חדש בראש העין

../images/Emo24.gifחדש בראש העין

משפחתון גוזלים היחיד עם מצלמת אינטרנט בה ניתן לראות בכל שעה נתונה את הילד בזמן פעילות ע"י כניסה בקוד אישי להורי המשפחתון בלבד עקב החששות הכבדים שיש לכל אמא כשהיא מכניסה את ילדה למסגרת האם בתקופת הריאלטי לא כך צריך להיות? הרעיון נולד מול תמונה דוממת של הילד בזמן העבודה והמחשבה אילו התמונה היתה יכולה לזוז? מה באמת עובר על הילד שלי? האם כשהמטפלת שרה בקול הילד מאושר או צורח? האם היחס הוא באמת אישי? והאם טוב לו?

לאה_מ

New member
האם זה באמת רעיון טוב כל כך????

האם אנחנו היינו רוצים מצלמת אינטרנט שמכוונת אלינו במשך כל שעות העבודה? (לא למעקב, חס וחלילה, רק שבן הזוג יוכל לראות שבאמת טוב לנו, מה באמת עובר עלינו, האם הבוס מתייחס אלינו טוב, האם היחס הוא באמת אישי - ואולי גם מה בדיוק אכלתי בארוחת צהרים (יותר מ-500 קלוריות, אני מודה...), האם אני מחטטת באף, האם כל היום עבדתי בלהט או שמא גם גלשתי באינטרנט רחמנא לצלן... האח הגדול, עינו פקוחה

אלדורית

New member
לא האח הגדול, האמא הגדולה

אני מודה שעל פניו הרעיון אינו ממש קוסם לי, אבל אני לא רואה הבדל עקרוני במקרה הזה (כשמדובר ממילא במערכת יחסים לא-הדדית, בין הורים, שתפקידם לפקח על ילדיהם, לבין הילדים) בין מצלמה לבין, למשל, אינטרקום ששמים ליד מיטת התינוק בלילה כדי לשמוע את הנשימות שלו. באשר לחיטוט באף--בניגוד אליך
זה ממילא לא מפריע להם שרואים (וחבל...) איך הגננות מסכימות לזה, זאת שאלה נפרדת (ויכול להיות שמשום שאני כמבוגרת הייתי מרגישה זוועה אם היו מנטרים את כל תנועותיי לא הייתי ממליצה להורים אחרים להכניס את ילדיהם לגן שבו הגננות מרגישות כך; מצד שני, מה אני יודעת, אני די קנאית לפרטיותי, אבל אולי יש אנשים שזה לא מפריע להם?)

אפרתש

New member
באיזה גיל לדעתך זה מתחיל להפריע?

לילדים, לא לגננות. מתי נראה לך שכן חשובה להם הפרטיות? אני יודעת שבגן של בתי יש לילדים הרבה פעמים "שיחות נפש". או "קבוצות תמיכה" (כל ילד מספר כמה האח הקטן שלו מעצבן, למשל). אני חושבת שאם הם יידעו שאבא או אמא אולי מקשיבים עכשו, הם יימנעו מלאמר כל מה שהם רוצים. אני גם לא מבינה איך גננות יכולות להסכים. אולי זה משהו שמוזר בהתחלה אבל מתרגלים.

אלדורית

New member
בגיל 4-5 אולי.

לא נראה לי שבגילאים הצעירים מאוד 1-3 זה מפריע. אני לא מבינה מהמשפט האחרון שלך אם את חושבת שהגננות יסכימו או לא.

לאה_מ

New member
אל תשכחי גם שלא רק הילד הפרטי

שלך חשוף לעינייך, אלא כל ילדי הגן. כל דבר שילד (כלשהו) בוחר לספר במפגש חשוף לכל הורי הגן. בעיני זו פגיעה בפרטיות הילדים, פגיעה בפרטיות הגננות, ובעיקר - אם אנחנו עד כדי כך לא מסוגלים לתת אמון בגן, אולי עשינו טעות כששלחנו לשם את ילדינו.

