חזרתי!!!!

Bajoran Preist

New member
../images/Emo24.gifחזרתי!!!!../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

חזרתי אתמול ממסע שורשים בפולין, ומאז ישנתי הרבה וגם הקדשתי זמן לארגן לעצמי בראש את כל המחשבות(כאלו בקשר לשואה וכל מה שראינו, וגם אחרות) אז לא היה לי זמן להכנס לפורום. אבל חזרתי! ואני מבטיח להשלים את כל מה שהפסדתי בהזדמנות הראשונה. אז שלום לכולם! אני מקווה ששלומכם טוב! ושהיה מעניין בפורום! ושהתגעגעתם! (אבל גם אם לא, לא נורא..
) ותנחשו מה? יש לי צורב! אפילו לא היה לי כוח להתעסק בו אחרי שחזרתי, אבל בכל מקרה עכשיו מתחיל רשמית פרוייקט הורדת כל מה שהוא סטאר-טרק מהרשת וצריבתו על דיסקים. שיהיה לי בהצלחה.
ואגב, אם מישהו רוצה לשאול על החוויות שעברתי, או כל מיני כאלה, אתם מוזמנים. ו...הממ.... זהו, פחות או יותר, אני חושב

itstzar

New member
ברוך רב שובך ציפורת נחמדת

מארצות החום, או משהו כזה, מזמן לא קראתי ביאליק :), בכל מקרה ברוכים השבים, אני מקווה שהמסע היה מעניין ומשכיל ץץץץ

../images/Emo46.gifהיה לי מבחן על ביאליק היום!../images/Emo46.gif

המבחן היה בסדר, אם זה מעניין פה מישהו, והציטוט הוא: "שלום רב שובך ציפורה נחמדת, מארצות החום אל חלוני..." בהקשר הנוכחי מתאים יותר: ברוך שובך, משה יקר, מארצות הקור אל פורומנו!
it`s good to have you back

itstzar

New member
ידעתי שטעיתי בכמה מילים :)

וחוץ מזה, אני את הבגרות שלי כבר עשיתי

B a n j o

New member
שלום !!!!! ../images/Emo24.gif

ברוך בואכה ! אז איך היה ? עכשיו בטח תתחיל לצחוק מבדיחות שואה... (אל תסתכל עליי ככה! כל מי שאני מכיר, כולל אני, שחזר מפולין התחיל לצחוק מהבדיחות האלה לא משנה כמה הוא בכה שם !) היית גם בפראג בדרך? אותנו לקחו לשם גם מקום מקסים!

Bajoran Preist

New member
אז ככה...

