../images/Emo239.gif

אפרופו רייטיניג וכל מיני תוכניות בטלוויזיה, אממממ על התוכנית אני לא אדבר אבל אתמול שמעתי שוב את השיר המיוחד הזה: יסמין של הפיל הכחול ואני חושבת שכדאי להקשיב לו פעם נוספת ליל מנוחה רק טוב!!!

ניקו 45

New member
נכנסתי נכנסתי , שמעתי ולא נפלתי ../images/Emo24.gif

אבא שלי עליו השלום היה אומר על שיר שכזה : "הוא מספר שיר" מודה שהקשבתי רק פעם אחת . לא יודע מה עובר לך ... שבת של שלום

ש ר ה לה

New member
גחליליתי. אני מודה. גם אני הושפעתי מ"יסמין"

וגם בעיני צצו דמעות. הנה המילים (כולל האקורדים לגיטרה למי שמלווה עצמו) יסמין הפיל הכחול d g d בשכונה קטנה על מיטה כחולה g em את אומרת שהכל יהיה בסדר a em d אם רק ניתן לזה קצט זמן d g d תסתכלי עליי תחייכי אלי em את יודעת כמה זה g עושה לי טוב a em d שאת שוכבת לצידי a d יש לי רק דבר אחד לומר לך em הוא מכל הלב g את הכי טובה בעולם em a d אני כל כך אוהב אותך זה לפעמים כואב em d g מתרוקן מכל הכעסים העצב השקרים d g כשאת איתי אוחזת בידי g em a ואומרת שאת אוהבת אותי גם אם לא אוכל לעשות הכל אני מבטיח שאני יכול מבטיח להיות שלך תמיד מתוקה שלי יעצור זמן ונברח מכאן עמוק לתוך גן עדן אני ואת לבד ..... בשבילי תקצירי האח הגדול הם כמו אופרת סבון טובה. המענין הוא באמת הרומן האמיתי שנרקם שם בבית האח, עם עליות ומורדות. כששמעו את השיר שביקשו כל אחד בבית התכנס בתוך עצמו ובתוך הגעגועים לאהוב או אהובה הרחוקים.... רציתי להביא אתמול את הקליפ של השיר הנ'ל מתוך "האח". גחלילי, תודה שהבאת. אני אהבתי

ש ר ה לה

New member
כשאני צופה בקליפ הזה למשל,הדמעות אצלי רצות...

אלירז שדה הוא אחד מדמויות המפתח בבית האח הגדול, תראו איזו התפרקות כללית שררה בבית כשהודיעו על הדחתו מהבית, שבעצם היתה הדחה פיקטיבית ששיגעה לא רק את אלירז עצמו, אלא גם ובעיקר את שאר דיירי הבית. הנה קליפ המייצג נאמנה את אלירז ברגעי אושר וגם ברגעי עצבות...

טליה1233

New member
ולמי שלא רוצה להוריד השיר ../images/Emo220.gif

שיכנס לקישור הבא להאזנה

צילוש43

New member
גם כאן זוהרת?../images/Emo8.gif

האח הגדול..נו שויין..אני לא משפיעה על הרייטינג הגדול. אצלי זאת עוד תוכנית הצצה שלא יודעת על מה ההתלהבות.. להציץ מתחת לציץ לאנשים הדרים באותה דירה
מצ'עמםםםםם
הופה הופה יום שישי, והינה באה מנוחה ליגע.. הולכת להתערסל לי באיזה בית קפה משגע
בשיר שמתנגן לי למפרע
לה לה לה
מתחת לקרני השמש
שיצאה להציץ ולחמם
המשך נעים לכולם

