../images/Emo41.gifעוגת דבש גבוהה וטעימה (מולי בר דוד)
המתכון המקורי אמנם של מולי בר דוד - ספר הבישול הראשון שלי שמאד אהבתי פעם. הולך לפי חגים. אני הכנסתי הרבה שינויים ולכן אתן כאן כפי שאני עושה. חומרים: 1/3 1 כוסות דבש (או תכולת צנצנת קטנה). כוס תה חזק מ2 שקיות. 1 כוס סוכר דמררה 2 כפות ברנד חצי כוס שמן 5 ביצים מופרדות. 3 כוסות קמח + שקית אב' אפיה + כפית סודה לשתיה + קינמון (בערך 2 כפיות) צימוקים בהירים (לא חובה) להכניס לקערה גדולה את הדבש ומזוג עליו את התה החם לערבב היטב (במיקסר יד) עד שהדבש יימס. להוסיף לו שני שליש מן הסוכר את הברנדי ולערבל, להכניס בזרם דק את השמן ולערבל היטב עד שיהיה הומוגני. להכניס את החלמונים אחד אחד ולערבל כל הזמן במיקסר יד. הוסיף את כל החומרים היבשים ולערבב קצר ומהיר, בינתיים לתת למיקסר להקציף את החלבונים עם שליש הסוכר הנותר. להוסיף את קצף החלבונים לבלילה בתנועות קיפול (אפשר במקצף ידני.) אופים בחום בינוני נמוך 160 מעלות כשעה. את הצימוקים שכחתי לציין, אני מכניסה אותם אחרי שהעוגה כבר בתבנית הם כבר שוקעים בעצמם. (אפשר גם לקמח אותם)