גן ילדים

elenae

New member
../images/Emo24.gifגן ילדים

שלום לכולם! אני חדשה בפורום, אבל נהנת מאוד לקרוא את הצעותכם! ביתי בת 8 וחצי חודשים והיא נמצאת עם מתפלת. חברות שלי בעבודה ממליצות מאוד לשים אותה כבר מספטמבר בגן (או במסגרת דומה) כדי שהיא תחסף לילדים אחרים, לגירויים נוספים וגם.... למחלות. אני יותר רוצה לשים אותה בגן בגיל שנה וחצי והלאה לקראת פסח ומזג אוויר חמים. מה דעתכן? ולכל מי שגר בפתח-תקווה (אנו גרים שם) - האם אתן מכירות גן טוב ושווה? תודה

אלדורית

New member
טוב לה עם המטפלת?

אם את מרוצה עד הגג מהמטפלת, לא הייתי ממליצה להעביר אותה למסגרת קבוצתית בגיל צעיר כל כך. לי נראה שאת בהחלט יכולה לחכות עד אחרי פסח, ואפילו עד ספטמבר הבא. אם המטפלת לוקחת אותה לגינה ציבורית ששם היא רואה עוד ילדים, או אפילו אם את מאפשרת לה מפגש עם ילדים אחרים מספר פעמים בשבוע אחה"צ, זה בהחלט יכול לכסות את הצורך החברתי שלה כרגע. אם את לא מרוצה מהמטפלת, זה סיפור אחר, ואז, אם את כבר שוקלת ממילא מעבר למסגרת אחרת, את יכולה לבחון גם את ענין הגנים. בכל מקרה לא הייתי מכניסה אותה לגן שיש בו קבוצת ילדים גדולה (יותר מ-10-15 ילדים). קחי בחשבון שכל עוד היא זקוקה לתשומת לב טיפולית רבה (למשל, החלפת חיתול תכופה) כדאי שהיא לא תהיה במצב של תחרות עם ילדים אחרים על כך.

elenae

New member
תודה! יש לי עוד שאלה

אני כן מרוצה מהמטפלת. היא מאוד נקיה, מחליפה לה בגדים אחרי אוכל אם ילדה התלכלכה, היא שומרת עליה מצויין. אבל הילדה מתפתחת מהר, בלי עין רעה: היא כבר זוחלת, יושבת, עומדת ואפילו הולכת בתוך הלול! כאשר מטפלת יוצאת איתה לפארק, היא ישנה לה בטיוליון. כאשר היא מתעוררת, המטפלת מטיילת איתה בפארק או על הידיים. היא לא שמה אותה על הדשא ליזחול, למרות שביקשתי ממנה כמה פעמים. היא פוחדת מנמלים ולכלוך. הילדה זוחלת ומשחקת לרוב בבית על השטיח ובחוץ היא כל הזמן בטיולון. גם אמרו לי שגן מאוד מפתח ומאשיר את הידע. המטפלת לא מפתחת אותה, רק שומרת עליה. השאלה - לאור מה שכתבתי, מתי באמת כדאי לשים אותה בגן כדי שהיא לא תשתעמם?

לאה_מ

New member
זו באמת בעיה.

אולי עכשיו בתך מוכנה להיות על הידיים של המטפלת או בעגלה, אבל לא לעולם חוסן - בשלב מסויים הרצון שלה לחקור את הסביבה יגבר על הרצון להיות על הידיים של המטפלת - ומה היא תעשה אז? אני מסכימה שזו בעיה אמיתית, שיש לפתור עם המטפלת, ואם היא לא מסוגלת להמציא פתרון סביר - לפתור בדרך אחרת.

elenae

New member
../images/Emo4.gifדרך אחרת

דרך אחרת - לחפש מטפלת אחרת או לשים בגן בגיל 1.5

לאה_מ

New member
אני הייתי הולכת על גן (או משפחתון)

בגיל 1.5 - פשוט בגלל שאני יודעת כמה זה קשה למצוא מטפלת.

אפרתש

New member
תגידי למטפלת שאת רוצה ילדה מלוכלכת

אני שמחה כשאני מוצאת ילדות מלוכלכות. (וזה אכן המצב הקבוע אצלנו). ילדה עם כתמי בוץ על הבגדים, איזה חבורה על הרגל ושריטה על היד זו ילדה ששיחקה בחול, עם מים, ובין העצים. יתכן שהמטפלת מנסה לשמח אותך בכך שהיא דואגת שהילדה תהיה נקיה. אז מהיום, במקום להגיד לה בסוף כל יום "איזה יופי הילדה נראית! כמה החולצה נקיה!" תתחילי לשבח את ההיפך. תגידי שאת רוצה שהילדה תשחק עם נמלים. יש לך עציצים בבית? תראי למטפלת כמה את נהנית כשהילדה מכניסה יד לאדמה בעציץ, ואולי אפילו שמה אדמה בפה (זה מה שילדים עושים עם אדמה...). מתי להכניס לגן שלא תשתעמם? אם המטפלת תיתן לילדה לזחול על הדשא ולשחק בחול - היא לא תשתעמם לפני גיל שנה וחצי. יש ילדים שגם עד גיל שנתיים וחצי-שלוש מאד נהנים במסגרת של אחד-על-אחד, ובפרט כשהמטפלת נותנת לילד לשחק ולא כולאת אותו בתוך לול כל היום. מפגש של שעה-שעתיים ביום בגן המשחקים בהחלט מספק את הצרכים החברתיים בגילאים האלה.

