בני מקלל

../images/Emo24.gif בני מקלל

איך מתמודדים עם בעיית הקללות. בני בן שנתיים וחצי מדבר ברור ילד פיקח ונבון אבל הקללות שיוצאות מפיו זה משהו לא מהעולם הזה זה מתחיל במטומטם, סתמי את הפה, כוסאמק, בן זונה, וכו... זה טופס אותי במקומות הכי לא מתאימים ונוחים ואני פשוט לא יודעת איך להתמודד אמנם אני מנסה להתעלם ולא להתייחס אבל לפעמים זה פשוט לא הולך זה מוציא אותי מדעתי. נא תגובתכם איך מתמודדים... תודה מראש

לאה_מ

New member
../images/Emo4.gif רציתי לומר לך שזה לא נורא עד

שקראתי באלו קללות מדובר... את אומרת שאת לא מצליחה להתעלם, ואת יודעת מה? גם אני לא הייתי מצליחה להתעלם מהקללות שכתבת. יש לך מושג מאיפה הוא מכיר קללות כאלה? הרי הוא צריך היה לשמוע אותן באיזה מקום (ויותר מפעם אחת) כדי לדעת לשלוף אותן ב"טבעיות" שכזו. אני חושבת שהשלב הראשון צריך להיות איתור המקור - כל עוד הוא ימשיך לשמוע את זה - אני חושבת שיהיה לך מאד קשה להכחיד את התופעה.

מאיו

New member
מצטרפת ללאה

תעירי לו על הקללות ושוב ושוב לומר- בבית שלנו לא מדברים כך!!! אצלנו בבית/ במשפחה לא משתמשים במילים האלו!! במקביל תבדקי מהיכן זה מגיע. הילד נחשף לקקלות האלה איפה שהוא. יכול להיות שזה בגן- ואז יש לערב את הגננת/מטפלת. יכול להיות שזה אחד מקרובי המשפחה- ואז צריך לבקש ממנו שלא ידבר כך, או לא לקחת את הילד לאותו בית.

אלדורית

New member
הערה לגבי ההערה ועוד ענין

אם את מעירה לו על הקללות, עשי זאת באופן מינורי וענייני, אל תהפכי את זה לענין גדול כי כך תגרמי לו לענין מחודש בקללות. את יכולה לומר בעדינות "אני לא אוהבת שאתה אומר את המילה הזאת" או "זאת מילה שלא נעים לשמוע" (אבל לא יותר מהערה-שתיים כאלה בכל "מופע" קללות) ואז לעבור לענין אחר: לדבר איתו על משהו ולהסיח את דעתו מהקללות. באשר למקור שלהן: זה די מטריד. מי מדבר איתו ככה? במקרה הטוב מדובר בילד גדול ממנו בכמה שנים טובות, ובמקרה הגרוע במבוגר ממש. בכל מקרה אני הייתי תופסת שיחה נוקבת עם המקור הזה ופוקחת עליו עין היטב בעתיד. אני מרגישה אי נוחות גדולה מאוד כשמבוגרים מתייחסים לפעוטות באופן כזה. החשש שלי הוא שמי שחושב שזה נורא מצחיק ללמד אותו לקלל קללות כאלה, עשוי לחשוב שזה גם בסדר לחשוף אותו לעניינים מיניים שלא מתאימים לגילו. תפקחי עין גדולה ומאוד חשדנית, והרחיקי אותו מהמקור הזה (לגמרי אם את יכולה, או לפחות ככל שניתן אם מדובר בקרוב משפחה).

