מה מבשלים לשבת?

תגיד לגיברת רוסה שגם אני פה....

אצלי עוד כלום לא סגור מבחינת הכנות. היום מתחיל הקורס שלי בבישול מקצועי וזה אומר שאני חוזרת בסביבות 02:00-03:00 לפנות בוקר הביתה, ככה שאין לי מושג איך אתפקד מחר. מקסימום הילדים יכינו משהו. אני בכל מקרה בונה על טבית (כי זה קל ותמיד טעים ) ודגים לשבת עם מרק טוב ואולי קציצות ואורז לשישי. לשישי בצהריים רועי יכין קובה (זה הספציאליטה שלו). את הסלטים יכין ככל הנראה בר ועדי תאפה עוגות . קיצור- אין לי עוד משהו סגור, אבל זאת התוכנית בגדול.

noa555555

New member
איך אני אוהבת ממולאים...

זה בעיני האוכל הכי ביתי ומושקע שיש. ההרגשה שמישהו השקיע בגלגול והמילוי וכו - עושה לזה טעם מיוחד של "עשו לי" וזה הטעם הכי טעים בעולם , נכון?
עוגת תפוחים - יש מתכון מענין? אני צריכה אחד דחוף.

noa555555

New member
יה, אני מתעטשת בטירוף,

רק שלא אתחיל בעצמי איזה משהו, כמו הבת שלי, אוף. פחחח. הדבקת אותי ארי????????? (כוסואמו וסליחה על הקללה).

noa555555

New member
תודה, והרגשתי חופשי חופשי ../images/Emo13.gif

אני ממש מקווה שזו היתה שעת רצון.

שיעורי הבית שלי כוללים טארטים ומיני לא זוכרת

כבר מה, אבל בא לי על עוגת תפוחים. טובה כזאת, של פעם .... אבל נראה לי שמהצבק ההורס שקיבלנו שם אוכל להנדס איזו תפוחונית עסיסית ...

niya

New member
../images/Emo140.gifבמיוחד בשבילך...

וזה למה שאני אוהבת אותך ומזמן לא עשיתי איתך פינג-פונג בשרשור קורע
אז ת'געגעתי ת'עוגה הזו אני באופן אישי לא הכנתי אף פעם, אבל היא "גנובה" מבן הזוג שלי, שבעוונותיו הוא גם קונדיטור במקצועו, ואני לקחתי לעצמי פרוייקט (שרק אלוהים יודע מתי הוא יגמר) להקליד את כל קרעי המתכונים שיש לו מהקורס קונדיטאות ובכלל למחשב. הוא אומר שהעוגה הזו מדהימה. אני לא יודעת מה המקור שלה, אבל הנה היא:
עוגת טחינה וסילאן תמרים
1/2 כוס (110 גר') טחינה גולמית 1/3 כוס (90 גר') סילאן 2 (100 גר') ביצים 1 כוס (200 גר') סוכר 1 מכל (250 גר') שמנת מתוקה 1/2 1 כוסות (200 גר') קמח 1 כפית (5גר') אבקת אפייה לסירופ: 1/4 כוס (50 מיל') מים 1/4 כוס (50 גר') סוכר לקישוט: 1 כוס (100 גר') פיסטוקים גרוסים גס הכנה: לחמם תנור ל- c°180 ומשמנים תבנית מערבבים את הטחינה עם הסילאן. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקצף בהיר ואוורירי. מוסיפים מחצית מכמות השמנת ומערבבים קלות. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לעיסה אחידה. מוסיפים את יתרת השמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת. מפזרים פיסטוקים מלמעלה ואופים כ- 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. סירופ: בזמן האפייה שמים בסיר מים וסוכר עד לרתיחה. מנמיכים את האש עד שהסוכר נמס, ומצננים. כאשר העוגה יוצאת יוצקים את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים פיסטוקים ומשאירים ואני רוצה חת'כה, את שומעת?!?!?!

noa555555

New member
העוגה נראית פיצוצית ביותר!

אני משוגעת על עוגת טחינה סילאן. יש לה טעם של חלבה מעולה כזו. נכון?

niya

New member
אז יאללה, תצאי מהחופשת בישולים ותכיני אותה,

היא באמת פגזית המחץ

noa555555

New member
../images/Emo6.gif הקילואים, הקילואים...

אני כל כך מנסה לשמור עכשיו על מה שנכנס לי לפה בגלל הפסקת העישון לפני כ 4 חודשים. עליתי כמה קילו וזה מעצבן אותי בצורה מוחצת, אני רזה מאוד מטבעי, ולא מוכנה לכרס הזאת

niya

New member
../images/Emo24.gifקודם כל, קבלי פירגון ע-נ-ק../images/Emo140.gif

על הפסקת העישון... בתור אויבת הסיגריות מס' 1 בעולם כולו... ואם ככה, את מקבלת פטור ממני לכל העוגות והאוכלים המשמינים בעולם, עד מתי שתרצי
איך אני בשבילך?

noa555555

New member
אחלה לגמרי../images/Emo13.gif

אגב, לא צריך להיות אויבים, למעשנים מאוד קשה להפסיק לעשן, צריך לפרגן גם את הקושי הזה ולעזור להם בכך. זו משימה קשה עד כמעט בלתי אפשרית. כלומר, ברור שהכל אפשרי, אבל צריך באמת לרצות מאוד חזק להפסיק לעשן כדי שזה יקרה באמת וגם ימשיך כך. כי בשביל מעשנים העישון הוא הנחמה של החיים שלהם (אצל אחרים זה כנראה אוכל, למשל, וכו). אז תודה , והעוגות תחכינה לי קצת, אה? (זה משנה אם בינתיים אני דוחפת סתם ביסקויטים?
)

niya

New member
ברור לשא משנה אם

את בינתיים דוחפת קצת ביסקוויטים! רק למה ביסקוויטים? יש דברים יותר טעימים! ולא, אני לא אויבת המעשנים, אני אויבת הסיגריות
אין דבר שדוחה אותי ומגעיל אותי בעולם יותר מסיגריות (ומה לעשות שמצאיתי לי בן זוג מעשן... שנגמל בגללי מהדבר הזה)

צצצ... קונדיטור אמרת?

אז למה לא אמרת קודם ? מה בזבזתי זמן עליך עם התחנפויות מיותרות ושאר חירטוטים? תביאי אותו יחד עם הקרעים ואני אעזור לך קודם כל להקליד ושנית להדפיס (לאחותי יש מכון להעתקות אור והיא עושה דברים מרהיבים , את כל הבלוג שלי היא הדפיסה לי וכרכה לי לספר), ככה שיאללה.... האמת היא שלא תזיק לי קצת עזרה בכמה שאלות שיש לי בנושא. את צריכה לראות אותי לבושה במיקטורן שף שבקושי נסגר לי (הכפתור האחרון מאיים כל שנייה להיתלש, שתביני...), קיצור- יאללה, קפה עליי, עוגה (או ברבים) גם עליי, אבל מתכונים עליכם....

niya

New member
כפרעליך../images/Emo9.gif

המקטורן שף שלך לא נסגר בגלל שהכפתור רופף! תפסיקי לעשות מעצמך כזו שמנה, כי אל לא
ולגבי ההזמנה - מבטיחה שאגרור אותו אליך ברוב. הוא עסוק בימים טרופים אלו, אני בקושי רואה אותו (ולאוו דווקא בדברים טובים
) אבל אני לא שוכחת את ההזמנה ואת ההבטחה

למעלה