נטעטע

New member
פשוט נורא ילד שחוזר מהגן נקי

הגן של הילד שלי כזה וזו אחת הסיבות שאני מעבירה אותו, ניסיתי להגיד כמה פעמים לגננת אך היא אמרה שההורים לא אוהבים לקבל ילד מלוכלך, לפחות בעקבותי היא קנתה שולחן חול (אין ארגז חול בגן,רק חצר סינטטית) ממש לא יודעת איך לפני שנה וחצי רשמתי לגן כזה, היום רשמתי לגן חדש מקווה שיהיה הרבה יותר טוב

דסי אשר

New member
יש משהו שהוא מעבר למה שהאם תבקש

מהמטפלת- זו האישיות של המטפלת, הגישה שלה כלפי לכלוך,בוץ, נמלים וכו'. יש גם גנות, כך מסתבר, שזו עמדתן, גם מפעילות משפחתונים- שבמקום חול ידאגו לדשא, שהילדים לא יתמלאו בחול(והצוות לא יצטרך לטרוח וקצת לנקות אותם...). אני אישית נהנית לראות אותם מבוססים בבוץ, שארגנתי להם בתוך בור שחפרתי, ומלאתי עם צינור במיים. הם גם זוחלים לגינה מהבית- לא כי קשה לי לסחוב אותם, אלא כי חשוב מאד עבורם לזחול. כמובן, מי שחושש, ינשא על הידיים. להורים רבים קשה לקבל עובדות אלה במציאות. לא כולם כמו אפרת. רובם יודעים שזה נכון- אבל מעדיפים ילדים נקיים ולא מכוסים בסימנים של "מה עשו בגן היום....". דסי

RONITUDI

New member
במקרה כזה לדעתי גן................

כמטפלת לתינוקות (גם גננת ואמא לשניים ) הייתי ממליצה להשאיר אותה עד גיל שנה וחצי אצל המטפלת אין כמו היחס החם והפרטני שהיא מקבלת שם במיוחד בגיל פעוט זה אך............ אם המטפלת לא מעשירה אותה מבחינה שפתית(שירים , דיבורים סיפורים) ,ולא נותנת לה גירוים כפי שציינת (זחילה בחוץ על הדשא ומלוכלך פה ושם ), אז היא חוסמת ממנה תהליך שהיא צריכה לעבור ולהתפתח דרכו . לכן במקרה זה עדיף שתהיה בגן שייתן לה את כל הגירויים ולא אצל מטפלת .

elenae

New member
../images/Emo66.gif../images/Emo51.gifבנוסף...

היתי רוצה לשאול אותך - אני, מצידי, מנסה כל יום לתת לה כמה שאפשר. כלומר, לתת לה גירוים נוספים, כמו ספרים, צעצוים. אני יוצאת איתה ב-18:00לפארק ליד הבית, ושם היא קצת זוחלת. פעמיים בשבוע ובסופי שבוע יוצאים איתה לים או בריכה והיא יושבת בבריכה קטנה במיים ומשחקת. נכון, שבמשך היום היא לרוב עם מתפלת שלא כ"כ מפתחת אותה. האם זה עדיין מאוד חוסם אותה למרות המאמצים שלי?

RONITUDI

New member
אני חושבת שעדיין ..........

זה יחסום את ילדתך מכיוון ,שכפי שציינת רוב היום הילדה אצל המטפלת. אל נא לשכוח שאלו המון שעות ,ולמה לך להתאמץ בלי סוף לחפש לה אתגרים ומשימות כשאת חוזרת מהעבודה , לא היית רוצה להיות נטו עם ילדתך בבית ,או במיטה ,או על הרצפה לשחק ולחבק וסתם לעטוף באהבה . ישנם גורמים אחרים(גן משפחתון פעוטון) שמתפקידם לתת לה לעשות זאת טוב יותר ממטפלת שלא מפתחת אותה כלל. אני רוצה לציין שוב שהילדה כלל לא נעצרת בהתפתחות היא תתפתח ,אך בזמנה שלה ,פשוט באמצעות הגירויים שיינתנו לה , לא יימנע ממנה להתפתח אולי טוב יותר ואולי לא .

טאשקה

New member
אני לא רואה שום סיבה להכניס אותה

עכשיו לגן. אם יש לך אפשרות להשאירה עם המטפלת - עדיף כך. אם היא נפגשת מדי פעם עם ילדים בגינה או ילדים של קרובי משפחה/חברים, זה בהחלט מספיק. הם לא זקוקים ליותר מזה בגילאים הללו. לגבי המחלות, הן יהיו בכל גיל שלא תיכנס לגן ודווקא ככל שתהיה גדולה יותר, כך יהיה לה קל יותר להתמודד איתן, מאחר שהמערכת החיסונית שלה תהיה חזקה יותר.

זואירדן

New member
אני גם חושבת שאין לחץ

ושבגיל 8 חודשים עדיין אין צורך רציני בחברה ואינטראקציה (ככה כותבים?
). אני הייתי מחכה עד לאחרי החורף, כלמיטב ידיעתי זהו הגיל לתפוס את מירב המחלות (ע"פ האמא שלי שהכניסה אותי לגן בגיל 11 חודש והייתה מזועזעת איך מילדה בריאה ומחושלת להפליא הפכתי ליצור קטן וחולני למשך כל שנות הגן לפחות!). אגב, אני חושבת שאת בהחלט צודקת כשאת מתעקשת שהמטפלת תתן לילדה שלך לזחול גם בחוץ! ממה שקראתי זהו שלב מאוד חשוב בהתפתחות הילד ורצוי להגבילו כמה שפחות, הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. וגם שנקיון יתר לא טוב להתפתחות מערכת החיסונית שלו/ה (לא אותו הדבר למחלות המדבקות מהגן
)

למעלה