ניקו 45

New member
כי אני נבראתי לך../images/Emo23.gif

כי אני נבראתי לך/ניקו ה-1 לשושלת בית רומנוב ידעתי דרך , ידעתי דרכים , לא תמיד ידעתי מי בם מהלכים . ידעתי אשה , ידעתי נשים , ראשי על חזן ביקשתי לשים . ידעתי אהבה , ידעתי אהבות , לבי גם נצרב בלהבות . תמיד ביקשתי לך לשיר : כי אני נבראתי לך . ראיתי , חוויתי המוני אנשים , היו גם כמה ברנשים , שניסו כוחם לאורך השנים , היתה אשה היו נשים , התאמצו אותי עד מאוד להרשים , לתוות "קורים" לרשת ועלי לשים . תמיד ביקשתי לך לשיר : כי אני נבראתי לך . הילכתי , רכבתי בינות המון אדם , דרכנו לא פעם נפגשו , הצטלבו , לא ראיתי אותך , לא הבחנת בקיומי , בהבל פי המתנשף , לא הייתי לך מיוחד , לא היית לי מיוחדת , מישהו שם למעלה קבע ... שלי תהיי המיועדת , ולך אהיה המיועד . תמיד ביקשתי לך לשיר : כי אני נבראתי לך .

ש ר ה לה

New member
ככל שעוברות השנים, חיבתי לשלמה ארצי ויצירתו ה

הולכת ומתגברת!!! הקליפ שעשה בגמר של "רוקדים עם כוכבים" מאוד הרשים אותי ולא הייתי היחידה, אז מה איכפת לכם לראות ולשמוע שוב?... יין ישן נושן ומשובחחחחח!!!! אילו הייתי בקהל, אין לי ספק שהייתי מצטרפת בשמחה לרוקדים (בשורה האחרונה כדי לא להסתיר את הצעירים היפים כלכך)...!!!

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ברקלההההה ואו הקליפ נהדר, תודה לך!!!
וניקולהההה אני מציעה לשמוע את השיר פעם נוספת וגם לדעת את הסיפור שמאחוריו ואם עדיין הוא לא יימצא חן, לא נורא
רק טוב!!!

ברק 188

New member
יו התעוררתי בבהלה...../images/Emo12.gif

נזכרתי שלא אמרתי וברכתי שבת שלום תקוות שלי במיוחד לשרה שבמשמרת לאלונדלי שמצונן המסכן שכח לסגור הדלת לעדינה שחזרה וביקרה פה בקצור לכול התקוות חייב לחזור למיטה כול עוד היא חמה ואני לא קר וחי ומת לישון. שבת ישראלית לבבית וחמימית ושקטה לכולנו.

ניקו 45

New member
בואי נדבר על זה ובשמחה זוהרת../images/Emo24.gif

אהבתי בעיקר את הסיפור שבעקבותיו נולדה הלהקה וכן כיצד נולד שם הלהקה : באו לבקר חבר בבית חולים , התחברו לכתיבה ויצירה חבריו של המאושפז , הפיל הכחול = הינו כדור כחול שנטל חברם המאושפז מדי יום . מילות השיר ???? נו .... קראתי ו..... ? בואי תקראי יחד איתי והאירי עיני בבקשה יסמין הפיל הכחול מילים: לירון אטיה ודניאל ברקת לחן: לירון אטיה ודניאל ברקת בשכונה קטנה על מיטה כחולה את אומרת שהכל יהיה בסדר אם רק ניתן לזה קצת זמן תסתכלי עלי תחייכי אלי את יודעת כמה זה עושה לי טוב כשאת שוכבת לצידי יש לי רק דבר אחד לומר לך, הוא מכל הלב את הכי טובה בעולם אני כל כך אוהב אותך זה לפעמים כואב מתרוקן מכל הכעסים העצב השקרים כשאת איתי אוחזת בידי ואומרת שאת אוהבת אותי גם אם לא אוכל לעשות הכל אני מבטיח שאני יכול מבטיח להיות שלך תמיד מתוקה שלי, יעצור הזמן ונברח מכאן עמוק לתוך גן עדן אני ואת לבד יש לי רק דבר אחד...

