניה האמת לא נתקלתי בשרת, דרגשי עץ, ללא כל ריפוד פלסטיק או אחר, סדינים ? מי חלם על זה אתה באמת בטוח שזו היתה מחלקה שלישית אולי זה ברכבות מסוימות. אני עשיתי את כל הדרום ברכבות ולא נתקלתי באף רכבת עם "מותרות כאילו" אז כנראה הרווחת

jeshu

New member
שרת המחלקה - הפיסח/גידם/גבן (או גם גם וגם) בן קסטה נמוכה שעובר שם ומרים את הליכלוכים ונותנים לו איזה רופי ?

motyka

New member
לא

זה שישן במעבר בין המחלקות, מנקה את הקרון והשרותים, מגרש קבצנים, ומעיר בתחנה הנכונה את מי שנותן לו 10 רופי.

motyka

New member
בפירוש לא

היא היתה יקרה מדי עבורנו. פרט לפעם אחת, בה נסענו במחלקה שניה - עשינו את כל הנסיעות במחלקה שלישית.

jeshu

New member
כמה עלה הכרטיס ? למיטב ידיעתי יש שתי מחלקות סליפרים - הראשונה והשנייה.הראשונה יקרה ומושקעת.

jeshu

New member
אני יכול להאמין שהשרות השתפר מאז שאני ביקרתי שם - אבל מצד שני קשה לי להאמין שההודים יכולים להרשות לעצמם לשלם על שירות טוב יותר גם במחלקה שנייה.

motyka

New member
דוגמאות למחירים

דלהי - קטגודאם מחלקה שלישית - 360 רופי הרידוואר - ג'ודפור מחלקה שלישית (כמעט יומיים) - 915 רופי ג'ופור דלהי מחלקה שלישית - 727 רופי דלהי - אג'מר מחלקה שניה ! - 731 רופי (בשלישית עלה 515 אבל לא היה מקום)

למעלה