לא לא לא ! זה לא המוסר השכל...
להיפך! מה שרציתי להגיד, זה שהייתה לך כאן הזדמנות להיות חלק ממשהו פורץ דרך. ברור שמירוצי 10 ק"מ כביש, או מרתון, אפילו בארץ, הם משהו עם ניסיון. אפילו טריאתלון. זה מבוסס, יש המוני אנשים, הכל ידוע מראש. אבל כאן הייתה לך הזדמנות להיות חלק ממשהו אחר, אנשים שהגיעו אתמול חיים את הספורט בלבל אחר. בעיני הגישה כשמגיעים לאירוע כזה היא "וואו, יש דבר כזה בארץ, א-נ-י חלק מדבר כזה בארץ". זאת התרגשות שאני זוכרת מהאירוע האחד שהייתי בו של פרו ספורט עד כה (ועשיתי את הקצר, כי הייתי לפני מרתון, וגם הוא באמת היה טיפה קצר מהמתוכנן ולא כזה אתגרי) ועדיין חזרתי בתחושה של "אם יש משהו שאני אספר לנכדים, זה זה". הלוואי שיכולתי להיות שם ולעשות את האולטימייט שזה חלום שלי מאז שהתחרויות האלה התחילו, אבל לא יכולתי. כי בחרתי השנה בדרך אחרת שהתחמקתי ממנה כמה שנים, ואני רוצה לקחת גם את הדרך שלא לקחתי בעבר. אבל מהצד אני רואה את זה ואומרת, וואו, רצת בלילה 12 ק"מ. ובשנה הבאה תרוצי יותר, וגם אם לא, זה שהיית שם ורצת, אפילו את הקצר, זה הופך אותך להיות חלק מהמעגל של האנשים האלה, ובזכותך המרוצים האלה ימשיכו ויעשו יותר טובים ומנוהלים בצורה יותר מקצועית. זה כבוד גדול, גם אם את לא רואה את זה, ואני מקנאת בך שלך הייתה את הזכות להיות שם ולי לא. המרוצים האלה הם סינגולריים, אי אפשר לשפוט אחד על סמך אחרים בעולם. אנחנו בהתחלה ואני מקווה שנשתפר. ולשאלתך - יום אחד, כשאני אעשה מירוצים כאלה בעולם, אחרי שאני אעבור כמה שנים של מהירות ואגיע לדבר האמיתי... אני מבטיחה שאת הראשונה שאספר לה איך זה בחו"ל.