מצטרפת חדשה

../images/Emo24.gifמצטרפת חדשה

היי, קראתי חלק מההודעות שלכם והבעיה שלי היא כזאת אני נשואה כבר כמעט שנתיים ומנסה להיכנס להריון ללא הצלחה. אני מטופלת אצל מומחה לפוריות של קופ"ח (שמה שהם מוסיפים זה לחץ ועצבים בעיקר )תחילה הוא שלח אותי למס´ בדיקות רובן היו בסדר חוץ מהורמון הפרולוקטין שהיה גבוה (הורמון שמגביר את היווצרות החלב בשד-אני חושבת) התחלתי טיפול באיאקלומין 1 ליום ואז הרופא הגביר אותו ל-2 ליום בתוספת של כוריגון.(שאינני מבינה למה לקחת אותם האם הם בכלל עוזרים?) עבר חודש ואני בסבב נוסף של איאקלומין וכוריגון . האם לדעתכן עליי להמשיך או פשוט ולהתייאש אני לא חושבת שיש לי את הכוח מספיק בשביל זה? והאם בדר"כ אחרי כמה נסיונות של איאקלומין הרופאים ממשיכים הלאה?

רומי 007

New member
הי שרית וברוכה הבאה

הכוריגון עוזר לתהליך הביוץ ונותנים אותו לסיום הטיפול. האיקקלומין נועד לגרום לגירוי קל של השחלות כדי שתייצרי זקיקים. האם נאמר לך שאת פוליציסטית? בד"כ לוקחים איקקלומין חודשים ספורים (מקובל גג עד חצי שנה ככל הידוע לי) אח"כ עוברים לזריקות. לא ממשיכים עם הכדור הזה כי הוא חשוד בפגיעה עתידית ברירית הרחם. לגבי להמשיך או להתייאש - זה עניין אינדיבידואלי. אני מאמינה שאם החלטת לכתוב פה בפורום את לא רוצה להתייאש, בטח לא בשלב מוקדם יחסית של הטיפולים. יש כאן הרבה סיפורי הצלחה, בשלבים שונים של הליכי פוריות. אני בטוחה שבמהרה גם את תהיי סיפור כזה.

../images/Emo133.gif

מקווה מאוד להיות סיפור הצלחה ד"א אמרו לי שיש לי שחלות פולציסטות שכבר נעלמו בחודש שעבר

יעל ג

New member
היי שריתי וברוכה הבאה לפורום../images/Emo57.gif

לגבי פרולקטין גבוה - זו לפעמין יכולה להיות סיבה לאי פוריות. בבדיקות הראשונות שלי גם גילו פרולקטין גבוה בערך 650 זה היה כמעט לפני שנה וחצי ומאז לפי המלצה של הפרופסור המטפל שלי אני לוקחת פארילק חצי כדור כל יום. אפילו בחודש הראשון של הריון מומלץ להמשיך לקחת אותו. האם נתנו לך? מה שלא יהיה לא מותרים ולא מתייאשים וטוב שאת בפורום, תקבלי המון תמיכה מהבנות ושיהיה לך המשך טיפולים קצר והריון ארוך...(כפי שצריך)

dandushx

New member
קודם כל אל יאוש וברוכה הבאה

פרולקטין גבוה ידוע כמפריע לביוץ ( זה נועד בעקרון לשמש כאמצעי מניעה לנשים שרק ילדו ומניקות ואז הפרולקטין גבוה והן אינן יכולות להכנס להריון כל עוד הן מניקות )וזו כנראה הסיבה לאי הפריון , ובגלל זה קבלת את הטיפול שקבלת שאמור לגרום לביוץ באופן מלאכותי ולעקוף את בעית הפרולקטין.כמה חודשים את בטיפול הזה ? אם רק חודש אחד אז אל יאוש , זה בדרך כלל לא מצליח כבר בסיבוב הראשון, ועד שהתחלת את הטיפול מין הסתם לא הרית כי לא בייצת בגלל הפרולקטין. אז המון בהצלחה בהמשך דנדוש

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

פרולקטין גבוה מפריע לביוץ. האם חזרת על הבדיקה פעם נוספת? האם דאגת להיות ערה 3 שעות לפני בדיקת הדם? אם עושים את הבדיקה אחרי שקמים מהשינה מקבלים פרולקטין בשמים למרות שאין שום בעיה. איקקלומין משרה ביוץ. בדרך כלל מתחילים במינון של כבוד ליום במשך 5 ימים. אם זה לא משפיע ולא גורם לביוץ, מעלים את המינון. אפשר להגיע עד 5 כדורים ליום. הכוריגון ינתן לך רק אם יתפתח זקיק מוביל, מטרת הכוריגון היא לגרום לזקיק להבשיל ולבייץ. 30-36 שעות אחרי מתן הזריקה חל ביוץ. ואז גם יודעים מתי לעשות אהבה. בדרך כלל נותנים לאיקקלומין צ´אנס 3-5 מחזורי טיפול. רק צריך לודא על ידי מעקב US שהוא לא פוגע בעובי הרירית. שיהיה בהצלחה נועם

תודה על כל התגובות!!!../images/Emo51.gif

קודם כל תודה על תשומת הלב . בקשר לפארילק הרופא שמטפל בי אפילו לא הזכיר את הכדור הזה כמו כן את העירנות לפני בדיקת הדם לא היה ידוע לי שזה משפיע בכלל . גם בקשר לאיאקלומין הרופא לא בדיוק סיפר לי מהו הכדור ,ומהו השפעתו?(הורמונים) ד"א יכול להיות שאיאקלומין משפיע על מצב הרוח ומצב הגוף כגון עייפות,כאבי ראש ועלייה במשקל? תודה על התמיכה ואשמח לקבל תגובות והערות נוספות .