אפרתש

New member
חייבת לשתף

בגן של בתי, ילד אחד חשף את העובדה שלאמא שלו יש בולבול. הבת שלי סיפרה לנו את זה בטבעיות רבה. אין לנו מושג איך הוא הגיע למסקנה הזאת, אבל בהחלט זו היתה יכולה להיות פאדיחה בשבילה אם זה היה עובר בשידור חי לכל הבתים
(וזה אולי שיקול כן להתרחץ עם הילדים ... שיידעו מה יש לך ומה אין לך...)

אלדורית

New member
אני מסכימה איתך כאן

לא הייתי רוצה שהורים אחרים ינטרו את הבת שלי, ואני מסכימה גם לגבי האמון בגננות.

אפרתש

New member
יש להן ברירה?

הן עובדות, הם יסכימו. קשה לי לראות איך אפשר לעבוד תחת מצלמה, אבל אולי יש כאלה שמסוגלות. צריכה להיות מטפלת חזקה, שלא חוששת מביקורת, שמאמינה שהיא עובדת נכון.

קמת על רגל שמאל

לאה, היקרה! מאז שעשיתי סטאז' ואחר ששוחחתי עם קולגות הזדעזעתי לגלות שבגופים פרטיים (תחת פיקוח) הזדעזעתי לגלות ישנו ילד שהגננת מדברת אליו עם סכין שלופה ילדה שמקבלת "פליק חינוכי" מכיוון שדיברה במהלך הסעודה תינוקת שצורחת ומשוועת ל"ידיים" ומטפלת שאומרת "אני לא אתן לה לנצח אותי" מה תחשוב אותה אמא על בנה כאשר הוא ינהל איתה שיחה דומה כמו עם הגננת רק שהפעם הסכין תהיה בידיו האם היא תחשוב שמשהו לא תקין בגן? או אולי שהילד שלה לא בסר ומסוכן לסביבה? מה אשמה אותה ילדה ששוחחה בזמן הסעודה? האם היא זו שגרמה לגגנת לאבד את חוש הרגש? אותה תינוקת שצורחת כי היא תשע שעות מחוץ לבית והיא זקוקה לפני הכל לחום ואהבה... האם זה שהמטפלת שרה בקול רם או מפעילה מוזיקה בווליום באמת מרגיע אותה או שזה בשביל שלא ישמעו אותה בוכה את המטפלות שלי אני בחרתי בקפידה ומי שמאמינה שהיא באמת טובה לא תירתע לאחר מחשבה שניה מה גם שאצלנו הורים יראו את ילדם בוכים זוהי תקשורת טבעית של ילדים השאלה היא כמה בוכים? למה בוכים? (מוצץ, רעב,פינוק,עייפות) והשאלה הכי חשובה היא לאיזו תגובה הילד זוכה? "ילדים זה לא משחק ילדים"

לאה_מ

New member
אם איזה מהדברים שציינת

(סכין שלופה, "פליק חינוכי", "אני לא אתן לה לנצח אותי") יקרו לילדים שלי, אני אראה בבחירת הגן שבו זה ארע כשלון אישי שלי כהורה. אני מאד מקווה שבחרתי את המסגרת לילדי שבה הצוות ידע לתת להם את החום, האהבה והתמיכה שלהם הם זקוקים. וזאת, כמובן, מבלי לגרוע מזכותן של נשות הצוות להיות אנושיות (להתרגז מדי פעם, להגיב לפעמים מהבטן ופחות בתבונה, אבל הכל בגבולות הטעם הטוב). אני לא מצפה שילדי לא יבכו בגן. אני כן מצפה שהבכי שלהם יזכה להתייחסות. אבל אני מאד מקווה שאני לא זקוקה למצלמת אינטרט כדי לדעת שהגננות של בני עובדות טוב, בדיוק כפי שהבוס שלי לא זקוק למצלמת אינטרנט כדי לדעת שאני עושה את העבודה שלי כמו שצריך.