../images/Emo22.gifניקולההה../images/Emo22.gif

אתה מעוניין עכשיו בניתוח היצירה ??? אין בעיה קדימה בבקשה ניתוח גס ולא מעמיק, (ד.א. לא תמיד מילים "גדולות" או מורכבות שצריך מילון כדי לפרשן עושות את, השיר סתם ככה למחשבה!) הבחור שוכב על המיטה לא יכול לזוז מהצוואר ומטה והוא מנסה להבטיח שהוא יכול, אמממ כמובן השאלה מה הוא יכול? לזוז? או לאהוב? ואם הזמן יעמוד מלכת אפשר יהיה על כנפי הדמיון בלבד, לעוף ולהגיע לגן עדן, מאד עצוב לטעמי, כי רק שם בעולם ההוא אפשר יהיה לממש את הדבר שהוא כל כך רוצה: אהבה. להמשיך???
וחוצה מכל זה, לא אהבת את השיר? לא נורא לא חייב. על טעם וריח אין מה להתווכח ! רק טוב!!!

ניקו 45

New member
../images/Emo215.gifאז ככה ... זוהרת ../images/Emo184.gif

כן , זה בהחלט סיפור עצוב ביותר . ובמציאות הישראלית של מלחמות , טרור ותאונות דרכים לעצבותי הרבה פוגשים הרבה ויותר מדי סיפורים עצובים שכאלו . אבל... התייחסתי לשיר ולכתוב במנותק לחלוטין מסיפור הרקע אלה כשיר/יצירה העומד בפני עצמו . ועל כך תגובתי . אך ברגע שכורכים את השיר והסיפור יחדיו בהכרח גם משלבים אמוציות ומכאן ה"פסיפס" המובא מקבל מימד אחר אשר משפיע על כל אחד ואחד ע"פ אשיותו . ומכאן לכתוב : כן , הכתוב כתוב ומתאר סיטואציה בכתיבה יפה , עדינה , רגישה ביותר עם המון חללים לדמיון . ובעובדה ... רבים וטובים אוהבים את השיר ולצערי ... אני לא וכנראה שהסיבה נעוצה בי ולא באיכות הכתוב והשמע . תמיד בטוב

ניקו 45

New member
לא מבין אותך 188 ../images/Emo2.gif../images/Emo12.gif

למה הבאת לי שוב את הפיל הכחול עם השיר יסמין ? כבר ציינתי שהשיר הנ"ל לא הפיל אתלי שום דבר הניתן "להפלה"
שמח שאהבת את השיר הנ"ל ואני שמחתי לקבל אין ספור לבבות (שאין לי מושג איך הצלחת לייצר אותן )

ברק 188

New member
זה בסדר ניקו לא חייב לאהוב את ../images/Emo205.gif אפשר ל...

בעוף שמים בשם קונקורד שומע אותך עונה כן..כן מוכן לחיות שם גבוה על הצוק כמה ימים בתוך הקן ...טוב התמונות לצערי מטשטשות יצאו אבל המלאכה נעשתה וזה מה שיצא שרה לה יודעת שאני ב'רק על תקן מת
כך שנסלח לי הפעם שעבר הפעם הזאת ועל כול מה שעוד יבוא שבוע טוב ליום המשפחה לאוהבים והנעמים ובכלל לא הכלל . אגב לקליפ של הפיל הכחול לטליה 1234 זכות ראשונים לא ראיתי שהביאה לפני
.

ש ר ה לה

New member
אכן מרשים הקונדור,גם אנדי ויליאמס שר לא רע...

אבל.....!!! הטשטוש של התמונות מאוד מאוד מפריע פה. חבל שכך
. אישית, לדעתי , אין תחליף לביצוע של סיימון וגרפונקל - הביצוע המקורי באנגלית, שבין השאר מזכיר אצלי נשכחות מתקופת שירותי הצבאי כשהייתי פקידה פלוגתית...

alondli

New member
אכן שיר יפה ומרגש ../images/Emo13.gif, הוא והקליפ עומדים..

בזכות עצמם כאיכותיים ומרגשים גם בלי קשר לסיפור הרקע, המרגש בפני עצמו..

למעלה