הרמוניה

New member
מאוד יכול להיות שהאיקאקלומין

גורם לכאבי ראש, מצבי רוח וכל מיני מרעין בישין (חוץ מ-במקרה הטוב- לתינוקות) אני תמיד מאשימה את ההורמונים באחריות לכל דבר רע ושמישהו ינסה להוכיח אחרת.... המון הצלחה הרמוניה

פישון

New member
איקקלומין וביוץ

היה לי לפני כמה שנים פרולקטין גבוה ועבר, אבל יותר מאוחר אובחנתי כפוליציסטית. עשיתי 2 מחזורים עם איקקלומין: 100 מ"ג ו- 200 מ"ג, שכמעט ולא נראתה בהם תגובה שחלתית. אין טעם לקחת את הכדור ללא בדיקה של אולטראסאונד ודם, אחרת כפי שנאמר הוא יכול לפגוע ברירית. הכדור מגרה את בלוטת יותרת המח להפריש הורמונים (FSH, LH). במידה והוא לא משפיע נותנים את ההורמונים ישירות בהזרקה (אין אפשרות לתת בכדור כי הם נהרסים בקיבה). התגובה שלי להורמונים היתה טובה ומיידית, כך שלא לדאוג אם את לא מגיבה לכדור. בכל זאת, כדאי לבדוק מה האבחנה לגביך, פוליציסטיות ניתן לאבחן בבדיקות דם משולבות עם אולטראסאונד. מנסיון כואב מאד, שלי, רופא שלא מוכן להסביר ולהגדיר אבחנה עלול לטעות בטיפול, בצורה שלפעמים רק מאריכה את התקופה ולפעמים מסכנת חיים (כמו גירוי יתר). בכל מקרה כדאי לקבל חוות דעת שנייה אם האבחנה אינה חד משמעית. בעניין כאבי ראש, עליה במשקל ועייפות, היה לי את הכל גם בתקופת הזרקות. הרופא שלי לא כל כך מאמין בזה, אבל כל הנשים בחדר ההמתנה שלו מתלוננות על אותו דבר. מאיה

../images/Emo53.gif אולטרא סאונד ואיאקלומין

היי חזרתי, בהמשך לכל בדיקות הדם והאולטרא סאונד היום ביצעתי בדיקת אולטרסאונד לאחר 5 ימים של איאקלומין ונראו זקיקים בגודל של 6 ס"מ/מ"מ(לא יודעת בדיוק ) לעומת חודש שעבר שהזקיקים נראו בגודל של 15 . הרופא אמר לחזור ביום ראשון לבדיקה חוזרת ולראות את מצב הזקיקים. נקווה לטוב, ד"א יכול להיות שהזקיקים יתפתחו במשך השבת למרות שעברו 5 ימים של איאקלומין,איך זה בדיוק עובד מישהי יכולה לעזור לי?

עמית@

New member
הזקיקים נמדדים בממ´ (לא בסמ´)

והם בהחלט עוד עשויים לגדול. האיקקלומין משפיע על בלוטת יתרת המוח - והוא בעצם "מורה" לה להעביר לשחלות את ההוראה להפריש את ההורמונים שאחראים על צמיחת הזקיקים- כולי תקווה שזה יעבוד עלייך והזקיקים יצמחו- אני מבינה שבחודש שעבר האיקלומין עבד- אז אני מניחה שהוא יעבוד גם החודש והזקיקים יצמחו- (הם צומחים סביב 2 ממ´ ביום כשהכל תקין) בהצלחה עמית

saga

New member
שריתי

תני לזה צ´אנס, הזקיקים כפי שנאמר לך גדלים כל יום כך שיש עדיין סיכוי טוב שהם יגיעו לגודל הרצוי. בכל אופן, ברוכה הבאה ושיהיה בהצלחה סאגה

שוב אני../images/Emo91.gif

היי, שוב אני! טוב בהמשך למה שכבר סיפרתי הייתי אתמול באולטרא-סאונד לאחר 2 כדורי איאקלומין ליום ונמצאו זקיקים קטנים הרופא המליץ להמשיך לזריקות הבעיה שהתופעות לוואי שלהם יכולות לעכב את המשך הטיפול בחצי שנה עקב גירוי יתר. לבנתיים אנחנו ממתינים לבדיקת זרע של בעלי ואז נוכל להחליט איך להמשיך את הטיפול... אולי אתן יכולות לעזור לי...אני כבר אובדת עצות פשוט לא יודעת מה לעשות?????

למעלה