ענתש

New member
מצטרפת למודאגות בקשר למקור

הקללות. אלו קללות ממש איומות והייתי מאד עצובה וכועסת אם מישהו היה מדבר ככה ליד הילדה שלי... גם אצלינו יש מילים לא יפות - נגה אומרת כל הזמן "שיט" אבל ה ברור לי מאיפה זה בא, מאמא שלה
שמשתמשת במילה הזו הרבה בלי לשים לב, אז אני נאלצת לחיות עם זה. אבל בהחלט אני שמה לב שדברים שהיא חוזרת עליהם זה דברים שאומרים בסביבתה בטבעיות והרבה פעמים, לי היה מאד מאד מציק אם היא היתהמתחילה להגיד "סתמי את הפה" כי זה אומר שמישהו הרשה לעצמו לדבר אליה ככה, או לידה. בביטוי הזה יש הרבה מאד מסר מעבר להיותו רק קללה, זה ביטוי תוקפני ומתקשר אצלי לאלימות של ממש.

מצטרפת. מאיפה הוא שמע את זה?

אצל ילדתי בגן (גיל 3-4) הלהיטים הם "איכסה פיכסה" ו"קקי פיפי". פעם אחת, בביקור אצל חברים היא ניסתה את "לאבא יש בולבול על הראש".. תגובה מינורית הכחידה את זה לאלתר.

תּמר

New member
אצל בני, בגן חובה, חוגג ה"טיפש"

הכי הרגיז אותי הביטוי "אני טיפש". אם בנאדם לא מכבד את עצמו, איך יכבד אחרים?

תּמר

New member
אני אומרת לילדים

שאצלנו לא מדברים ככה. כך הם יודעים שהמילים האלו קיימות, אך לא משתמשים בהם. מילים שגם אני או בעלי משתמשים בהן - אין לנו מה להגיד, מכיוון שהם מחקים אותנו. לכן אנחנו שומרים על פה נקי, וגם את מעט המילים הלא-יפות בהם השתמשנו (
לדוגמה) הסרנו מאוצר המילים שלנו (קשה, אבל בסוף מתרגלים).

????

יש לי ילדה בת שנתיים ושמונה, שלא יודעת אף אחת מהקללות הללו. השבוע היא באה לספר בכעס ש"החברים שלי אמרו לי את מגעילה". הדבר הכי מדאיג בקללות הללו שאת מתארת כאן, זו החשיפה שלו לשפה כזו בגיל כ"כ מוקדם. יש לך מושג היכן הוא שמע את זה?

תּמר

New member
באמת לא שמתי לב לגיל

הילדים שלי התחילו (אם אפשר לקרוא לזה כך...) בגיל מאורח יותר.

אפרתש

New member
מה בדיוק קורה אצלכם בבית?

יש לך ילדה בת שלוש שמאוננת וילד בן שנתיים וחצי שמקלל. תרשי לי להניח שאתה חושב שזה נורא מצחיק להגיד לאימהות מלים גסות.

ענתש

New member
ואללה, עכשיו אני מרגישה מטומטמת...

בהודעה על הבת שלך אמרת שאת אמא לעוד 3 בנים גדולים, לחשבוני - גיל שנתיים זה קטן יותר מגיל 3. אז באמת כנראה נורא מצחיק לכתוב קללות בפורום...

מאיו

New member
ואולי הם תאומים? או מאומצים?

בהודעה אחת נאמר שהילד בן שנתיים ושבעה, כך שיכול להיות שזה בעצם כמו בת שלוש

תּמר

New member
גם אני כמוך מעדיפה להאמין לכותב/ת

אבל אני גם לא אוהבת שעושים ממני צחוק... אז אם מצאתי פרט לא כל כך אמין - יש לי במה להתלות (ומצד שני, אם אקבל הסבר הגיוני - אסכים לשמוע). נשמע לך הגיוני שילד בן שנתיים וחצי מקלל כל כך הרבה קללות וולגריות? או שילדה בת שלוש מאוננת בכל מקום ומזיעה? (באוננות ב"כל מקום" אצל ילדות נפגשתי, אבל לא בליווי זעה. זה נשמע לי מאוד חריג)

אבא גאה

New member
גם לי יש בעיה

בני בן השבעה חודשים קורא רק אנציקלופדיות, מה עלי לעשות?

למעלה