קודם כל תודה. איך היה? אני עוד לא לגמרי בטוח... זאת אומרת, בהחלט חוויה חזקה. לא רק ולא בהכרח מחנות ההשמדה, אם כי היה חזק לראות את שער הכניסה של בירקנאו. היו מקומות שהיה יותר קשה להתחבר אליהם וכאלו שפחות, אבל מה שכן- גיליתי שאני הרבה יותר מתחבר כאשר אני מדמיין את מה שהתרחש במקום ולא מתמקד בפרטים ויזואליים כמו למשל תאי הגז או המשרפות. יותר התחברתי למשל לחיילים הנאצים שדמיינתי במיידאנק שכביכול זרזו אותי ואת שאר המשלחת כשהלכו לאט וצמודים בגלל הקור העז(ולחשוב שליהודים אז לא היו את כל הבגדים שאנחנו לבשנו...) וחוץ מזה היה את כל הקטע החברתי, ופעם ראשונה שלי בחו"ל, והיו בכל מיני מקומות יפים, קטדרלות, בתי כנסת וכו´, והשטויות בלילות במלון, והאוכל החרא בדרך כלל בבוקר ובערב, ופולנים וצ´כים שלא יודעים אנגלית(אחח... להרגיש קצת אנגלו-סאקסי
), והשוק בקראקוב ובזקופאנה... והיו כל מיני טכסים שעשינו(הקבוצה שלנו עשתה באושוויץ-בירקנאו), ולשיר את התקווה בלי ציניות, ולשם שינוי כמעט ולא לחשוב על סטאר-טרק(!)... אצלנו בקבוצה לצערי כמעט ובכלל לא היו מקרים של בכי, לעומת סיפורים ששמענו. אני אישית הייתי על סף בכי במיידאנק, אבל אני חייב להודות שהמחשבות והתיסכולים האישיים מתערבבים עם ההרגשות בנושא השואה, ואני לא בטוח מה מביניהם היה הזיק שגרם בסופו של דבר ל"סף הבכי". ביום שישי בבוקר חזרתי לבית וביומיים האחרונים הרגשתי די מנותק מהכל, וכאילו ממש אין לי כוח לחזור ללימודים וכל זה(אבל בעצם מתי יש..?), אבל מצד שני גם הכרתי כל מיני אנשים יותר טוב מאשר הכרתי אותם קודם וחוויתי חוויות וכל זה(ולא מצאתי שום מרצ´נדייז של סטאר-טרק..גררר..) וזהו, לא יודע. יהיה טוב.
(כן, היינו גם בפראג, וכן היא יפה. פראג הייתה אצלנו בתחילת המסע והיו כאלה שחשבו שזה היה מוטעה בגלל שככה לא נכנסנו לאווירה של המסע והיינו בהרגשה של טיול, ואולי בגלל זה התפסס לנו אושוויץ מבחינת ההרגשה, כי הוא היה המחנה הראשון שהיינו בו מיד אחרי פראג. אני לא יודע. נ.ב היה קטע מגניב בבית הקברות היהודי ברובע היהודי של פראג- כי פתאום זיהיתי את בית הקברות ממשחק המחשב ומפייר, למי שמכיר. העיר הראשונה שמשחקים בה שם היא פראג, וברובע היהודי נכנסים לבית קברות, ואז יש שם מן פנייה כזאת, ובמסע נכנסנו למן פנייה כזאת ורק אז קישרתי. וכל הקברים העקומים האלה... היה מגניב. -יש אנשים שממש גרים ליד זה! כאילו מה, פותחים חלון באמצע הלילה ורואים בית קברות עתיק?!- יש רק הבדל אחד, במשחק היה ליד בית הקברות פתח סודי למעורת ערפדים, ולא מצאתי כזה במציאות. טוב, נו, לא הכל מושלם
)

Esmena

New member
../images/Emo13.gifאני שמחה שאתה בסדר

וששום דבר רע לא קרה לכתיבה שלך, להיפך:) לי פראג התפספסה , כי היה יום יבש. בימים כאלה אני פשוט לא מרגישה כלום. אבל הייתי בהפקה יפה של האודיסיאה. גם זה משהו. פצ"ט. ( וכאילו, דא, להבא תדע שמרצנדייז של סטאר טרק יש רק בעירק . וגם בערב הסעודית, אם יש מזל).

Bajoran Preist

New member
וואלה? יש בעירק? ../images/Emo2.gif

למה לא הודיעו לי קודם? המממ... אי חושב שדוד שלי מכיר מישהו בפנטגון. יכול להיות שהוא יסדר לי הצנחה בבגדד תוך כדי התקיפה הקרובה.. (ואגב אקטואליה- ידעתי שאי אפשר במדינה הזאת בלעדי. עשר יום אני לא פה וכבר מתפרקת הממשלה...
) דרך אגב, איסמנה, מתי היית במסע לפולין?

B a n j o

New member
אחחחח, זאקופאנה... ../images/Emo98.gif

איזה געגועים. אצלנו כולם בכו בבירקנאו, היה ממש חזק. בכניסה לאושוויץ פגשנו אדם מבוגר שהיה ניצול שבא עם המשפחה שלו והוא דיבר איתנו ובכה. הבן שלו סיפר לי אח"כ שזו פעם ראשונה שהוא ראה את אבא שלו בוכה... בכל אופן, היה לנו קטע מפחיד בתאי הגזים. נכנסנו פנימה והמדריך של הקבוצה מאחורינו לא רצה להפריע לנו אז הוא סגר את הדלת והשאיר אותנו בחושך וכל הבנות צרחו, היה מצחיק

Bajoran Preist

New member
חבל שלא היו איתנו אנשי עדות

כנראה שזה היה ממש חסר. וגם לא סגרו עלינו את הדלת! מה זה פה, בשביל מה שילמנו כסף?!

למעלה