אפרתש

New member
זה לא כשלון שלך

לבחור גן זו משימה מאד קשה. לא לכולנו יש הכישורים לעשות את זה, וזה לא כשלון אישי לגלות שהגן מתגלה כלא טוב. לא תמיד אפילו אפשר לתפוס בזמן שהגן לא טוב. וגם זה לא אומר שההורים נכשלו. בעצם כן נכשלו, אבל לא צריכים להרגיש אשמים.

הבדל גדול

לא את בוחרת בעובד הבנק אלה הנהלת הבנק - היא זאת שאחראית לכספי ציבור ולדין וחשבון ומתוך כך היא בוחרת לבדוק את עובדיה את לעומת זאת בחרת ישירות את הגננת לבנך ואם אינך סומכת עליך /תחושות ביטנך אומרות לך משהו - מאחריותך לבדוק ואפילו לכתת רגליך ולשהות בגן - אם יש צורך. אני סומכת עלך הגננת של בני ועל כל אדם שאפקיד בו את ילדי ולא - הוא לא יהיה שם!!! מצלמות אינטרנט יהפכו את הגננות למכונות שלא מתרגזות שלא עייפות ושאף פעם לא קשה להם - אני רוצה גננת אמיתית חמה ואוהבת אבל הכי חשוב לי שהיא תהיה אדם טוב מטיבעה ובשביל זה אני לא צריכה מצלמת איטרנט..

ashlaya

New member
מאוד מקובל בחו"ל

קראתי את כל התגובות וגם לי לא ברורה ההתנגדות כאשר מדובר בגיל צעיר מאוד לא רואה סיבה למה לא וכמו שכתבו את דוגמת עובדי הבנק - וגם במקומות אחרים ופרטיים יש כיום מצלמות במקומות העבודה - אף אחד לא שואל את העובדים אם מתאים להם

הוספת תגובה

מקובל או לא מקובל. ילדי היה רשום במשפחתון פרטי בירושלים. הגננת היתה מקסימה, משקיעה בילדים, חמה ופשוט מושלמת. המלצתי לחברה להגיע ולהתרשם מרוב שהייתי מרוצה. חברתי שמעה בעצתי והגיעה בשעות הבוקר והתרשמה לטובה מהמשפחתון. לאחר כמה ימים הגיעה חברתי שוב למשפחתון בשעות הבוקר המאוחרות וללא הודעה מראש. להפתעתה הרבה, הגיעה לגן וראתה את הגננת סוטרת לילדה על הלחי (זה קרה כאשר העוזרת פתחה לה את הדלת). הילדה בכתה ובעלת המשפחתון, שלא קלטה שחברתי ראתה את המקרה חיבקה את הילדה ואמה לחברתי שהילדה "קצת" נלחצת מאנשים זרים. לכן, עם נסיון מר זה ועם עוד הרבה נסיונות של זרים שאנו שומעים עליהם מדי יום בתקשורת או מפה לאוזן, לפי דעתי, חובה בכל גן פרטי להציב מצלמה המתעדת את מהלך היום של האוצרות הקטנים שלנו על-מנת שנהיה רגועים, שהילדים יהיו במקום אמין ויחזרו הביתה ללא תסביכים מעבר למה שהם חווים. לפי דעתי, בעלת המשפחתון הנ"ל בעלת ביטחון עצמי, כנראה יודעת מה המשפחתון שלה יכול להעניק לילדים ואין הרבה משפחתונים שהיו מסכימים להכניס מצלמות המתעדות את מהלך היום בגנים הפרטיים שלהם. בסך-הכל, הילד נמצא במשך היום אצל אדם זר לחלוטין ואין אנו יכולים להיות בטוחים שהילד מוגן.

למעלה