../images/Emo140.gifבמיוחד בשבילך...
וזה למה שאני אוהבת אותך ומזמן לא עשיתי איתך פינג-פונג בשרשור קורע
אז ת'געגעתי ת'עוגה הזו אני באופן אישי לא הכנתי אף פעם,
אבל היא "גנובה" מבן הזוג שלי, שבעוונותיו הוא גם קונדיטור במקצועו, ואני לקחתי לעצמי פרוייקט (שרק אלוהים יודע מתי הוא יגמר) להקליד את כל קרעי המתכונים שיש לו מהקורס קונדיטאות ובכלל למחשב. הוא אומר שהעוגה הזו מדהימה. אני לא יודעת מה המקור שלה, אבל הנה היא:
עוגת טחינה וסילאן תמרים 1/2 כוס (110 גר') טחינה גולמית 1/3 כוס (90 גר') סילאן 2 (100 גר') ביצים 1 כוס (200 גר') סוכר 1 מכל (250 גר') שמנת מתוקה 1/2 1 כוסות (200 גר') קמח 1 כפית (5גר') אבקת אפייה לסירופ: 1/4 כוס (50 מיל') מים 1/4 כוס (50 גר') סוכר לקישוט: 1 כוס (100 גר') פיסטוקים גרוסים גס הכנה: לחמם תנור ל- c°180 ומשמנים תבנית מערבבים את הטחינה עם הסילאן. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקצף בהיר ואוורירי. מוסיפים מחצית מכמות השמנת ומערבבים קלות. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לעיסה אחידה. מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת. מפזרים פיסטוקים מלמעלה ואופים כ- 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. סירופ: בזמן האפייה שמים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה. מנמיכים את האש עד שהסוכר נמס, ומצננים. כאשר העוגה יוצאת יוצקים את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים פיסטוקים ומשאירים ואני רוצה חת'כה, את שומעת?!?!?!