היי

• פותח הנושא yuIa
  • פורסם בתאריך

yuIa

New member
../images/Emo235.gifהיי

ידוע לי שהשם "ולי" (vali) מקורו מסקנדינביה. *פרוש השם:הבן של אודין מהמיתולוגיה הנורווגית. מישהו יודע מי היה אודין? והאם ישנה עוד משמעות לשם?

forglemmigej

New member
האמת, מיתולוגיה לא מענינת אותי

יש בירה בשם אודין ויום רביעי בשבוע Wednesday מגיע מהשם שלו, גם יום חמישי Thursday מגיע משם של אל נורדי Thor (יש גם בירה בשם Thor), גם יום שלישי Tuesday מגיע מהמיתולוגיה על שם האל Tyr וגם יום שישי Friday מגיע מאיזה אלה בשם Freja שהוא אחד השמות הכי פופולרים לבנות בדנמרק.

MayFebruar

New member
Odin

אם אני לא טועה, היה האל השולט של האלים הנורדים. כמו זאוס ביוון. לגבי המשמעות, תבדקי בגוגל או ויקיפדיה. לגבי ולי, הבחור הנורבגי שלי אמר שהוא אף פעם לא נתקל בשם הזה.

ezha25

New member
וכן,

אודין הוא כמו זאוס מהמיתולוגיה היוונית- אבי האלים (אם אני לא טועה)

yuIa

New member
תודה לכולם

הייה נחמד לקרוא קצת סיפורי מיתולוגיה. הממ...למען האמת הפניה שלי פה לפורום נובעת מרצון לשנות את השם. שמי המקורי הוא "יובל"(שם של בן,שזה לא טוב לפי הקבלה),ושנים קוראים לי בשם חיבה "ולי",שניגזר משיבוש של "יובלי"(שהילדים בפעוטון עשו) אני יודעת ש"ולי" הוא שם סקנדינבי,לכן פניתי לכאן(?) בנוסף אני יודעת ש"ולי", זה קיצור של "ולריה" שזה-חוזק, כוח, בריאות.(והמקור מאיטליה) אמצא מקורות אחרים לפנות אליהם...תודה :)

MayFebruar

New member
אבל אם יש לך שם של בן ואת אומרת שזה לא טוב,

למה את רוצה לשנות ל-ולי שזה גם שם של בן? (כמו שאמרת, היה הבן של אודין) אני באמת תוהה ולא מזלזלת.

yuIa

New member
D: זה סתם תירוץ

אני לא ממש מאמינה בקבלה. ישנן כמה סיבות יותר מורכבות-אני חושבת לעבוד בחו"ל והשם לא בנלאומי,בד"כ במיילים חוזרים אלי כמעט תמיד במין זכר,ושם נשי זה משהו שתמיד רציתי(זה גם יגרום לי להרגיש יותר טוב בזוגיות). היו גם אופציות אחרות...כמו יולי למשל....אבל המשמעות לא מספיק קוסמת. עד כה לא באמת מצאתי שם שאני מתחברת אליו. אני מקווה שזה בסדר לסטות מנושא הפורום,לא מאמינה שהגעתי עד לפורום "תרבות סקנדינביה"(!!) עם הדילמיות שלי...מקסימום שמישהו ימחק את זה אח"כ.

yuIa

New member
:) ו"ולי" הוא שם זר

כשהוא מתנגן לי באוזן,לא עולה לי קונוטציה של בן,כמו עם -יובל. וחיפשתי משמעות נוספת אחרת

MayFebruar

New member
השם מזכיר לי שאנשים אומרים 'יא וואלי!'

בלי להעליב כמובן! יולי זה גם שם נורבגי- כמו החודש וגם הגירסה הנורבגית לג'וליה\ג'ולייט. גם ולי מזכיר valley באנגלית שזה עמק אז אם את מעדיפה שם בינלאומי כדאי לך לשקול זאת... בסופו של דבר הכי חשוב שאת תאהבי את השם
ובטח שאת מוזמנת להישאר
לפחות שאלת שאלות מעניינות ולא 'לא משעמם לכם שם??' 'לא רעים אליכם?' שהן השאלות הכי נפוצות מאורחים

yuIa

New member
טוב...אפשרי :)

רף האופטימיות בפורום נשמע סביר יחסית לאחוז ההתאבדויות במדינה הזו. אז השתכנעתי (*נשארת*) יולי זה שם החיבה של אחותי (יעל),אז אסור לי D: אבל יש עוד אינספור אפשרויות אם אני כבר נשארת,מעניין אותי להכיר אתכם...מי אתם,מה הקשר שלכם לפורום?

MayFebruar

New member
אמממ...

אחוז ההתאבדויות כאן לא גבוהה משום מקום אחר. יש מקומות הרבה הרבה יותר גרועים לגור בהם. אני גרה באוסלו עם הבחור הנורבגי שלי. וגם רוב הפורום כאן עבר בגלל בני הזוג.

למעלה